Ze wordt hier heel gelukkig van, lees maar...

04:12 - 02:31
luistertijd 04:12 - leestijd 02:31

Bobbi Brown Soothing Cleansing Oil

Tot een jaar of drie geleden was het make-up merk Bobbi Brown nog enkel in de VS of de UK verkrijgbaar. Daarna kwamen de counters in de Bijenkorf en sinds kort is het merk ook te koop bij Douglas. Feest! Ik vind het een sympathiek merk, voornamelijk omdat Bobbi Brown zelf zo’n leuk mens lijkt. Ze heeft een blog ‘ Everything Bobbi’ waar interessante & leuke tips in staan. Ze doet erg veel aan charity ( Dress For Succes, Give Back, ondersteuning van  scholen etc.) en ze legt haar hele ziel en zaligheid in haar merk. Die passie komt over!

Begonnen als een merk dat sterk is in prachtige neutrals, is het uitgegroeid tot een brand met veel innovatieve producten (haar beroemde shimmerbricks en potrouge bijvoorbeeld), met kwasten, limited edition eyeshadow palettes en ook skincare. Nu heb ik met  make-up merken die ook skincare gaan doen als gauw iets van, ja dat zal wel, maar ik vind het merk betrouwbaar en vernieuwend genoeg om toch nieuwgierig te zijn naar wat ze te bieden heeft.

Ik test uit haar serie reinigers (er is ook een cream cleanser en een balm rinse) de Soothing Cleansing Oil 200 ml €39. ‘Luxury meets Simplicity’ staat erin de reclame. Dat is mooi gezegd en het klopt. De fles en olie zelf doen heel luxe aan, en het is een handig product dat tegelijkertijd je gezicht mild schoonmaakt en ook alle (oog)make up verwijderd (behalve waterproof).

De cleansing olie heeft de volgende eigenschappen:

De belangrijkste ingrediënten zijn Kukui nut oil en jasmijnextract die roodheid en irritatie tegengaan. Ze werken daarnaast hydraterend en verzachtend. jojoba-, zonnebloem- en olijfolie verwijderen vuil en make up van je gezicht, staat op de verpakking vermeld.

De transparante fles bevat een lichtgele olie en werkt met een zwart pompje. Afhankelijk van hoeveel make up je draagt is 1 tot 3 pompjes genoeg. Er zit veel in, dus de fles gaat lang mee. Ik denk dat je net als ik in eerste instantie twijfelt aan een reinigingsolie: dat wordt vast een vette kliederboel en een glimhoofd op de koop toe. Maar nee: je doet wat olie in je hand, masseert er je gezicht mee – dat voelt heel prettig met deze olie – en spoelt het dan af met lauw water. En voila, helemaal schoon! Geen spoortje vettigheid blijft er achter, wel een fris, zacht en schoon gezicht zonder trekkerigheid of irritatie. Alleen echt waterproof mascara blijft zitten. De rest van mijn oogmake up en waterproof foundation zijn helemaal verdwenen. Klasse!

Wat zit er in?

Verzachtend/verdikkingsmiddel, vetzuur uit glycerine als reiniger en verzachter, nog 5 verschillende milde  stoffen die als huidconditoner/verzachter/reiniger werken, verdikkingsmiddel, dan Kukui olie, jojoba olie, zonnebloemolie, olijfolie en gemberextract , billberry extract, lavendel en jasmijnbloemwax (allen antibacterieel en geurstof; potentieel irriterend), glycerine (vochtvasthouder), jasmijngeurstof, nog twee huidverzachter/emulgator/mengstofffen, kamille extract ( anti bacterieel, verzachtend), vitamine E, geurstof.

De olie bestaat dus voor 95% uit verzachtende, mild reinigende middelen met aan het einde wat geurstoffen toegevoegd – die als natuurlijk conserveermiddel werken. Omdat je het weer gewoon van je gezicht spoelt zijn die geurstoffen qua irritatie geen probleem en ik denk een betere oplossing dan synthetische conserveermiddelen in dit geval.

Harriet concludeert:

Fijn, fijn, fijn! Inderdaad voor alle huidtypen geschikt is, ook de vette huid. Die wil je immers ook mild en grondig reinigen – en dat doet deze olie ook. Voor de droge, gevoelige huid is dit ook heel fijn, juist vanwege de romigheid van deze olie.

Er zijn natuurlijk goedkopere reinigers te krijgen, maar gezien de kwaliteit en hoe lang je ermee doet, is het zijn prijs absoluut waard.

Lees ook