1 miljoen euro schade

01:20 - 00:48
luistertijd 01:20 - leestijd 00:48

Zaterdagochtend berichtte de krant De Telegraaf dat ondernemer Erwin de Kruiff 6 ton had onttrokken aan de kas van het goede doel Quality of Life dat gala’s organiseert en geld op haalt in de strijd tegen kinderkanker.

In dit eerste bericht werd geschreven dat De Kruiff het geld nodig had om privé-schulden weg te poetsen en dat hij tevens een deel ervan in het bedrijf van zijn vrouw zou hebben geïnvesteerd, het cosmeticabedrijf Inglot.

Gisteravond laat stuurde Inglot een officieel statement uit waarin het bedrijf laat weten zelf ook de dupe te zijn geworden van de handelspraktijken van De Kruiff.

We citeren onder andere: ‘Na diepgravend intern onderzoek heeft Inglot Cosmetics B.V. financieel directeur Erwin de Kruijff reeds op 15 augustus op staande voet ontslagen wegens frauduleuze handelingen en valsheid in geschrifte. Gelijktijdig heeft De Kruiff afstand gedaan van zijn belang in het bedrijf.’  In zijn hoedanigheid als financieel directeur sluisde hij geld weg, om zijn eerdere fraude te vergoeden, liet een woordvoerder van het bedrijf weten. ‘In de media (De Telegraaf, red.)  werd gesuggereerd dat deze man geld had weggesluisd bij het gala om Inglot te financieren, maar het is juist andersom geweest’, aldus de woordvoerder.

 

Lees ook