Geteste producten Gezicht Pigmentvlekken Rimpels en slapte Schone huid

Getest Rodial Skin Bleach Mask

Het BeautyJournaal-team
Geschreven door Het BeautyJournaal-team

Met hoge percentages glycol- en melkzuur voor een mooiere huidstructuur

Rodial Skin Bleach Mask

Mijn huid met rode plekjes en pigmentvlekken valt overduidelijk binnen de doelgroep van dit masker voor de ´uneven skin tone´. Rodial is een Engels merk dat behoorlijk aan de weg timmert en veel verschillende producten heeft;  van crèmes, maskers en serums tot zonbescherming en van supplementen tot (crash)diëten. Leuk is dat er van bepaalde producten een soort ‘klein verpakkingen’ te bestellen zijn. Handig om iets uit te proberen of om mee op reis te nemen.

Behalve het Skin Bleach Mask zijn in dezelfde lijn verkrijgbaar Skin Bleach Cleanser en Skin Bleach Serum, allen gericht op het verminderen van hyperpigmentatie en ongelijkmatige huidskleur. Het zou ook werken bij een zwangerschapsmasker (wat helaas niet alleen op kan treden bij zwangerschap maar ook onder invloed van hormoongebruik, waaronder de anticonceptiepil).

De tube zit in een wit met zilveren om-doos en ziet er luxe uit.

Dit zegt Rodial er zelf over:

Rodial skin bleach mask bevat een krachtige combinatie van fruit- en proteolytische zuren. Deze combinatie exfolieert de huid en past de textuur aan om zo de verschijning van ouderdomsvlekken en een ongelijkmatige teint tegen te gaan. (Proteolytisch zuur is eiwitoplossend dan wel eiwitsplitsend)

Klinische resultaten

 • Verkleuring van de huid verminderd met 25,8% in 9 dagen
 • Vermindert zonschade en veroudering van de huid
 • Verbetert het collageengehalte, de elasticiteit, de helderheid en de stevigheid van de huid

Actieve Ingrediënten

Passievrucht, ananas & grapefruit zuren:

 • exfoliëren de huid om dode en sterk gepigmenteerde huidcellen te elimineren
 • verzachten en verfijnen de huidskleur
 • verhelderen de teint

70% glycolzuur oplossing:

 • exfolieert en verbetert een oneffen teint
 • vermindert de verschijning van ouderdomsvlekken en zonschade

90% melkzuur oplossing:

 • elimineert op korte termijn sterk gepigmenteerde cellen en verfijnt de poriegrootte
 • bevordert de celvernieuwing voor een gladde en zachte huid

Een aantal ingrediënten: propylene glycol (vochtdrager), cyclopentasiloxane (siliconen), ammonium acryloyldimethyltaurate en VP Copolymer (polymeren), allerlei fruit-, glycol- en melkzuren en fruitextract van granaatappel. Kijk ook op het Beautyjournaal cosmeticastoffen-woordenboek in opbouw voor uitgebreidere informatie.

Hoe is het masker in gebruik?

Dat zijn nogal wat beloften, dus dat ga ik snel proberen. Het masker is een gelachtige kleurloze substantie die heerlijk ruikt, (gelukkig niet té) en makkelijk aanbrengt. Voor een masker vind ik het niet handig dat het doorzichtig is; nu moet ik steeds goed turen in de spiegel of ik het gelijkmatig heb aangebracht. De gebruiksaanwijzing is heel simpel: een ruime hoeveelheid aanbrengen, 10 tot 15 minuten laten inwerken en grondig afspoelen met lauwwarm water. De eerste keer houd ik angstvallig de wekker in de gaten, bang dat het misschien gaat irriteren als ik het te lang laat zitten. Dat is gelukkig totaal niet aan de orde.

