De hybride cream

03:04 - 01:50
luistertijd 03:04 - leestijd 01:50

Can’t help it, maar als La Roche-Posay met een nieuw product komt, zeker als dat een relatie met make-up heeft, zijn mijn oortjes extra gespitst en sta ik te trappelen om het uit te proberen. Degeen die al wat jaartjes mee lezen met BeautyJournaal weten wel waarom ik dit merk een warm hart toe draag (eerlijke werkzame stoffen, uitstekende emulsies, zeer hoge huidtolerantie…and so on).

Een lastige categorie

Nu gaat LRP trendy…met een heuse BB cream, onder de naam Hydreane. Klinkt mooi, verpakking ziet er ook leuk uit met een subtiele speelse letterimprint van de B achter de productnaam. Nee, het is geen BB cream volgens de Aziatische traditie, en persoonlijk ben ik daar ook zeer blij om. Jullie hebben vast mijn uitgebreide tests van BB creams al gelezen. Vooral de pancake achtige versies met zeer dichte dekking en rijke pigmentering vond ik zeer moeilijk hanteerbaar. Hoe lichter de structuren en hoe subtieler de pigmenteringen, hoe mooier ik ze vond. Daarom zouden dergelijke creams van mij echt geen BB hoeven heten maar gewoon gekleurde dagcremes met een extraatje.

LRP claims

In deze laatste categorie valt naar mijn idee de Hydreane ook. La Roche noemt het een hydraterende BB creme voor een frisse onberispelijke teint. Hij is geformuleerd voor de gevoelige huid, is hypoallergeen, zonder parabenen en ook geschikt voor mensen met een nikkelallergie. Volgens het merk hydrateert, kalmeert en beschermt de creme.

Hydratatie dankzij glycerine en natriumhyaluronaat plus plantaardige olien en karite boter. Kalmering dankzij mineralen en sporenelementen in het toegevoegde (bron)water, versterking dankzij selenium, dat eveneens in het water zit. Bescherming dankzij een spf 20 PA+++, een hoge bescherming voor B- en A dus.

De kleur is afkomstig van minerale pigmenten. Het product komt in twee tinten, ik testte zelf de ‘donkere’ tint die medium heet en perfect is voor mijn nazomers gloed op de huid (huidtype II) – probeer het maar niet als je huidtype II tot III hebt. Er zijn witte pigmenten toegevoegd om een BB-achtige dekking te geven, met name op roodheid. Die roodheid wordt inderdaad licht weggewerkt.

En? Hoe is ‘ie?

Wat ik ervan vind? Wel, hier is jouw hybride skincare! Dit product mag in mijn rijtje favorieten geplaatst worden. Het smeert heerlijk uit, geeft onmiddellijk een dekking zonder dat deze erop ligt en te dik overkomt. De huid oogt frist en rozig, is licht gecamoufleerd. Het huidgevoel is top en blijft licht romig aanvoelen. De huid heeft een lichte glans. Na een paar uur is dit nog aanwezig, zonder dat het echt vettig is geworden. Hij is dus niet mat. Ik zeg: Kopen! Voor € 16,50 bij de apotheek.

Wat zijn de andere favorieten van Monique?

Lees ook