Zacht voor de huid, goed verpakt

02:08 - 01:17
luistertijd 02:08 - leestijd 01:17

Als ik bezig ben met zwaardere, high tech serums met bijvoorbeeld retinol, peptiden, zuren of vitamine C dan gebruik ik daar overheen graag een neutrale, verzachtende, beschermende dagcreme.

Blij word ik van Avene (word ik altijd blij van) Skin Recovery Cream kwam eind 2012 uit). Het zit niet alleen in een innovatieve verpakking met een steriel afsluitsysteem, in een tube, zonder parabenen, geur- en kleurstoffen, er zit ook een nieuwe stof in: parcerine. Ik ben zelf maar even op onderzoek uitgegaan want het pr bureau heeft nagelaten om juist over zoiets nieuws iets nuttigs te vertellen (hoe krijg je het voor elkaar, lijkt me namelijk geen onbelangrijke USP…..).

Deze cream is gemaakt voor snel geirriteerde huiden. Volgens Pierre Fabre, de producent   is een bepaald mechanisme bij dit huidtype snel actief: een enzym dat serine protease/par2 genoemd wordt. Het zorgt voor huidirritatie en een huidbarriere die niet intact is. Parcerine remt de irritatie af, kalmeert de huid en draagt bij aan herstel van de huidbarriere. Fabre is trots op de uitvinding, er loopt een patentaanvraag voor. In dit product zit 1%. Verder bestaat het uit 70% thermaal water, 10% paraffine, 6% glycerine en 4% squalane.

I just love it. Mijn huid wordt er heerlijk zacht van. Ik ervaar het niet als een vette cream, en ook niet als een ‘afsluiter’. Of het mijn huid kalmeert kan ik niet zeggen daar ik geen geirriteerde huid heb, maar ik ben gewoon dol op de gedachte dat ik ook met super no-nonense zachte producten kan smeren.

Daarbij moet ik wel zeggen dat ik meer voor de emulsie dan voor de verpakking val. Gek genoeg laat die steriele innovatie me koud, hoewel ik absoluut voorstander ben van slimme verpakkingen waardoor er minder chemicalien nodig zijn om een product te conserveren. 50 ml kost € 18,40. Bij de apotheek.

 

 

Lees ook