Een stijltang voor nat haar!

04:05 - 02:27
luistertijd 04:05 - leestijd 02:27

Remington Wet2Straight stijltang voor nat haar

Wat leuk, ik mag een wel heel bijzondere stijltang testen! Eentje die je ook op nat haar kunt gebruiken. Ik heb altijd gelezen dat een stijltang op nat haar een ‘no-go’ is, omdat je haar daarvan enorm uitdroogt. Remington claimt dat het allemaal te maken heeft met gaatjes; gaatjes die in de zijkant zitten, waardoor de stoom kan ontsnappen.

Kenmerken:

Gebruik:

Maak eerst het haar goed handdoekdroog. Hij zal automatisch op de nat-haar stand staan, te weten 200 graden. In het boekje staat ook een overzicht voor de gewenste temperatuur voor dun, medium of dik haar. Met het vergrendelen had ik even wat moeite, je moet twee seconden op het – ( minus) knopje duwen en dan verschijnt het “hangslot” symbooltje.

Video

Ik heb voor deze test een filmpje gemaakt (zie hieronder), zodat iedereen beter kan zien hoe hij in de praktijk werkt. De eerste keer deed ik het op handdoekdroog haar, maar daarna voelde mijn haar droog en broos aan. Dat kan komen omdat dat ik regelmatig mijn haar verf (en moet ook hoognodig naar de kapper) maar toch.

Monique heeft mij daarna twee producten opgestuurd om mijn haar te beschermen en te verzorgen:

Indola Keratin Straight Balm:

Wella Pro Repair & Style:

Zij zijn beide heel fijn in gebruik, de Indola crème maakt mijn haar heerlijk zacht, de Wella vind ik meer dat je je haar meer kan ‘vormen’ tijdens het stylen.

Daarnaast kreeg ik ook:

Redken, Shine Brilliance02 glistening mist.

De glans valt mij ietwat tegen, verwacht daar niet teveel van, maar de geur! Heerlijk, alsof je net een sinaasappel gepeld hebt. 150 ml prijs: rond de €20.

Babs concludeert:

Ik ben heel tevreden met de Wet2Straight stijltang. De temperatuur indicator is ideaal en het lock-systeem is ook handig. Als ik haast heb en glad haar wil hebben, hoef ik niet mijn haar eerst helemaal droog te föhnen. Wel vind ik een extra verzorgend en beschermend product erbij toch belangrijk, zeker voor mijn broze haarpunten.

Ik had nog beloofd uit de zoeken (zie filmpje) wat het nu precies betekende dat hij 86% sneller was. Na enig zoeken vond ik dit: “86% zegt dat het gebruik van Wet2Straight sneller is dan het haar eerst drogen en dan stylen.”

Lees ook