Lush voor veggie's en vega's!

11:23 - 06:49
luistertijd 11:23 - leestijd 06:49

Lush Emotional Brilliance

Wat was het leuk om deze producten te testen! De afgelopen periode heb ik de tijd genomen de nieuwe make-up producten van LUSH te testen. De nieuwe Emotional Brilliance make-uplijn.

LUSH is goed in het vinden en creëren van bijzondere namen voor hun producten en ik denk dat daar een zeer creatief marketing team verantwoordelijk voor is.
Ik ken het merk LUSH al jaren, in eerste instantie verleid door hun lekkere zepen met inderdaad bijzondere namen zoals Honey I wash the Kids, Dirty of Rock Star. De parfums die LUSH voor haar producten gebruikt, zijn uniek en er zijn al vele ‘dupes’ verschenen. Een make-up lijn was enige tijd wel verkrijgbaar via de Engelse website onder de merknaam  B Never Too Busy To Be Beautiful maar heeft opgehouden te bestaan.

Totdat ik via diverse blogs op de hoogte werd gebracht van deze nieuwe make-up lijn werd ging mijn LUSHIE hartje weer eventjes sneller kloppen! Leuk om te weten, een LUSHIE is: “ name for a female who is obsessed with the bath and beauty store Lush and knows all about the handmade, vegan, organic products and how to use them” (uit urbandictionary.com ). Ook erg fijn: LUSH gebruikt geen enkel ingrediënt dat getest is op dieren.LUSH Emotional Brilliance

Geïnspireerd op de kleurenleer en de emoties die kleuren kunnen oproepen, is deze make-up collectie ontwikkeld. Rowena ( Bij LUSH maak je kennis met de persoon die jou product heeft gemaakt ) het genie achter Emotional Brilliance is dol op lipstick en voor haar was alleen een mooie kleur niet genoeg, ze vroeg zich af waarom ze de ene dag ( of het ene moment ) voor de ene kleur koos en later op de dag voor een andere kleur. Na gesprekken met andere lipstickfans kwam ze erachter dat de keuze voor een kleur enorm van haar stemming afhing en zo ontstond het idee voor Emotional Brilliance.

In de LUSH winkel mag je aan een kleuren-rad draaien waarna je drie kleuren uitkiest. Deze kleuren corresponderen dan met jouw mood of humeur van dat moment en dat is sowieso leuk om een keertje uit te proberen. Ook op de leuke hippe website van LUSH kun je virtueel aan het rad draaien, dit zijn de kleuren die ik heb uitgekozen.

Een voorbeeld:

1. Kracht of zwakke punt: Motivation
Doe wat je leuk vindt, een mooie jeansblauwe eyeliner
2. Je onderbewustzijn: Ambitieus
Maak het mogelijk, een pittig rode lipstick
3. Je talent of je streven: Wijs
Omdat je het wel weet, een mosgroene zachte eyeshadow

Omdat ik van het PR bureau een perspakket ontving, vind ik niet alle kleuren even mooi maar dat neemt niet weg dat ik het leuk vind om ermee te mogen experimenteren. Het zijn veel producten en ik wil ze één voor één beschrijven. Hopelijk wordt dit niet te saai maar de foto’s spreken hopelijk voor zich!


Feeling Younger Skin Tint
€14,95 20 gram ( veganistisch )
De Feeling Younger Skin Tint is een helder witte crème die fijn is in het gebruik. Ik gebruik het als highlighter op mijn jukbeenderen maar je kunt deze ook voor de ogen gebruiken. Het smeert makkelijk uit en heeft een mooie bijna parelmoer shimmer. Verrassend mooi product.

INCI: Havermout Afkooksel (Avena sativa), Oranjebloesemwater (Citrus Aurantium amara), Amandelolie (Prunus dulcis), Cacaoboter (Theobroma cacao), Glycerine, Jojoba-olie (Simmondsia chinensis), Titanium Dioxide Stearinezuur, Tri-ethanolamine, Cetearyl Alcohol, CI77019, Methylparabeen, Propylparabeen.

