De modestylist zet zich in voor de inbetweenie

02:08 - 01:17
luistertijd 02:08 - leestijd 01:17

Styliste en blogger van Style Has No Size Edith Dohmen vindt dat er stijlvol uitzien niets te maken heeft met je kledingmaat. De ‘inbetweenie’, zoals zij zichzelf het liefst noemt (vrouwen met in between maten tussen de 42 en de 48), komt er maar bekaaid vanaf in modeland. Het aanbod is maar ‘magertjes’ vond Edith en ging zelf aan de slag met een eigen kledinglijn ‘Edith Dohmen’ en webshop speciaal voor volslanke dames.

Voor Edith is het een droom die uitkomt. Ze vertelt: “Een kledinglijn was een langgekoesterde droom. Mijn allereerste collectie is speciaal bedoeld voor vrouwen met in between maten. Deze groep kan lang niet altijd terecht bij de mooiere labels, die gaan vaak maar tot maat 42. De plus-size labels zijn daarentegen vaak weer te groot en vormeloos. Met de collectie ‘Edith Dohmen’ heb ik rekening gehouden met het figuur van deze vrouwen. Rondingen komen beter tot hun recht, ik let daarbij niet alleen op borsten of heupen, maar bijvoorbeeld ook op bovenarmen. Dankzij de uitgekiende maatvoering per kledingstuk kies je bovendien voor de perfecte maat.”

Ladylike, Simplicity, Rebel

De lijn is verdeeld in drie stijlen, Ladylike, Simplicity en Rebel, waarbij high fashion wordt gecombineerd met een vintage uitstraling. Denk aan vrouwelijke jurken, eyecatching prints en tijdloze items. Zo kunnen inbetweenies kiezen uit de leukste jasjes, bloesjes, jurken, tunieken en rokjes. Edith vertelt: “Wat betreft de materialen heb ik gekozen voor soepel vallende stoffen voor zowel de blouses, de jurkjes als voor de tunieken. Voor de blazers zijn verschillende materialen gebruikt, zoals gobelin en een mooie katoen. Opvallende fournituren zoals knopen en ritsen vind ik enorm belangrijk om een outfit goed af te stijlen.”

De collectie is te koop via de webshop van Edith Dohmen. Naast het aanbod vind je er ook stylingadvies. Handig! Prijzen variëren van tussen € 99 voor een blouse of een rok tot € 279 voor een gobelin jasje.

Bekijk hieronder de backstage video van de shoot!

Lees ook