shop Iconic Elements Daycream met natuurlijk UVA filter Bescherm je huid 365 dagen per jaar tegen UVA-straling. Dit is echt zo belangrijk!   Bekijken Prachtige statements lezen we in de luxe brochure: verstop me niet, verander me niet, bedek me niet, verstik me niet, maskeer me niet, maar sluit perfect op me aan! Claims tot […]

02:18 - 01:23
luistertijd 02:18 - leestijd 01:23

Prachtige statements lezen we in de luxe brochure: verstop me niet, verander me niet, bedek me niet, verstik me niet, maskeer me niet, maar sluit perfect op me aan!

Claims tot in de hemel

Wow…als we dit letterlijk nemen zou dit het exponent van moderne make-up moeten zijn en een ware tegenhanger, voor zover het foundation betreft, van de alom bedekkende, maskerende, verstoppende BB creams!

En we weten dat ons testpanellid Harriet met ongeduld wacht op de komst van deze lijn naar kikkerland Nederland. Volgens Maybelline gaat het merk hiermee de wat zij in vakjargon de ‘shade true’ markt veroveren. De real you markt die bestaat uit consumenten die make-up willen gebruiken maar er 100% zichzelf uit willen blijven zien. ‘ Just Fit Me…..’

Twaalf kleuren

Voor de basis worden 12 tinten uitgegeven in drie kleurfamilies. Voor zowel foundation, poeder, concealer en blush. De lichte huid heeft de 100-nummers, de medium huid de 200-nummers en de donkere huid de 300-nummers.

De producten zijn gemaakt in een gelbasis, gecombineerd met ultrafijne pigmenten. Volgens Maybelline bevatten veel producten filters, waxen en oliën waardoor ze ophopen in lijntjes en zwaar en plakkerig aanvoelen. Een gelformule heeft dat niet. De producten veranderen je eigen huidskleur niet, zo wordt beloofd.

Alleen voor jong?

Wij zijn reuze benieuwd. De communicatie is zeer gericht op jonge vrouwen. Deels begrijpen we dat wel, omdat jonge vrouwen nauwelijks foundation gebruiken terwijl de behoefte om te camoufleren zeer groot is. Maar Nederlandse vrouwen gebruiken überhaupt weinig foundation dus elke impuls die een node look beloofd, kan helpen. En tot slot: ook een 40+ wil geen pancakes. Daarom laten wij die visuals van de jonge blommen maar achterwege en concentreren wij ons op het product zelf. Mits de producten te droog zijn voor ‘ onze’  huiden, dat kan natuurlijk ook met een gelformule.

Daar moeten we dan nog maar even achter komen. Indachtig houdende dat ook veel volwassen vrouwen nog een combi huid hebben….wordt vervolgd!

Vanaf oktober te koop. Foundation en poeder kosten 13,99, blush 9,99 en concealer 8,99.

Lees ook:

Lees ook