FDA approved – en redelijk veelbelovend

01:32 - 00:55
luistertijd 01:32 - leestijd 00:55

Eerder dit jaar bracht The New York Times een verhaal naar buiten over een nieuwe behandelingsmethode voor cellulite, speciaal voor mensen die al van alles geprobeerd hebben (dieet, sport, massages, etc), en voor wie niets hielp.

Cellulaze heet het en het is een licht invasieve behandeling. Via kleine sneetjes die in de huid gemaakt wordt gaat een laserpen naarbinnen die de bindweefselschotjes kapot maakt op die plekken waar de cellulite als klontjes bij elkaar zit, wat aan de buitenkant zichtbaar wordt als kussentjes en bobbels. Cellulite dat vast zit in, waardoor het vocht vasthoudt en de stofwisseling in de huid verstoort.

In de krant werden drie vrouwen geciteerd die de behandeling hadden ondergaan. Twee vrouwen waren zeer content, de derde heeft er problemen aan over gehouden: ze houdt meer vocht vast dan ooit.

Plastisch chirurgen in Amerika adviseren deze behandeling, die inmiddels ook een FDA goedkeuring heeft, alleen door vakgenoten te laten uitvoeren die ook goed zijn in liposuctie. Je moet veel van de huid weten om deze techniek goed toe te kunnen passen, laten ze weten op hun eigen website. In de Amerikaanse krant staat tot slot ook dat de behandeling nu behoorlijk gehyped wordt, terwijl er maar wetenschappelijke data voor handen is die tot drie maanden gaat. Meer onderzoek, langduriger na behandeling, is gewenst. Ook al heb je maar 1x een behandeling nodig.

Lees ook