shop Nivea Sun Sensitive Immediate Protect spray spf 30 Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding! Echt super voor de zeer gevoelige huid. Waterproof en je bent uitstekend beschermd tegen verbranding.Nivea Sun bevat geen filters die schadelijk zijn voor het zee-leven. Bekijken Het mooie merk in de salon, Maria Galland, brengt in de lijn Systeme Dermatologique een nieuw serum en […]

02:28 - 01:29
luistertijd 02:28 - leestijd 01:29

Het mooie merk in de salon, Maria Galland, brengt in de lijn Systeme Dermatologique een nieuw serum en crème uit met hoge concentraties anti-oxidanten verkregen uit de stof astaxathine. Deze stof wordt gewonnen uit de groene bloedregenalg en heeft van natuurlijke een oranjerode kleur. Achter die kleur zit ook weer een mooi verhaal. Onder invloed van stresserende uv-factoren ontwikkelt de alg die kleurstof om zich ertegen te beschermen. De stof is een carotenoïde.

Astaxantine

Volgens Galland is de anti oxidant werking wel 100 maal sterker dan van vitamine e en daarmee wordt het als een krachtige anti ager beschouwd.
De stof zit in het serum, naast andere stoffen uit andere algen, zoals de bruine laminaria ochroleuca. De combinatie stimuleert de vorming van collageen en glycoaminoglycaan
het serum is geschikt voor de gevoelige huid die een anti-aging behoefte heeft, het komt in een zwarte tube, 2×15 ml kost 65 euro.

Ook in de crème zit astaxanthine, en licht spf-filter van 8 (opmerkelijk laag overigens), maar dat zal met de formulering te maken hebben om ook de andere actieven daadwerkelijk werkzaam te kunnen houden. de dagcreme gaat over het serum heen. 50 ml kost 76 euro.

De producten zijn getest op 20 personen 28 dagen lang. Dit resulteerde in 42,2% minder rimpeldiepte, een celvernieuwing die verhoogd werd tot 42%. Hoe dit gemeten is, wordt niet bekend gemaakt.

Het système dermatologique programma van Galland is gericht op specifieke problemen van de huid. Volgens Galland zijn de texturen licht en optimaal opneembaar. Er worden maximaal 15 stoffen aan een product toegevoegd. Ze zijn vrij van parabenen, minerale olie derivaten en kleurstoffen. Het aantal geurstoffen in minimaal. Het doel van de lijn is de huid zichzelf te helpen herstellen.

BeautyJournaal concludeert

We hebben even wat research gedaan op deze stof en hij is inderdaad veelbelovend als anti-oxidant, hetzij er nog te weinig serieus onderzoek is geweest voor skincare gebruik om jubelende claims eraan te kunnen hangen. De stof kan ook via visproducten ingenomen worden en dat wordt voorlopig nog geadviseerd als je het toch voor je huid beschikbaar wilt maken. Wellicht is een combinatie van beide in dit geval een goed idee: de creme en een pil.

Lees ook