The Broth blijft inspireren

03:42 - 02:13
luistertijd 03:42 - leestijd 02:13

Het is fascinerend om te zien welke stokpaardjes cosmetica merken hebben. Van de week schreef ik nog over Estee Lauder, dat niet opgeeft om haar stofje resveratrol maar te blijven verbeteren zodat de werkzaamheid/opneembaarheid beter wordt. Vandaag ontvang ik een persbericht van La Mer (eveneens een merk van het Lauder concern, maar dat ter zijde) dat haar wereldberoemde receptuur van algen wederom in een nieuwe emulise uitbrengt.

De brandwonden cocktail

La Mer kwam eind jaren ’90 voor het eerst mondiaal naar buiten nadat het Lauder concern het opmerkelijke recept van de nazaten van luchtvaartfysicus Max Huber had gekocht. Hij had ooit een brouwsel gemaakt om brandwonden die hij tijdens experimenten had opgelopen, te verzachten. Zijn brouwsel werkte zo goed dat het een publiek geheim werd en op kleine schaal ook aan derden verkocht werd. Toen hij overleed kocht het Lauder concern het op en maakte er een mondiale luxurybrand van.

Pasteuze creme

Omdat Huber zijn actieve stoffen in een zeer pasteuze creme had verwerkt die niet echt cosmetisch te noemen was, begonnen de chemici van het Lauder concern er al snel aan te sleutelen om het verkoopbaar te maken. Maar dat moest voorzichtig gebeuren, om de activiteit en de biologische beschikbaarheid van de stoffen voor de huid intact te houden.

De eerste creme bleef dik en moest eerst verwarmd worden tussen de vingers en daarna deppend aangebracht worden. La Mer kreeg fans en dislikers – niet iedereen houdt van dikke creme en dat gevoel op de huid. Al snel kwamen er varianten in siliconenbases, in lotions, in fluides, in cremegels en nu is daar de soft cream bijgekomen.

Krachtige absorptie

Bij de soft cream formule gaat om een luchtige creme substantie, La Mer spreekt van een revolutie, die de bekende receptuur van La Mer heeft, maar wel in een zachte textuur met een krachtig absorptievermogen. Een goed punt, vind ik. Ik hoor te vaak (niet specifiek over La Mer) dat opneembaarheid van cremes door de huid slecht is. Cosmetica-bewuste vrouwen klagen daar over.

Er zitten zg. moisturizing spheres in . La Mer legt het als volgt uit: De twee fasen lipiden (miracle broth) en water (limoenthee extract) worden gelaagd tussen de emollienten, waardoor er kleine veelgelaagde bolletjes gevormd worden die voor de zachte, luchtige textuur zorgen. De moisturizing spheres worden bij elkaar gehouden door een draad van zachte schakelingen (??) die elkaar aantrekken.  Omdat de draad bij applicatie breekt, dringen de kleine bolletjes onmiddellijk in de huid en worden ze van kop tot teen geabsorbeerd (?? merkwaardige uitleg) terwijl ze huid diep hydrateren. De inhoud van de bolletjes smelt laag voor laag om de antioxidanten en het vocht vrij te geven.

En? Hoe voelt het?

Dit klinkt soms merkwaardig, maar overall geweldig. Maar hoe voelt het eigenlijk op de huid? Nou, geweldig. Ik heb het eerst op mijn handrug gesmeerd en daar zag ik dat het onmiddellijk introk zonder vettigheid achter te laten, maar wel een zijdeachtig gevoel en een lichte glans. De geur is echt La Mer, een mix van balsem met licht citrusfruit. Volgens insiders werkt het perfect onder make-up.

De pot gaat mee naar huis, om het gezicht te testen. Keep you posted! 30 ml kost € 135,-

Lees ook