Naslag-site over cosmeticaproducten en wetgeving

00:44 - 00:26
luistertijd 00:44 - leestijd 00:26

De Nederlandse Cosmetica Vereniging (branchevereniging van producenten) heeft een website in het leven geroepen waarop iedereen die professioneel met cosmetica werkt informatie over veiligheid kan terugvinden. De site heet Is dit product veilig.nl.

Je vindt er achtergronden over stoffen, over wetgeving, feiten en fabels, over de functionaliteiten van producten en productgroepen. Veel informatie was ook al op de algemene site van de NCV te vinden, en is nu in een nieuwe omgeving geplaatst.

De site wordt gecommuniceerd als voor professionals, maar wij vinden de informatie dermate toegankelijk en algemeen dat het ook heel bruikbaar is voor geïnteresseerde  consumenten. Ga dus zeker een kijkje nemen.

Lees ook:

BeautyJournaal’s rubriek over cosmeticaclaims.

Lees ook