Voor de prijs hoef je het niet te laten…

07:13 - 04:20
luistertijd 07:13 - leestijd 04:20

Kruidvat Pure en Nature producten

Toen mij een tijdje geleden werd gevraagd een aantal producten te testen uit de Pure&Nature lijn van het Kruidvat zei ik meteen ja. Want wat is nu leuker om te kijken of ook budgetproducten en dan wel in de categorie ‘natuurlijke cosmetica’ wel of niet goed scoren in verhouding tot de high end reguliere merken en producten.


Omdat ik regelmatig in Duitsland kom, ben ik best verwend. Want daar kennen ze bij de plaatselijke drogist een uitgebreide range aan huid-, haar- en decoratieve make-up producten allemaal op natuurlijke basis en BDIH gecertificeerd. Ook de consument met een klein budget kan deze producten dus aanschaffen.  Op deze wijze kan een breed publiek kennis maken met natuurcosmetica.

De Pure& Nature lijn bestaat al een tijdje bij het Kruidvat, maar ik vind wel dat deze te weinig aandacht heeft gekregen. Gisteren was ik bij het Kruidvat en zie ik ze onderaan een beetje weggemoffeld in een hoekje van het schap staan. Soms denk ik wel eens dat we in Nederland ook wat terughoudend zijn om natuurlijke cosmetica nu eens de aandacht te geven dat het verdient. Veel te vaak merk ik dat winkels met prachtige natuurlijke merken deze weer uit het assortiment halen omdat het niet wordt verkocht. Waar ligt het dan aan? Het antwoord kan ik niet één twee drie geven maar ik hoop dat deze review een klei n beetje een bijdrage kan leveren aan bewustwording om tot aanschaf van natuurlijke cosmetica over te gaan want voor de prijs hoef je het niet te laten.
Wat me de afgelopen tijd duidelijk is geworden is dat Nederlanders zuinig zijn en dat ze het geld liever niet willen uitgeven aan iets dat men niet kent. “Wat een boer niet kent dat eet hij niet’, luidt eveneens het spreekwoordelijke gezegde. Men lijkt er wat huiverig voor want zijn deze producten wel werkzaam?

Maar goed, genoeg daarover gezegd, over welke producten gaat het dan wel? Ik heb de afgelopen tijd de volgende producten getest:

  1. Pure&Nature Sensitive Daycream voor de gevoelige huid met aloë vera
  2. Pure&Nature Sensitive Nightcream voor de gevoelige huid met aloë vera
  3. Pure&Natural Sensitive Cleansing Lotion met aloë vera
  4. Pure&Natural Anti-Age Facial Tonic met orchidee

Kruidvat Pure&Natural natuurcosmetica:

Dag- en nachtcrème

Allereerst mijn ervaring met de dag en nachtcrème. De ingrediënten van beide producten zijn iets verschillend van elkaar. Naast dat beide aloë vera ( verzachtend ) en extracten van groene thee ( krachtige anti-oxidant ) bevatten, heeft de dagcrème een iets andere basis door de toevoeging van druivenpitolie, sheabutter en abrikozenpitolie. De nachtcrème bevat naast de sheabutter ook rijstolie, jojoba olie en koolzaadolie. Op de verpakking staat ook nog vermeld dat er amandelolie aan is toegevoegd, maar deze kan ik helaas in de INCI lijst niet terug vinden.

Verder bevatten beide producten nog andere voedende en verzorgende bestanddelen en natuurlijke essentiële oliën voor de geur. Aan beide producten is redelijk veel alcohol toegevoegd, bij de dagcrème staat deze als tweede ingrediënt vermeldt op de INCI lijst. In BDIH gecertificeerde natuurcosmetica word er gebruik gemaakt van graanalcohol, dit is een natuurlijk oplosmiddel dat snel verdampt. Het is een zachte alcohol die in zijn pure vorm niet schadelijk is voor ons lichaam. Waarschijnlijk is deze alcohol toegevoegd vanwege zijn antibacteriële eigenschappen en verdampt deze als we het product opbrengen. Ik heb niet gemerkt dat het mijn huid uit zou drogen.

De dag en nachtcrème zijn prima in het gebruik.  De nachtcrème is wat dikker en stroever van samenstelling dan de dagcrème die wat dunner is en prettig uitsmeert. De dagcrème trekt snel in de huid waarna ik mijn make-up kan aanbrengen. De geur van beide producten vind ik heel erg lekker. Een kruidig-frisse geur kenmerkend voor veel natuurcosmetica producten. Tijdens het testen van deze producten heb ik ernstige eczeem gehad in mijn gezicht en zelfs toen kon ik beide producten goed op de huid verdragen. Zacht, voedend en kalmerend. Ik ben erg tevreden over beiden en voor de prijs hoef je ze ook niet laten liggen, de dag en nachtcrème kosten €3,29 per stuk voor een tube van 50ml.

Reiniging

Voor de reiniging heb ik de Pure&Nature Anti-Aging Facial Tonic en de Sensitive Cleansing Lotion getest. Net als de dag-en nachtcrème zien beide INCI’s er fijn uit. De Sensitive Cleansing Lotion bevat wederom alcohol en verder jojoba olie, olijfolie en sheabutter.  Deze lotion is een wat dikke reiniger die je het beste met een vochtig watje kunt afnemen. Hij doet prima zijn werk en prikt niet in de ogen. Dus zelfs mijn mascara gaat ermee af,  zacht en effectief. Toch gebruik ik liever mijn favoriete micellaire reiniger die net wat dieper reinigt naar mijn idee. De Cleansing Lotion bevat evenals de nachtcrème bijenwas, wat deze producten dus niet geschikt maakt voor veganisten.

Tenslotte mijn favoriet, de Anti-Aging Facial Tonic. Zonder alcohol maar met bamboe, ginkgo , orchidee en groene thee extracten. Vooral de geur van dit product is heerlijk zoet en geeft mij een wat meer luxueuze huidgevoel. Als deze toner op is ga ik beslist een nieuwe kopen. Ook ben ik nieuwsgierig naar de andere producten uit deze Anti-Aging lijn en naar de huidolie die ook verkrijgbaar is. De Cleansing Lotion en Facial Tonic kosten beide €2,29 voor 150ml.

Debbie concludeert:
Voor nog geen tien euro heb je dus prima BDIH-gecertificeerde huidverzorgingsproducten. Voor mijn gevoelige huid zijn de dag-en nachtverzorging prima in het gebruik maar omdat ik nu wat ouder wordt en dit ook aan mijn huid voel, wil ik toch net iets meer verzorging. De anti-aginglijn bevat zoals ik weet geen alcohol en de geur van het product vind ik ook heel fijn. De verhouding prijs-kwaliteit is top!

Nog één advies aan Kruidvat: wees niet te voorzichtig met deze producten. Zet deze Pure&Natural lijn in een mooie display,  doe er een strik om en ga ervoor. Ik wil deze producten niet meer weggemoffeld onder in een schap tegenkomen. Dat zou toch werkelijk jammer zijn!

SHOP hier meer fijne natuurlijke producten.

Lees ook