Duitse degelijkheid en een tikje saai..

04:58 - 02:58
luistertijd 04:58 - leestijd 02:58

Janssen Organics Body Skin Butter

Ik gebruik elke dag een bodylotion of body butter na het douchen, dat is inmiddels een gewoonte geworden die ik nu heel erg prettig vind en volgens mij ook wel haar vruchten afwerpt. Ik heb een fobie om rimpels op mijn decolleté te krijgen en alleen daarom gebruik ik elke ochtend een goed verzorgend product. Het liefst gebruik ik een bodylotion van een natuurlijk merk of een body butter, tenzij deze niet te dik is of te stroef smeert.

De afgelopen tijd heb ik de body butter van het Duitse merk JANSSEN Cosmetics getest en in dit artikel kun je lezen hoe deze mij bevallen is. JANSSEN Cosmetics heeft verschillende huidverzorgingslijnen in haar portfolio waarvan de organic lijn er één van is. De organic range onderscheid zich doordat er in de ingrediënten biologische actieve planetenextracten van over de hele wereld zijn toegevoegd die zorgen voor een perfecte harmonie tussen werking en effectiviteit, aldus JANSSEN.

Zo worden er in de producten arganolie uit Marokko, kokosnootolie uit de Filippijnen,  macadamia olie uit Hawaï en aloë vera uit Mexico verwerkt. De inkoop van de ingrediënten wordt gedaan bij de kleine boeren en hun families die deze verbouwen en leveren en kunnen zo van een inkomen worden voorzien. De productlijn JANSSEN Organics is dan ook Fairtrade en voorzien van het NaTrue keurmerk. De producten van JANSSEN Organics worden ontwikkeld in het cosmetica laboratorium van Dr. Sacher (Duitse bioloog ontwikkeld de cosmeticalijn JANSSEN cosmeceuticals ) en worden geproduceerd en verpakt in een gecertificeerde fabriek. Aan de productie en het verpakkingsproces wordt veel aandacht besteed met betrekking tot duurzaamheid en verantwoord ondernemen. Zo zijn de vouwdozen klimaatneutraal geproduceerd en is de gebruikte inkt op de verpakking milieuvriendelijk.

Wat belooft de body butter van Janssen Organics voor de huid te doen?

Hoe is de body butter in het gebruik?

De body butter is niet zo dik als de term butter wil geloven, het is meer een stevige lobbige crème. De geur is lekker fris en waarschijnlijk ruik ik de aloë vera die ruim toegevoegd is aan dit product.  Een basic geur die zowel door vrouwen als ook door mannen wel gewaardeerd zal worden. De crème smeert wat stroef uit en trekt niet zo heel snel in de huid. Soms moet ik even een handdoek gebruiken om het teveel aan crème af te deppen. Ik vind dit niet zo’n probleem maar het werkt niet zo prettig en het hele fijne zachte huidgevoel dat ik graag wil ervaren bij het gebruik van een body butter blijft uit. Dat vind ik wel jammer want de ingrediënten zijn veelbelovend en daar kan ik ook niets negatiefs over zeggen.

INCI:

Aqua (water), aloe barbadensis leaf juice, cetearyl alcohol, macadamia ternifolia seed oil, cocos nucifera (coconut) oil, hydrogenated coco-glycerides, glycerin, butospermum parkii (shea) butter, argania spinosa (kernel) oil, cetearyl glucoside, sodium cetearyl sulfate, olea europaea fruit oil, helianthuis annuus (sunflower) seed oil, hydrolyzed lupine protein, sodium hyaluronate, caprylyl caprylate, glyceryl caprylate, glyceryl stearate, tocopherol, ascorbyl palmitate, sodium phytate, sodium hydroxide, citric acid, parfum (fragrance), limonene, citral, geraniol, citronellol, alcohol, sodium levulinate, levulinic acid, sodium benzoate, potassium sorbate.

Debbie concludeert:

Ik heb eigenlijk niet zoveel aan te merken op deze body butter. De mooie glazen flacon en de frisse verpakking zien er goed verzorgd uit en ook de INCI lijst en alle andere informatie is ruim te vinden op de website van JANSSEN cosmetics. De Duitse degelijkheid wint maar er schuilt een gevaar dat deze dit product ook een beetje saai maakt. Zoals ik al eerder aangaf mis ik het luxueuze verzorgend huidgevoel en is hij een tikkeltje basic en vanwege de prijs mag je ook wel wat verwachten. Een pot van 200ml kost €43,95.

Lees ook