shop Sally Hansen Good Kind Pure vegan nagellak Voor 100% guilt-free lakken. Plant-based en het blijft zeker 3-4 dagen zitten. In mooie kleuren. Lees ook Corine’s review. Bekijken Kiehls Over-Night Biological Peel Kiehl’s is van oorsprong een Amerikaans apothekersmerk, met ook een echte apothekers uitstraling. De verkoopster hebben een witte jas aan, de verpakkingen doen […]

03:08 - 01:53
luistertijd 03:08 - leestijd 01:53

Kiehls Over-Night Biological Peel

Kiehl’s is van oorsprong een Amerikaans apothekersmerk, met ook een echte apothekers uitstraling. De verkoopster hebben een witte jas aan, de verpakkingen doen denken aan de apotheek van vroeger en de winkel staat vol met donker eikenhouten meubilair.  Kiehl’s producten zijn een mix van farmaceutische kennis  met  botanische ingrediënten. De Dermatologist Solutions lijn doet daar nog een stapje bovenop: ‘Kiehl’s chemici werkten samen met een team van experts in de dermatologie om hoog effectieve, doelgerichte huidverzorging te ontwikkelen, die de gezondheid van de huid zichtbaar verbeteren’, aldus het merk.

Ik had onlangs het geluk om via de ELLE een cadeau bon te winnen van 100 Euro (!), te besteden bij Kiehl’s. Op een zaterdagmiddag heb ik het een en ander ingeslagen in de winkel om de hoek bij de P.C. Hooftstraat ( en kreeg nog een enorme berg samples toe), waaronder deze biologische, milde peel. Ik had erover gelezen op Beautypedia van Paula Begoun wat me nieuwsgierig maakte naar dit product.

Voor welke huidtype?

De peel is bedoeld voor de huid die er dof uitziet, rode of donkere vlekken heeft en aangetast is door de zon. Ideaal voor de gevoelige huid die geïrriteerd raakt door scrubs of AHA /BHA exfoliants –deze peel mild maar toch effectief.

Het is een vloeibaar, transparant serum in een donker glazen flesje met zwart pompje. Een leuke en effectieve verpakking. Je doet het serum ‘s avonds op een schoongemaakte huid en laat het de hele nacht zijn werking doen. In de ochtend was je het er weer af. Dat afwassen is niet echt nodig, de peel voel of zie je niet en trekt geheel in.  Het prikt of irriteert helemaal niet en hydrateert tegelijk, zodat je geen trekkerig gevoel hebt en ook niet de behoefte hebt om er nog iets over te smeren.  Je kunt de peel 3 keer per week of zelfs vaker gebruiken, en het is geschikt voor alle huidtypes.

De hoofdingrediënten zijn Urea, een enzym activator die van nature in de huid voorkomt en zorgt voor het celvernieuwingsproces in de huid. HEPES is een daarbij ondersteunend zuur. Een hoge concentratie van sodium hyaluronate hydrateert de huid; dit spul kan 1800 maal zijn eigen gewicht in water dragen.

Wat zit er nog meer in? Water, siliconen, dan  HEPES, Urea, Glycerine, verzachter, nog een hydraterende stof, siliconen, stabilisator/zuuraanpasser, zout, hyaluronzuur en conserveermiddelen.

Harriet concludeert:

Mijn huid is al dun en reageert snel met rode vlekken en AHA’s en BHA’s (de gebruikelijke zuren/ peelingstoffen)  kunnen de huid nog dunner en roder maken – deze peel heeft dat helemaal niet. Toch doet het zijn werk: de volgende ochtend zie ik een fris blozend gezicht in de spiegel. Rustig, glad en gewoon gezond. Ideaal voor gevoelige huidjes en mensen die geen chemische peels willen gebruiken. Mild, maar toch effectief!

Lees ook