Het gebruik van exfolianten..

03:30 - 02:06
luistertijd 03:30 - leestijd 02:06

Ieder huidtype kan baat hebben bij exfoliëren met producten met AHA of BHA!

Het gebruik van een exfoliant als onderdeel van je dagelijkse gezichtsverzorging, geeft misschien wel het meest effectieve en indrukwekkende resultaat. Uit veelvuldig onderzoek blijkt dat een exfoliant met BHA (betahydroxyzuur) of AHA (alphahydroxyzuur) het best werkt. Deze producten helpen je huid bij het verwijderen van de opgebouwde buitenste huidlaag en het naar boven halen van de normalere, jonger uitziende laag eronder. Door regelmatig gebruik (wat voor sommigen één- of tweemaal daags betekent, voor anderen om de dag, of twee keer per week) zal je huid zachter aanvoelen én er jonger uit zien.

Als we jong zijn regenereren cellen heel snel en worden ze ook snel vernieuwd. Naarmate we ouder worden gaat dat proces langzamer. Schade door de zon, verlies van oestrogeen, een droge huid, een vette huid, en aandoeningen als psoriasis of rosacea kunnen allemaal van invloed zijn op hoe ‘gladjes’ de natuurlijke exfoliatie verloopt. Als gezonde exfoliatie hapert, kan de huid ruw, schilferig, verdikt en flets worden en er rimpeliger uitzien. De meest effectieve manier om je huid een handje te helpen is door een goed geformuleerd AHA- of BHA-product te gebruiken. Salicylzuur is de enige vorm van BHA en voor AHA zijn de beste vormen glycolzuur en melkzuur.

AHA versus BHA

Het belangrijkste verschil tussen een AHA en BHA is dat AHA’s in water oplosbaar zijn, terwijl een BHA in vet oplosbaar is. Deze unieke eigenschap van BHA zorgt ervoor dat het tot het vet in de poriën kan doordringen en de opeengehoopte huidcellen aan de binnenkant van de talgklier, die je poriën kunnen verstoppen, kan exfoliëren. BHA is het beste als je een huid met puistjes en/of mee-eters hebt, terwijl een AHA beter is bij een door de zon beschadigde, verdikte of droge huid die geen last heeft van puistjes.

Een BHA-product is ook uitermate geschikt voor een tienerhuid die last heeft van puistjes en mee-eters.

Lees meer over Paula’s Choice Exfolianten (BHA & AHA) voor de diverse huidtypen.

De BHA- en AHA-producten van Paula’s Choice zijn ook ideaal voor het exfoliëren van droge ellebogen, knieën, voeten en armen. Je kan dan echter beter een Paula’s Choice bodylotion gebruiken: RESIST Weightless Body Treatment with 2% Beta Hydroxy Acid of  Skin Revealing Body Lotion with 10% AHA. Deze zijn speciaal samengesteld voor de lichaamshuid.

Let op: in januari geven we 15% korting op elke bestelling vanaf €25,00

Meld je aan voor de Nieuwsbrief

Dit nieuws maakt onderdeel uit van het merkendossier van Paula’s Choice en wordt je rechtstreeks aangeboden, zonder tussenkomst van de redactie.

Wat BeautyJournaal zelf over Paula’s Choice schreef:

 

Lees ook