Kennis en techniek is ervoor nodig

02:09 - 01:17
luistertijd 02:09 - leestijd 01:17

‘Al enige tijd probeert mijn kapster om mijn haar grijs te verven. Echter is mijn haar warm van kleur, waardoor mijn haar steeds gelig wordt. Afgelopen zomer, door de zon en door het vaak te wassen met paarse shampoo, is het gelukt; ik had een mooie grijs/witte haarkleur. Maar toen mijn haar weer geverfd moest worden, bleef de uitgroei weer gelig. Vroeger werd mijn haar altijd blond gemaakt met waterstofperoxide van 19%.  Dat was namelijk de enige manier om het écht wit te krijgen. Tegenwoordig wordt de 19% niet meer gebruikt, heeft u een andere tip voor mij? Ik wil namelijk van die gelige kleur af.’

Onze expert, en kapper Piet-Jan Duivenvoorden reageert:

‘ Wij krijgen deze vraag regelmatig, maar inderdaad: de Nederlandse kappers werken niet meer met 19% waterstofperoxide, simpelweg omdat het niet meer mag van de overheid (arbo), omdat het gevaarlijk voor het haar maar ook voor de hoofdhuid is.

Ik kan niet inschatten of je heel donker haar hebt van jezelf, dat maakt het namelijk wat moeilijker, of eigenlijk moet ik zeggen, het gaat langzamer. Wij ontkleuren het haar tot zo licht mogelijk, dus met het minste geel er nog in. Daarna kleuren we het haar in met een as/parelmoer om echt het laatste geel te onderdrukken. Ook kleuren we soms de aanzetten dieper (lees :donkerder). Onderhoud kun je doen met shampoo die grijs afgeeft, dus geen zilvershampoo of zoiets.

In de winter blijft deze kleuring ook veel mooier grijs/wit of parelmoer. Het is echt goed te doen en in de winter blijf de kleur ook beter zitten, omdat je inderdaad minder buiten komt.

Heb jij een vraag voor onze kapper? Stuur hem via het contactformulier. Je krijgt ook persoonlijk antwoord.

Bekijk ook nog eens deze film als je van grijs eens naar pastel wilt…:

Lees ook