Met hoge percentages glycol- en melkzuur voor een mooiere huidstructuur

04:54 - 02:56
luistertijd 04:54 - leestijd 02:56

Rodial Skin Bleach Mask

Mijn huid met rode plekjes en pigmentvlekken valt overduidelijk binnen de doelgroep van dit masker voor de ´uneven skin tone´. Rodial is een Engels merk dat behoorlijk aan de weg timmert en veel verschillende producten heeft;  van crèmes, maskers en serums tot zonbescherming en van supplementen tot (crash)diëten. Leuk is dat er van bepaalde producten een soort ‘klein verpakkingen’ te bestellen zijn. Handig om iets uit te proberen of om mee op reis te nemen.

Behalve het Skin Bleach Mask zijn in dezelfde lijn verkrijgbaar Skin Bleach Cleanser en Skin Bleach Serum, allen gericht op het verminderen van hyperpigmentatie en ongelijkmatige huidskleur. Het zou ook werken bij een zwangerschapsmasker (wat helaas niet alleen op kan treden bij zwangerschap maar ook onder invloed van hormoongebruik, waaronder de anticonceptiepil).

De tube zit in een wit met zilveren om-doos en ziet er luxe uit.

Dit zegt Rodial er zelf over:

Rodial skin bleach mask bevat een krachtige combinatie van fruit- en proteolytische zuren. Deze combinatie exfolieert de huid en past de textuur aan om zo de verschijning van ouderdomsvlekken en een ongelijkmatige teint tegen te gaan. (Proteolytisch zuur is eiwitoplossend dan wel eiwitsplitsend)

Klinische resultaten

Actieve Ingrediënten

Passievrucht, ananas & grapefruit zuren:

70% glycolzuur oplossing:

90% melkzuur oplossing:

Een aantal ingrediënten: propylene glycol (vochtdrager), cyclopentasiloxane (siliconen), ammonium acryloyldimethyltaurate en VP Copolymer (polymeren), allerlei fruit-, glycol- en melkzuren en fruitextract van granaatappel. Kijk ook op het Beautyjournaal cosmeticastoffen-woordenboek in opbouw voor uitgebreidere informatie.

Hoe is het masker in gebruik?

Dat zijn nogal wat beloften, dus dat ga ik snel proberen. Het masker is een gelachtige kleurloze substantie die heerlijk ruikt, (gelukkig niet té) en makkelijk aanbrengt. Voor een masker vind ik het niet handig dat het doorzichtig is; nu moet ik steeds goed turen in de spiegel of ik het gelijkmatig heb aangebracht. De gebruiksaanwijzing is heel simpel: een ruime hoeveelheid aanbrengen, 10 tot 15 minuten laten inwerken en grondig afspoelen met lauwwarm water. De eerste keer houd ik angstvallig de wekker in de gaten, bang dat het misschien gaat irriteren als ik het te lang laat zitten. Dat is gelukkig totaal niet aan de orde.

Na het masker breng ik mijn nachtverzorging aan en ga slapen. Pas de volgende morgen zie ik dat het lijkt alsof de rode plekjes minder prominent zijn en de pigmentvlekken iets opgelicht. Ik verdenk mezelf van wishful thinking, kom op zeg, na één maskertje van 10 minuten?!  Ik vraag me af wat Rodial bedoelt met ‘Verkleuring van de huid verminderd met 25,8% in 9 dagen’? Negen dagen na het eerste gebruik of na negen dagen gebruiken? Want het gaat  tenslotte om een masker dat je 1x per week moet gebruiken.  Het antwoord komt vanzelf: ik zie de plekjes écht lichter worden in de loop van de week, en há, dan mag ik het weer gebruiken!

Rona concludeert:

Inmiddels gebruik ik het masker zo´n twee maanden. En het bevalt me heel goed. Met name de pigmentvlekken zijn iets lichter, ik heb zulke grote en donkere dat ze heus niet helemaal weg gaan met een masker, dat verwacht ik ook niet. Misschien dat het effect bij gebruik van de hele range nog groter zou zijn. Maar daarnaast ben ik erg tevreden over de ‘neveneffecten’ want ook al worden die genoemd door Rodial, het is toch altijd fijn als blijkt dat ze ook daadwerkelijk zichtbaar zijn. Iedere keer verbaas ik me ‘the morning after’ over de stevigheid van mijn huid, de volheid en de iets samengetrokken poriën.

En niet te vergeten de duidelijke hydratatie en het gladde gevoel. Heerlijk. Maar de reden waarom ik écht om ben is dit: al jaren heb ik een onderhuids bultje dat volgens de dermatoloog alleen weggesneden kon worden (laat maar, dacht ik toen). Dat bultje is kleiner geworden en wordt nog steeds kleiner. Ik zou geen andere reden daarvoor kunnen bedenken dan het Skin Bleach Mask. Voor mij dus alle reden om dit product te blijven gebruiken.

Lees ook