Voor behoud van de biodiversiteit

02:56 - 01:45
luistertijd 02:56 - leestijd 01:45

Bij de productie van alle producten houdt Clarins er rekening mee dat zowel mens als natuur niet geschaad wordt. Zo werkt het merk bij voorkeur met ruwe plantaardige en natuurlijke ingrediënten uit de biologische landbouw of vanaf een Fair Trade-programma. Hieronder vind je meer over de werkwijze van Clarins en de verschillende duurzame projecten in het buitenland. Een betere wereld begint op je beautytafel!

Bij voorkeur natuurlijk

Het strenge beleid van Clarins bij de keuze van de ingrediënten, bevestigt voortdurend de betrokkenheid van Clarins bij het behoud van de biodiversiteit.

Clarins & Fair Trade

Clarins houdt in de ontwikkelingslanden waar ingrediënten vandaan gehaald worden, rekening met de lokale economische, sociale en ecologische omgeving. Clarins combineert de aankoop van grondstoffen met het helpen van de lokale bevolking door het betalen van een eerlijke prijs, het ontwikkelen van de gemeenschappelijke infrastructuur en het delen van kennis met de locale bevolking.

Madagascar

Katafray (een belangrijk ingrediënt in de HydraQuench lijn van Clarins) maar ook Ambiaty en Centella Asiatica maken deel uit van het Fair Trade-programma van Clarins. Vijf procent van de verkoopprijs wordt ingezet om projecten voor de lokale gemeenschap te financieren. In 2008 is hierdoor een nieuwe watervoorziening verzorgd in Madagascar, in de stad Morarano.

Vietnam

In Vietnam heeft Clarins door de oogst van Vu Sua (ingrediënt in de Clarins buste producten) geholpen met het bouwen van een school in het dorp Vinh Kim.

Clarins & Planten

Jean-Pierre Nicolas, botanisch expert van Clarins en oprichter van ‘Jardins du Monde’ werkt samen met de Clarins Laboratoria om nieuwe sleutel ingrediënten te vinden binnen zeer strikte richtlijnen en met respect voor de biodiversiteit.

Het onderzoek van Nicolas gaat altijd in samenwerking met de lokale bevolking. Zijn missie is om weer meer gebruik te maken van lokale medicinale planten en hij informeert hier de locale bevolking over.

Jean-Pierre Nicolas is auteur van meer dan 14 boeken over de traditionele geneeskunde, op basis van geneeskrachtige planten, al eeuwen gebruikt door moeders en grootmoeders. “We moeten de interesse van jongere generaties in planten vergroten en ze hoop geven voor de toekomst. Ze moeten de natuur leren respecteren en geïnteresseerd raken in het gebruik van planten “.

Dit artikel maakt deel uit van het merkendossier van Clarins en wordt je rechtstreeks, zonder tussenkomst van de redactie aangeboden.

Wat BeautyJournaal zelf over Clarins schreef:

Lees ook