Charisma Skin Tint  €14,95 7 gram ( veganistisch )
De Charisma Skin Tint zou je kunnen gebruiken als een gekleurde dagcrème of lichte foundation maar ik vond het heel lastig om deze goed te blenden. Want hoeveel crème neem je nu tot de verhouding van de Skin Tint? En dan heb je eindelijk een mooie kleur, merk je dat je te weinig hebt gemaakt. Dan is het vrij lastig om weer dezelfde teint te krijgen en moet je beschikken over wat geduld. Het deed mij denken aan schilderen, ook daar is het mengen van de verf een techniek op zich. Wat mij tevens opviel, is dat de Charisma Skin Tint wel goed blend met een lichte dagcrème en het al lastiger wordt met een crème met een stevige textuur. Dan voelt het snel droog en stroef aan en kun je het niet meer fatsoenlijk aanbrengen. Ook mis ik heel erg een spateltje, want elke keer met de vingers erin kan niet goed zijn. Evenzo geldt dit voor de Feeling Younger Skin Tint.

INCI: Havermeel afkooksel (Avena sativa), Oanjebloesemwater (Citrus Aurantium amara), Amandelolie Oil (Prunus dulcis), Cacaoboter (Theobroma cacao), Glycerine, Jojoba-olie (Simmondsia chinensis), Titanium Dioxide, Stearinezuur, Tri-ethanolamine, Cetearyl Alcohol, CI77491, CI77492, CI77499, CI77019, Methylparabeen, Propylparabeen.

Eyes Right Mascara 5 gram €14,95 ( veganistisch )
Met deze mascara kan ik echt niets! Het komt voornamelijk door het borsteltje dat veel te kort is. Het lukt me nog net om fatsoenlijk één oog van mascara te voorzien maar daarna moet ik toch mijn pogingen om er nog iets van te maken opgeven. Heel jammer, de ingrediënten zijn veelbelovend maar deze mascara zou ik niet kopen.

INCI: Verse Tarwekiemgras Infusie (Triticum vulgare), Water (Aqua), Japan Was (Rhus succedanea), Talkpoeder, Carnauba Was, Stearinezuur, Tri-ethanolamine, PVP, CI77499, Methylparabeen

 

 

 

Liquid Lips €17,95 5 gram ( veganistisch )
Kleur: Geloof
De Liquid Lips is een hele mooie felroze kleur die ontzettend lang houdt op mijn lippen. In eerste instantie gebruik je snel teveel maar door de kleur een beetje met de vinger te deppen wordt hij wat zachter. De smaak en de substantie zijn beiden erg prettig en hij voelt daardoor erg zacht en verzorgend aan. De applicator is prima op deze wijze te gebruiken al valt het mij wel op dat deze niet zo stevig is bevestigd aan de dop waardoor er speling in zet. Jammer vind ik dat, maar ik ben wel benieuwd naar de andere lippies!

INCI: Jojoba Oil (Simmondsia chinensis), Candelilla Wax (Euphorbia cerifera), Titanium Dioxide, Rose Wax (Rosa damascena), Mica, Tin Oxide, CI73360

Eyeliner €17,95 5 gram ( veganistisch )
Kleuren: Verantwoordelijk en Fantasie
Wat is zo leuk vindt aan deze producten is dat zij totaal anders zijn dan de make-up producten die wij zijn gewend. De kleuren zijn zo intens dat er best wel een beetje lef voor nodig is om ze te gebruiken. Het duurde bij mij een poosje om de eyeliners te testen maar ik vind ze toch wel heel leuk! Vooral de goudkleurige eyeliner is heel erg mooi omdat je deze ook fijn kunt vervagen. De blauwe kleur vind ik een stuk minder mooi en veel te nadrukkelijk aanwezig en zou deze ook nooit zelf gekozen hebben. Wat mij weer opvalt is dat de penseeltjes niet van een goede kwaliteit zijn zoals je op de foto van de “verantwoordelijk” kunt zien. Daarom gebruik ik deze ook niet zo graag alhoewel je natuurlijk ook je eigen penseeltjes kunt gebruiken. Ook net zo hygiënisch wellicht.
Na een paar uur dragen kreeg ik wat jeuk langs mijn wimperrand en dat vond ik een vervelend gevoel. Ik moet sowieso de laatste tijd erg oppassen voor allergische reacties. Daarom heb ik de eyeliner ook niet een hele dag laten zitten. Ondanks de rozenblaadjes infusie zitten er toch een aantal chemische stoffen in die misschien de veroorzaker hiervan zouden kunnen zijn.

