Met beperkte middelen een eigen salon openen!

02:53 - 01:44
luistertijd 02:53 - leestijd 01:44

Wist je dat veel visagisten een groot deel aan werk en inkomsten laat liggen omdat ze geen thuisbasis hebben als een eigen salon? Schoonheidsspecialisten en nagelstylisten hebben deze vaak wel zodat de klant hier ook vaak terecht kan voor visagie. Echter zou het natuurlijk fijner zijn als de core business dan ook echt make-up ligt. De soft franchise formule, een initiatief van EGO Cosmetics, biedt uitkomst voor visagisten met een soortgelijk probleem, wordt wereldkundig gemaakt aan de beautypers. Met beperkte middelen kun je met dit concept een eigen make-upsalon te starten.

Als visagist heb je misschien wel behoefte aan commerciële ondersteuning, maar wil je daarnaast ook zoveel mogelijk vrijheid om als zelfstandig ondernemer te kunnen blijven werken. EGO Cosmetics ontwikkelde daarom een soft franchise formule voor een salon waar visagist en consument bij elkaar komt. Een win-winsituatie: de visagist heeft zo werk en inkomsten, de klant krijgt de juiste professionele make-up advies, zo stelt het bedrijf.

Uit een enquête met 450 deelnemers van het bedrijf kwam naar voren dat 91 procent van de consumenten niet weet waar ze een visagist kunnen vinden. Daar komt nog bij dat 69 procent van de ondervraagden vindt dat winkels ergernis en miskopen veroorzaken door onvoldoende personeel en te weinig professionaliteit. Tijd om hier iets aan te doen vond Martin Graaman, eigenaar van EGO Cosmetics. Hij vertelt: “Visagisten werken veelal op locatie, maar er zijn weinig professionele opdrachten te verkrijgen voor bijvoorbeeld TV, fotoshoots en modeshows. Gevolg is dat men uit concurrentie overwegingen voor te lage tarieven gaat werken of zelfs gratis, waardoor ook nog eens de markt verpest wordt”.

Er zitten wel eisen aan de soft franchise formule van Graaman. Zo moeten geïnteresseerden een visagie-opleiding hebben gevolgd (of volgen); ze worden hierop getoetst. Daarnaast moeten ze beschikken over een eigen werkruimte en bereid zijn een contract te tekenen voor 3 jaar met een maandelijkse fee van 25 euro exclusief BTW en een starterskapitaal van circa 2500 a 3500 euro.

EGO cosmetics biedt de noodzakelijke trainingen, begeleiding en de mogelijkheid om ook aan huis te kunnen starten. Inrichting van de salon zijn naar eigen inzicht zelf te bepalen evenals tarieven. Martin Graaman: ‘ Iedere salon bepaalt zelf haar aanbod van activiteiten, maar centraal staan altijd persoonlijke aandacht en het customizen van make-up (een EGO cosmetics specialist). Activiteiten die men over het algemeen zal tegenkomen zijn adviezen over looks en materialen, thema workshops, wenkbrauwen epileren, aanschaf van make-up en accessoires, bruidsmake-up, speciale feestmake-up, etc.’

Lees ook:

Lees ook