Vanaf eind augustus ligt er in de Suractif lijn van Lancaster een mooie verstevigende aanvulling in de schappen bij de parfumerie.

05:47 - 03:28
luistertijd 05:47 - leestijd 03:28

Vanaf eind augustus ligt er in de Suractif lijn van Lancaster een mooie verstevigende aanvulling in de schappen bij de parfumerie. Volume Contour. Een decollete creme, een remodelling illuminating creme en een masker. De lijn is gebaseerd op een wetenschappelijke uitvinding: het mechanisme achter eiwitafbraak, waardoor de collageenproductie achteruit gaat.

Collageenafbraak

Deze uitvinding werd in 2004 bekroond met de Nobelprijs voor Scheikunde. het gaat over de rol van zg. proteasomen, eiwitcomplexen die binnen iedere afzonderlijke cel zorgen voor ‘recycling’ en regulering van andere eiwitten. Ze vormen een soort van ‘reinigingsmechanisme’ dat beschadigde of gemodificeerde eiwitten afbreekt tot basale bouwstenen – peptiden en aminozuren – die vervolgens weer kunnen worden hergebruikt voor de aanmaak van nieuwe eiwitten. Met de jaren neemt de activiteit van de proteasomen af en hopen de overbodige eiwitten zich meer en meer op in de cellen.

Vragen aan Olivier Doucet

Vanwege de wetenschappelijke inspiratie vonden wij het wel gepast om er wat dieper op in te gaan en zo hebben wij een aantal vragen neergelegd bij Lancaster’s hoofd R & D, Olivier Doucet. Hij vertelt ons dat het onderzoek dat de Nobelprijs won Lancaster geinspireerd heeft om meer naar de proteasomen te kijken als hoeders van het collageen. ‘Uit dat onderzoek werd duidelijk dat de proteasomen niet zomaar iets zijn, maar echt een rol van betekenis spelen.’

We hebben ooit van wijlen professor Johann Wiechers geleerd dat je je moet afvragen of het verstandig kan zijn om mechanismen die niet meer zo hard werken,weer een boost te willen geven. Wie zegt dat het niet verkeerd kan uitpakken? Toch gelooft Doucet er in dat het in dit geval nuttig is om het potentiele vermogen om oude eiwitten te recyclen nuttig kan zijn. Tussen de vele mogelijkheden die er zijn tegenwoordig om collageenproductie te stimuleren, is hij van mening dat dit een hele natuurlijke weg is. ‘This approach is very complementary to any reboosting activity we have been using for many years in cosmetic. It helps to maintain a natural balance within the skin between protein anabolism and protein catabolism, ensuring a proper functioning.’

Beter dan de rest?

Doucet haast zich te melden dat deze methode niet beter is dan anderen (denk retinol, peptiden…), maar het is aanvullend en het is een behoorlijk nieuwe zienswijze. ‘Our research have shown that reactivating proteasome functioning may have a direct impact on the creation of neocollagen fibers and therefor seems quite interesting in terms of antiaging benefits.’

Maar ehm…veronderstel het systeem daardoor op hol slaat, omdat je een langzaam inslapend mechanisme weer tot leven wil wekken? Volgens Doucet kunnen we rustig gaan slapen, het enige wat de werkzame stoffen in deze creme willen doen is het natuurlijke mechanisme nabootsen: ‘Because it is a recycling system and again this is something which naturally exists in our cells and that we support (partly) in a case of deficiency.’

Resultaat

En hoe zit het met de klinische testresultaten? We have many cellular and clinical evidence about the potential of this approach. Some of them are present in the press file. To sum up by reactivating “aged proteasome” we may stimulate creation of new fibers with in turns some positive impact on skin density , skin volume and firmness.’

En dan nu even aandacht voor de producten zelf:

  • Extra Firming Decollete cream:een rijke textuur wordt direct door de huid opgenomen, zodat het speciale complex dat aan de formule is toegevoegd, onmiddellijk een liftend effect genereert. De formule is bovendien verrijkt met een perfectionerende werkstof die de huidstructuur strakker maakt, zodat het decolleté nog steviger oogt.
  • Skin Illuminator:om rimpels direct optisch te verminderen, bevat Remodeling Skin Illuminator twee krachtige pigmentconcentraties. Enerzijds reflecterende pigmenten die het invallende licht weerkaatsen, bestaande uit «intelligente pigmenten» die – afhankelijk van de lichtinvalshoek – van kleur veranderen, zilveren vloeibare pigmenten in kristalvorm voor een subtiele glans en met ijzeroxide omhulde metallic pigmenten met mica die de huid een gezonde gloed geven. En anderzijds bevat de formule functionele vulstofpigmenten die zorgen voor een ‘soft focus’-effect. Deze bolvormige deeltjes fungeren als rimpelvullers en weerkaatsen het licht naar alle kanten. Het bevat ook hyaluronzuurbolletjes die het water dat van het huidoppervlak verdampt, absorberen, waardoor ze uitzetten als een spons. De huid oogt direct zachter en voller.
  • Firming Mask: ‘de combinatie van vochtvasthoudende en hydraterende werkstoffen zoals glycerine, maakt dat de textuur uniek is in zijn soort. Deze verzorging kan namelijk op twee verschillende manieren worden gebruikt. Wanneer u niet zo veel tijd heeft, maar wel een liftend effect wilt dat met het blote oog zichtbaar is, kunt u het masker gebruiken als supersnelle behandeling. De huid wordt direct verfrist en gelift. We adviseren u om het masker, voor uw dagelijkse verzorging, in dunne laagjes op de huid aan te brengen, en dan uw make-up als een serum daarover heen aan te brengen. En als u even minder gehaast bent en de tijd heeft voor een uitgebreid verzorgingsritueel, kunt u een dikkere laag als een masker op de gezichtshuid aanbrengen en de gel ongeveer 10 minuten laten inwerken.
Extra Firming Décolleté Cream 50 ml Є 59,50*, Remodelling Skin Illuminator 20 ml Є 39,50*, Extra Firming Mask 75 ml Є 39,50*

* adviesverkoopprijs
Lees ook:

Lees ook