INCI: Rozenblaadjesinfusie, vers (Rosa damascena), Talkpoeder (Talc), Water (Aqua), Glycerine (Glycerine), Stearinezuur (Stearic Acid), Amandelolie (Prunus dulcis), Jojobaolie, biologisch (Simmondsia chinensis), Cupuacuboter (Theobroma grandiflorum), Tri-ethanolamine (Triethanolamine), Cetearyl alcohol (Cetearyl Alcohol), Kleurstof 77007 (Colour 77007), Kleurstof 42090 (Colour 42090), Methylparabeen, Propylparabenen (Propylparaben)

Tenslotte de Cream  Eyeshadow  €17,95 5 gram ( veganistisch )
Oogschaduw in maar liefst zes prachtige en krachtige kleuren. Het zijn uitgesproken kleurrijke producten die je ook gemakkelijk kunt blenden voor een zachter effect. Rustgevende rozenblaadjes infusie, amandel en jojoba olie vormen een zachte, verzorgde basis voor de meest gevoelige huid. De capuacuboter zorgt ervoor dat de eyeshadows prachtig gepigmenteerd zijn, gemakkelijk te blenden zonder te vervagen.

Deze creamy oogschaduw is heel erg mooi van kleur en blijft de hele dag goed zitten zonder in de plooitjes te kruipen. Ik was er heel enthousiast over ware het niet dat ik ook, net als de eyeliners aan het eind van de dag last kreeg van mijn ogen. De eyeshadow voelde zeer droog aan en mijn oogleden raakten hierdoor geïrriteerd. Aangezien de cream eyeshadow qua ingrediënten veel overeenkomsten heeft met de eyeliner is dit misschien niet zo verwonderlijk. Maar nogmaals de kleur is echt fantastisch!

INCI: Rozenblaadjesinfusie, vers (Rosa damascena), Water (Aqua), Talkpoeder (Talc), Glycerine (Glycerine), Stearinezuur (Stearic Acid), Amandelolie (Prunus dulcis), Jojoba olie, biologisch (Simmondsia chinensis), Cupuacuboter (Theobroma grandiflorum), Titaniumdioxide (Titanium Dioxide), Tri-ethanolamine (Triethanolamine), Cetearyl alcohol (Cetearyl Alcohol), Kleurstof 77491 (Colour 77491), Kleurstof 77492 (Colour 77492), Kleurstof 77499 (Colour 77499), Kleurstof 77019 (Cl77019), Methylparabeen, Propylparabenen (Propylparaben)Debbie concludeert:

Ik vond het heel leuk om met de producten van Emotional Brilliance aan de slag te mogen gaan ook al viel het soms niet mee. Nu hou ik van experimenteren en heb ik een artistieke achtergrond en leek het soms in de verte op het schilderen op doek. Het mengen van de kleuren, het weer wegpoetsen en het goed gronden van het doek. Dat is één kant van mijn beschouwing. De andere kant is dat het natuurlijk make-up producten zijn die je elke dag zou moeten kunnen gebruiken. Dat vraagt dus wat vaardigheid wil je er niet als een soort Pipo eruit gaan zien. De kleuren zijn stuk voor stuk reuze gepigmenteerd en daarvan gebruik je al snel te veel. Dat vraagt dus wat oefening.

Het concept, het verwerken van de kleurenleer binnen de keuze van een product vind ik heel leuk bedacht maar ik denk niet dat ik elke keer aan het rad zou willen draaien alvorens een kleur te moeten uitkiezen. Eén keer is leuk en dan is het voor mij wel weer genoeg. ik vind een kleur mooi of niet.

Van al de producten die ik heb getest is de Liquid Lips mijn favoriet, op de tweede plaats de Feeling Younger Skin tint en als laatste de Cream Eyeshadow. Helaas kan ik deze niet lang dragen in verband met  een allergische reactie. Jammer dat LUSH weinig aandacht heeft besteed aan de kwaliteit van de potjes en penseeltjes, daardoor gaat voor mij ook een deel van het plezier verloren. De prijs-kwaliteit verhouding vind ik daarom matig. Toch blijf ik nog een LUSHIE maar dan alleen vanwege het leuke out of the box denken wat LUSH opmerkelijk maakt. “You love it or hate it “

Lees ook