Make-up Teint

Het wachten is op Fit Me make-up van Maybelline

Prachtige statements lezen we in de luxe brochure: verstop me niet, verander me niet, bedek me niet, verstik me niet, maskeer me niet, maar sluit perfect op me aan!

Claims tot in de hemel

Wow…als we dit letterlijk nemen zou dit het exponent van moderne make-up moeten zijn en een ware tegenhanger, voor zover het foundation betreft, van de alom bedekkende, maskerende, verstoppende BB creams!

En we weten dat ons testpanellid Harriet met ongeduld wacht op de komst van deze lijn naar kikkerland Nederland. Volgens Maybelline gaat het merk hiermee de wat zij in vakjargon de ‘shade true’ markt veroveren. De real you markt die bestaat uit consumenten die make-up willen gebruiken maar er 100% zichzelf uit willen blijven zien. ‘ Just Fit Me…..’

Twaalf kleuren

Voor de basis worden 12 tinten uitgegeven in drie kleurfamilies. Voor zowel foundation, poeder, concealer en blush. De lichte huid heeft de 100-nummers, de medium huid de 200-nummers en de donkere huid de 300-nummers.

De producten zijn gemaakt in een gelbasis, gecombineerd met ultrafijne pigmenten. Volgens Maybelline bevatten veel producten filters, waxen en oliën waardoor ze ophopen in lijntjes en zwaar en plakkerig aanvoelen. Een gelformule heeft dat niet. De producten veranderen je eigen huidskleur niet, zo wordt beloofd.

Alleen voor jong?

Wij zijn reuze benieuwd. De communicatie is zeer gericht op jonge vrouwen. Deels begrijpen we dat wel, omdat jonge vrouwen nauwelijks foundation gebruiken terwijl de behoefte om te camoufleren zeer groot is. Maar Nederlandse vrouwen gebruiken überhaupt weinig foundation dus elke impuls die een node look beloofd, kan helpen. En tot slot: ook een 40+ wil geen pancakes. Daarom laten wij die visuals van de jonge blommen maar achterwege en concentreren wij ons op het product zelf. Mits de producten te droog zijn voor ‘ onze’  huiden, dat kan natuurlijk ook met een gelformule.

Daar moeten we dan nog maar even achter komen. Indachtig houdende dat ook veel volwassen vrouwen nog een combi huid hebben….wordt vervolgd!

Vanaf oktober te koop. Foundation en poeder kosten 13,99, blush 9,99 en concealer 8,99.

Lees ook:

Over deze schrijver

Redactie, Monique

Redactie, Monique

Beautyjournalist en uitgever van BeautyJournaal, Monique Lindeboom, zit al 24 jaar in het vak en kent de industrie op haar duimpje. Ze verscheen in diverse tv programma's, had 1,5 jr lang een uitzending bij BNR Nieuwsradio, schreef een boek, doet consultancywerk voor cosmeticabedrijven en cosmetisch medische klinieken en geeft regelmatig interviews aan tijdschriften en kranten over ontwikkelingen in de industrie.

6 reacties

  • De verpakking vind ik vooral een lust voor het oog. Strakker en volwassener dan wat we van Maybelline gewend zijn!

  • Dat is raar. Vanaf april ligt deze foundation al in het schap bij DA Alphen ad Rijn… De foundation is redelijk dun en erg glanzend en voelt absoluut niet droog aan. Dekking is gemiddeld, maar kan worden opgebouwd.

  • Ik ben ook erg benieuwd. Op foundation wil ik niet inleveren op kwaliteit. Maar zolang de crisis maar voortduurt, ben ik voorzichtiger met geld uitgeven! Dus als deze foundation inderdaad de kwaliteit heeft die het belooft….

  • Als 50 plusser ben ik heel benieuwd naar deze foundation, hoop dat Maybelline er geen bezwaar tegen heeft als ik deze test/aanschaf ;)..
    Lichtgewicht, zodat je het bijna zou vergeten om het s ‘avonds te verwijderen, spreekt mij zeker aan!

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.