Hoe mild en natuurlijk is deze haarlijn?

05:58 - 03:35
luistertijd 05:58 - leestijd 03:35

O’ Right Purple Rose

Ik vind het heel erg leuk om dit vrij nieuwe eco-haarverzorgingsmerk te mogen testen. Dat het ook nog eens claimt een natuurlijk merk te zijn met een mooie visie en missie is leuk meegenomen.

Mijn manier van testen is, om eerst uitvoerig de producten uit te proberen alvorens de INCI lijst en achtergrond van de geteste producten te onderzoeken. Zo raak ik niet meteen bevooroordeeld en kan ik feilloos afgaan op mijn gevoel. Want mijn gevoel vertelt mij meestal wel het juiste. Op deze wijze gebeurde dit ook met de haarverzorgingsproducten van O’Right …..

De visie van de makers van O’Right haarverzorgingsproducten:
O’Right gelooft in natuurlijke schoonheid en richt zich op het verbeteren van het milieu. Dit doen ze door het groener maken van de dagelijkse producten en op de wijze waarop we onze producten gebruiken. O ‘Right doneert jaarlijks een vast gedeelte van haar omzet aan doelen en activiteiten die zich inzetten om onze aarde groener en gezonder te maken (bron).
De verpakkingen gemaakt van gerecycled materiaal en bedrukt met Soja inkt en bestaat de Purple Rose Shampoo uit 93%, en de conditioner uit 80% gecertificeerde plantaardige ingrediënten.

Welke producten heb ik getest en wat beloven deze voor mijn haar te doen?

Hoe zijn deze drie producten in het gebruik?
Allereerst valt mij de mooie witte verpakking op: elegant slanke flacons, waarvan de conditioner een handige pompflacon heeft. Ook de haarolie zit in een mooie luxueuze flacon met een zilveren dop.
De Purple Rose lijn bevat etherische oliën van de Bulgaarse Roos en ruikt daarom warm en zoet. Niet echt naar rozen maar wel lekker bloemig. Prima geur wat mij betreft!
De shampoo bestaat uit een transparante gel die ik goed op mijn haar kan aanbrengen en het schuimt prettig. De conditioner is wit van kleur en crèmig van textuur en kan ik goed over mijn haren verdelen. Na een paar minuten inwerktijd spoel ik de conditioner weer makkelijk uit mijn haar. Na het douchen breng ik een heel klein beetje olie aan op mijn haarpunten en daarna droog ik mijn haar door het gebruik van de föhn.

Tot nu toe ben ik wel tevreden maar zodra mijn haar gedroogd is krijg ik het vermoeden dat er siliconen in de producten zitten. Ik merk dit aan mijn type haar direct, het wordt slap en futloos en het hangt als zielige sliertjes langs mijn gezicht. Van mijn dikke stugge golvende haar blijft niets meer over en na een nachtje slapen krijg ik jeuk op mijn hoofdhuid. De volgende stap wordt dus het intensief bestuderen van alle drie de verschillende INCI lijsten.

INCI lijst

Shampoo:
Aqua, Sodium Lauroyl Sarcosinate, Cocamidopropyl Betaine, Polyquaternium-7, Laureth-2, Purple Rose Essential Oil, Polyquaternium-10, Climbazole, Citrid Acid, DMDM Hydantoin and IPBC

Conditioner:
Aqua, Cetaryl Alcohol, Stearalkonium Chloride, Behynol Alcohol, Glyceryl Stearate, Cetrimonium Methosulfate, Quternium-91, Sorbitan Monoleate, Purple Rose Essential Oil, Stearic Acid, Guar, Hydroxypropyltrimonium Chloride, PEG-150 Pentaerythrityl Tetrastearate, Citrid Acid, DMDM Hydantoin and IPBC

Haarolie:
Cyclopentasiloxane, Hydrogenated Polyisobutene, Dimethiconol Trimethylsiloxyphenyl Dimethicone, Parfum, Linalool, Hexyl Cinnamal, Benzyl salicylate, Hydroxyisohexyl 3- cyclohexene carboxaldehyde, coumarin, limonene

Ik heb een aantal dagen deze INCI lijsten bekeken, uitgeplozen en nog eens bekeken. Maar ik kan er eerlijk gezegd niet veel natuurlijks uithalen. Vooral de Haarolie bestaat bijna alleen maar uit siliconen. Nu weet ik dat er plantaardige varianten zijn maar toch, ik vind het een lastige kwestie. In de shampoo en conditioner ben ik zelfs stoffen tegen gekomen die allergieën kunnen veroorzaken: Cocamidopropyl Betaine en Hydroxyisohexyl 3- cyclohexene carboxaldehyde kunnen daarbij de boosdoeners zijn.
Helaas kon ik geen enkel gecertificeerd ingrediënt herkennen en wijs mij erop indien dit anders mocht zijn!

Debbie concludeert

Ik kan alleen maar concluderen dat deze producten niet zijn aan te raden voor diegene die op een veilige èn natuurlijke wijze hun haren willen verzorgen. Gezien de mooie woorden van dit merk, ben ik erg teleurgesteld.

Daarbij wil ik ook nog opmerken dat deze producten geïmporteerd worden uit Taiwan en ook daarover valt het één en ander te zeggen: waarom van zo ver weg? Transport via het vliegen kan toch ook zeker niet als milieuvriendelijk aangemerkt worden. In Taiwan wordt overigens wel met een duurzaam productieproces gewerkt. Anyway, ik ben in verwarring en kan de claim niet rijmen met het resultaat. Daarom zou ik graag reacties willen op deze review want wellicht heb ik dingen over het hoofd gezien.

Lees ook