shop MÁDARA Plant Stem Cell Antioxidant Sunscreen SPF30 Mádara maakt gebruik van zinkoxide als mineraal filter en vult dit aan met een krachtig antioxidant: plantstamcellen uit de Noordelijke Drakenkop. Verder zit er hyaluronzuur in, frambozenzaadolie en vitamine C en E. Monique loves it, lees haar review. Bekijken ‘ Wake up more beautiful than at 20’ […]

02:27 - 01:28
luistertijd 02:27 - leestijd 01:28

‘ Wake up more beautiful than at 20’ is het credo voor deze nieuwe crème. Oops, het impliceert nogal wat, maar bovendien, is het genetisch gesproken onmogelijk. Psychisch zou het kunnen, mits je op je twintigste slechter in je vel zat dan op pakweg je 40ste-50ste. Maar daar helpt een crème niet tegen – hoewel. 90% van het cosmeticagebruik en dan met name het smeren komt voor rekening van het feel good aspect. Nou vooruit, we gaan het beleven!

Stamcelbescherming

Capture Totale wordt gecommuniceerd rond het fenomeen van stamcelbescherming en optimalisatie van het functioneren van stamcellen. Lees hier een artikel uit 2010 dat ik over het onderwerp schreef om je meer inzicht te geven.

Stanford university

Capture Totale is inmiddels wel een blijvertje gebleken, gegeven het feit dat er nu een nachtproduct van uit komt. Overigens wel opmerkelijk dat dat pas twee jaar na dato gebeurt? Dior maakt gebruikt van kennis van de Stanford University over stamcellen en de nieuwste gegevens zijn dat het herstellende vermogen stamcellen vooral ’s nachts wordt verhoogd. Dior belooft nu dat je mooier en zichtbaar jonger wakker kan worden. Uhh…ik neem aan dat ze de huid bedoelen, en niet ons gehele wezen:-)

Optimalisatie

Er is een stof geselecteerd dat de naam Kalamansi draagt ( de oorsprong wordt niet genoemd) dat de stamcellen energie kan geven. Uit intern onderzoek van Dior zou blijken dat het enzym dat hierbij betrokken is (aconitase – via in vitro tests) ‘ totaal’ kan herstellen. ‘ Hierdoor vertonen de cellen van een 70-jarige weer dezelfde activiteit als die van de huid van een 20-jarige.’

Ook minder pigmentvlekken

Verderop lezen we ook dat de ‘ nerve growth factors’ in stand worden gehouden. Ze spelen een belangrijke rol bij het instand houden van de laag die de dermis met de epidermis verbindt. Dit zou weer belangrijk zijn voor de andere eigenschappen van dit product: vermindering van melanine ophopingen en dus voor pigmentvlekvermindering. Het wordt wat kort door de bocht geredeneerd, eerlijk gezegd snap ik het ook niet: de link tussen nerve growth factors en pigmentaanpak.

Sharon Stone dient nog altijd als het ultieme bewijs van prachtige schoonheid als je ouder wordt. 50 ml kost 160 euro. Vanaf 12 september in de winkels.

Lees ook