Een mooi serum voor dagelijkse huidverzorging

05:09 - 03:05
luistertijd 05:09 - leestijd 03:05

Pascaud Re-Boost serum

Ik wil graag zo lang mogelijk genieten van een gezonde en stralende huid. Het ouder worden van mijn huid kan ik (helaas) niet tegengaan. Wél kan ik mijn huid zo goed mogelijk beschermen bij het ouder worden. Om de huidactiviteit te behouden en de huid optimaal te verzorgen heeft het Belgische cosmeticamerk Pascaud Innovations in maart 2012 een nieuw serum op de markt gebracht, het Re-Boost serum. Dit is een geconcentreerd anti-rimpel serum voor het verminderen van fijne lijntjes en rimpels. Tijdvertragende retinol en Q10 zouden de huid een echte boost geven en de textuur egaliseren, zo communiceert Pascaud in haar persbericht.

Omdat ik heel erg te spreken ben over de Pascaud producten die ik tot nu toe voor BeautyJournaal getest heb (een uitgebreide voedingssupplementenkuur en de Uno Lite Rood, een LED apparaatje voor thuis gebruik), ben ik nieuwsgierig naar dit nieuwe huidverzorgingsproduct dat qua werkzaamheid tussen cosmetica en farmaceutica in zou zitten.

Beloften:

Samengevat stelt Pascaud dat het Re-Boost serum effectief is voor:

Op de Pascaud website lees ik dat het serum een hoge dosering bevat van de volgende werkzame ingrediënten:

Vitamine A (retinol 0,01%1).en Vitamine A derivaat (retinyl palmitate 0,5%).

Beide vitamine A verbindingen worden in de huid omgezet in retinolzuur, dat voor communicatie tussen de cellen zorgt. Retinolzuur bindt zich aan de retinolzuurreceptoren van de huidcellen wat vele processen in de cel op DNA-niveau activeert. Retinolzuur is in feite het actieve ingrediënt, maar dit is uiterst instabiel door de vele onverzadigde bindingen in het molecuul. Daarom worden er afgeleiden van gemaakt die iets stabieler zijn. De stabielere vit. A verbindingen in het Re-Boost serum zijn daarnaast sterke antioxidanten.

Co enzym Q10 (ubiquinone 0,03%2).

Een co-enzym is een stofje dat nodig is om een enzym te laten werken. Q10 helpt enzymen bij het maken van ATP (adenosine trifosfaat), wat de celenergie verhoogt. Het is tevens een antioxidant.

Jojoba olie (Simmondsia Chinensis Seed Oil), Avocado olie (Persea Gratissima Oil), Soja olie ( Glycine soja oil) : deze hydrateren de huid en geven comfort

Vitamine E (tocopherol) : werkt als antioxidant samen met vitamine A, is een moisturizer en celbeschermer.

Aantrekkelijke claims en goede ingrediënten, ik ben benieuwd of Pascaud haar beloften kan nakomen en het serum mijn huid inderdaad een absolute anti-ageing boost kan geven.

Mijn ervaringen:

Het Re-Boost serum komt in een mooie mat-doorzichtige glazen flacon met glazen pipet. De verpakking is zowel mooi en luxueus om te zien als hygiënisch en handig in gebruik. Ideaal dus. Bovendien is de flacon van speciaal glas gemaakt dat het serum optimaal belooft te beschermen tegen schadelijke invloeden van licht. Het serum is geschikt voor alle huidtypen (zowel voor mannen als vrouwen). Voor het beste resultaat raadt Pascaud aan om het product (na reiniging) zowel ’s ochtends als ’s avonds te gebruiken, onder je dag- en/of nachtcrème.

Het serum heeft een hele lichte consistentie (is dun en zeer vloeibaar) en is buitengewoon zuinig in gebruik. Ik heb slechts enkele druppels van het serum nodig voor mijn hele gezicht. Het serum is zeer gemakkelijk over mijn huid te verdelen en in te masseren waarna het goed en redelijk snel wordt opgenomen. Na aanbrengen, glanst mijn huid mooi en subtiel, zonder vettig te glimmen. Het serum bevat geen parfum en is nagenoeg geurloos. Ik vind het niet alleen een heerlijk product om te gebruiken voor mijn gezicht maar ook voor mijn hals, decolleté en handen. Mijn huid voelt onmiddellijk heel zacht en comfortabel aan en ziet er mooi gehydrateerd uit. Op de langere termijn zie ik het effect van het re-boost serum vooral weerspiegeld in een mooi uitziende, gezonde huid. Niet dat mijn rimpels zichtbaar zijn verminderd, niet dat ik kan bewijzen of zien dat mijn huid activiteit is behouden, niet dat ‘mijn textuur is geëgaliseerd’ (wat dat ook precies mag zijn) maar mijn huid ziet er gewoon rustig en verzorgd uit en heeft een natuurlijke glans.

Dorine concludeert

Ik vind het Re-Boost serum van Pascaud fijn om te gebruiken onder de dagelijkse verzorging van mijn gezicht, hals, decolleté en handen. Het geeft mij het gevoel dat ik mijn huid net wat extra verzorg en bescherm tegen het onvermijdelijke ouder worden. Mijn huid voelt comfortabel en gehydrateerd aan, oogt gezond en rustig, en heeft een zachte glans. Bovendien is het Pascaud Re-Boost serum mooi om te zien en luxueus in gebruik.

1 Dit is voor cosmetica de maximaal toegestane hoeveelheid retinol.

2 Er zijn bewijzen dat Q10 niveaus boven de 0,03% irritatie kunnen veroorzaken.

 

Lees ook