Het is wel even puzzelen met zoveel losse producten

06:20 - 03:48
luistertijd 06:20 - leestijd 03:48

Ik had het geluk om een aantal producten van het merk Etat Pur te mogen testen. Eerlijk gezegd had ik nog niet eerder van het merk gehoord, wat natuurlijk geweldig werkt als je helemaal blanco iets wilt proberen.

Over het merk

Etat Pur is een Frans bedrijf. Men werkt volgens bepaalde richtlijnen en doelstellingen  zoals uniek gepersonaliseerde producten, optimale efficiëntie, respect voor de huid, geen onnodige kosten, weten waarvoor je betaald en weten wat je koopt. Regelmatig raadplegen ze de beste specialisten van de wereld om hun eigen deskundigheid te verrijken en te ontwikkelen. Het is hun doel wereldwijd een nieuw merk te creëren volgens een radicaal nieuwe benadering van cosmetica. Je werkt met een soort menukaart.

Etat Pur heeft twee lijnen op de markt; Pure Actieve stoffen en Biomimetische skincare producten. Deze kunnen zowel apart van elkaar of juist samen gebruikt worden waarbij gekeken wordt naar type en kleur van de huid, huidproblemen, leeftijd, lifestyle en  omgeving. De A-producten leveren gerichte behandelingen voor elk huidprobleem, de B-producten garanderen een perfecte affiniteit met de huid zonder schadelijke of onnodige ingrediënten. Via een uitgebreide vragenlijst op de website wordt een passend plan aan producten voor je geselecteerd.

Wat beloven de gekozen producten te doen?

Het kan natuurlijk zelfs per maand of per drie maanden verschillen wat voor soort producten geselecteerd worden. Als je wat meer last hebt van acne of vlekjes zal je ander soort Actieve stoffen krijgen dan wanneer je een paar nachten slecht geslapen hebt en alleen maar dikke rimpels in de spiegel ziet. Een beetje afwegen wat je denkt te kunnen gebruiken en niet zozeer naar het moment kijken, lijkt me het beste.

Ik heb behoorlijke pigmentvlekken op mijn voorhoofd heb die de laatste tijd wat donkerder zijn geworden en een van nature sterk reagerende huid die snel rode vlekken kan geven.

Deze producten kwamen voor mij op een rijtje te staan;

A43 – Enoxolone 280mg; Indicatie: zeer reactieve, geïrriteerde huid, rode vlekken. Herkomst: zuivere molecule gewonnen uit zoethout. Gebruik: gedurende 1 week 2x daags gebruiken (1-4 druppels op betreffende zone van het gezicht)

A60 – AHA ( Citroenzuur 3000mg ); Indicatie: doffe teint, verlies van uitstraling. Herkomst: langs biotechnologische weg verkregen natuurlijk bestanddeel van citroen. Gebruik: 1-3x  per week 4 druppels op het gezicht aanbrengen met vermijding van de oogcontouren, alleen ’s avonds.

A71 – Glabridine; Indicatie: hyper gepigmenteerde huid. Herkomst: extract van zoethout. Gebruik: 2x daags gebruiken op betreffende zone (gezicht, decolleté, handen) 2-4 druppels.

B21– lichte hydraterende emulsie

Hoe is het in gebruik?

De A-producten zitten in mini flacons waarbij echt alleen maar enkele druppels nodig zijn, zoals aangegeven bij de gebruiksaanwijzingen. A43 is een witte substantie die zich makkelijk laat doseren en lekker snel uitsmeert en intrekt. Ik heb er geen geur bij geroken, na het aanbrengen van de B-emulsie bleef deze geur een beetje aanwezig. A60 is een hele aparte substantie. Het is geen olie en ook geen gel, maar het zit ergens tussenin. Na het aanbrengen op m’n gezicht voelt het een beetje aan alsof je een dun laagje masker opbrengt, maar het voelt erg prettig aan. Laat zich ook weer makkelijk doseren. A71 is echt op een olie basis. Laat zich wat moeilijker doseren omdat het zo vloeibaar is en is lastiger alleen op plekken aan te brengen omdat het met je poriën en huid mee vloeit. Mijn B-product zit in een pompflacon en is een lichte emulsie die lekker uitsmeert, een zachte geur heeft en de huid voldoende hydrateert.

Marte concludeert;

Ik vond het erg leuk om deze producten te mogen testen. Niet eerder heb ik zo moeten nadenken bij het aanbrengen van gezichtsverzorging. Het lijkt alsof je een heel dermatologisch schema afhandelt om je huid weer in balans te brengen, maar dan zonder enig consult van arts of specialist.

Ik ben niet helemaal tevreden over het resultaat van alle producten. Mijn B-emulsie is fantastisch, niet te vet en zeker niet te licht, een heerlijke zachte geur en gebruik van pompje maakt het ideaal. Geen klachten over B.

A43…heb ik niet vaak hoeven gebruiken, het leek wel alsof het nog enkele dagen doorwerkte. Waardoor het voor mij, zeker gezien het geen geneesmiddel was, geen reden was om elke keer weer aan te brengen. Rode vlekjes /irritaties weg, dan stopte ik er ook mee.

A60, daar heb ik enorm aan moeten wennen. Gezien mijn gevoelige huid vond ik het niet prettig om eerst A product en dan B aan te brengen. Vanwege het zuur gehalte kreeg ik vaak een prikkelende huid. Het beviel me beter als ik eerst B en dan A60 aanbracht. Niet geheel volgens filosofie, maar nog steeds gewenste effect. M’n huid straalde inderdaad weer!

A71, is helaas niet mijn product. Ik vond de olie veel te vet, het product bij welke hoeveelheid ook, trok niet lekker in m’n gezicht. Na aanbrengen van het B product had ik ook het idee dat A71 overal zat behalve op de juiste plek. Ik heb ook niet het idee dat m’n hyper pigmentatie verminderd is, ook al ben ik keurig blijven gebruiken.

Slechts één product zal ik zeker niet meer gebruiken. Etat Pur is een merk dat ik wel aanraad voor iedereen, al is het om een kijkje te nemen op de website en te zien welke producten voor jou van toepassing zijn. Laat je niet afschrikken door termen en dergelijke. Voor de vijf producten die ik gekozen heb, zijn de totale kosten €51.20.

Etat Pur heeft nog veel meer producten in het assortiment zoals reinigers, maskers, peeling, verzorging voor mannen, lichaamsverzorging, zonneverzorging.  Ik heb gebruik gemaakt van de A+ B producten voor deze review.

Koop hier geweldige serums met hoge werkzaamheid en biologische afbreekbaarheid – dus veilig.

 

Lees ook