Kappers en consumenten reageren

01:21 - 00:48
luistertijd 01:21 - leestijd 00:48

Dinsdag werd bekend gemaakt dat de Deense overheid de kniptarieven voor het haar van mannen en vrouwen gelijk wil trekken. Men acht het discriminerend dat er verschillende tarieven gehanteerd worden. Het is aangekaard door de Commissie voor Gelijke Rechten door een consument.

Kappers in Denemarken zijn het er niet mee eens. De zaak wordt nu voorgelegd aan de rechters.

BeautyJournaal polste de meningen van haar lezers via Facebook. De reacties zijn verdeeld. Er zijn lezers die vinden dat gelijke tarieven eerlijker zijn, en laat dan de tarieven voor styling verschillen. Er zijn ook lezers die stellen dat mannen nog altijd in kortere tijd geknipt worden, hoewel ze wel vaker terug komen. Maar er wordt ook gesteld dat mannen tegenwoordig net zoveel tijd verlangen als vrouwen qua knipwerk en aandacht. Een lezeres vraagt zich af of je als vrouw in een mannenkapperszaak ook het mannentarief krijgt? Tot slot: als de regel seksistisch is ingegeven, dan is het goed dat het aan de kaak gesteld wordt. En nu echt tot slot: hoe zit het met mannen die alleen nog een ‘ krans’  hebben? Een kapper grapt via een apart kappersnetwerk op Facebook dat die helemaal mazzel hebben: ” kransknippen’  gaat bij ons voor het jeugdtarief….’

Lees ook