Na het masker breng ik mijn nachtverzorging aan en ga slapen. Pas de volgende morgen zie ik dat het lijkt alsof de rode plekjes minder prominent zijn en de pigmentvlekken iets opgelicht. Ik verdenk mezelf van wishful thinking, kom op zeg, na één maskertje van 10 minuten?!  Ik vraag me af wat Rodial bedoelt met ‘Verkleuring van de huid verminderd met 25,8% in 9 dagen’? Negen dagen na het eerste gebruik of na negen dagen gebruiken? Want het gaat  tenslotte om een masker dat je 1x per week moet gebruiken.  Het antwoord komt vanzelf: ik zie de plekjes écht lichter worden in de loop van de week, en há, dan mag ik het weer gebruiken!

Rona concludeert:

Inmiddels gebruik ik het masker zo´n twee maanden. En het bevalt me heel goed. Met name de pigmentvlekken zijn iets lichter, ik heb zulke grote en donkere dat ze heus niet helemaal weg gaan met een masker, dat verwacht ik ook niet. Misschien dat het effect bij gebruik van de hele range nog groter zou zijn. Maar daarnaast ben ik erg tevreden over de ‘neveneffecten’ want ook al worden die genoemd door Rodial, het is toch altijd fijn als blijkt dat ze ook daadwerkelijk zichtbaar zijn. Iedere keer verbaas ik me ‘the morning after’ over de stevigheid van mijn huid, de volheid en de iets samengetrokken poriën.

En niet te vergeten de duidelijke hydratatie en het gladde gevoel. Heerlijk. Maar de reden waarom ik écht om ben is dit: al jaren heb ik een onderhuids bultje dat volgens de dermatoloog alleen weggesneden kon worden (laat maar, dacht ik toen). Dat bultje is kleiner geworden en wordt nog steeds kleiner. Ik zou geen andere reden daarvoor kunnen bedenken dan het Skin Bleach Mask. Voor mij dus alle reden om dit product te blijven gebruiken.

Meer weten over Geteste producten?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Over deze schrijver

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal redactieteam schrijft artikelen voor BeautyJournaal.nl. Het gaat om artikelen die niet per se door hen op persoonlijke titel gemaakt worden.

16 reacties

 • @Dorine, wat goed! Dank je wel dat je dat deelt met ons. Ik ben dat nergens tegen gekomen tijdens het testen. Zo zie Tessa, je wordt op je wenken bedient:-))

 • @ Tessa, nu je het schrijft, ik las toevallig op http://www.skinstore.com dat je het masker (dun aangebracht) ook als een rijke nachtverzorging kunt gebruiken (zonder te verwijderen), gevolgd door het Rodial Skin Bleach serum.

  “Directions for use for Rodial Skin Bleach Mask:

  – As a mask, apply a generous amount onto cleans skin over the face and neck. Leave on for 10 to 15 minutes and rinse thoroughly with warm water.

  – As an intensive night treatment, apply sparingly onto clean skin over the face and neck, follow with Lightening Serum, repeat for 10 to 20 days.”

 • Hoi Rona, haha! ik heb je tekst inderdaad verkeerd gelezen, ik las: na het masker breng ik de nachtverzoging aan, dus ik zag dit voor me als: een klein laagje masker aanbrengen wat in de huid trekt, en daarna nog een nachtverzorging.
  Ja zelf doe ik wel eens van dit soort dingen namelijk, ook al zijn de maskers er niet altijd voor gemaakt, beetje proberen en dan kom je vanzelf achter een goeie combi (voornamelijk met vochtverzorgende maskers en creme’s haha!)

 • @Berna, no problem:-)) en Jolanda gaf al antwoord. @Jolanda, dank je wel en er zit wel parfum in . Het staat op de 17e plaats van INCI-lijst, niet nader omschreven dan met ‘fragrance’. Ik vind het zelf licht fris ruiken, niet overheersend. Maar dat is persoonlijk natuurlijk. @Babs, denk het ook, is een fijn product.

 • @ Berna, bij Skins!
  @Rona, zit er veel parfum in? Gezien die zuurtjes lijkt het me een waanzinnig product.

 • Maakt me nieuwsgierig, misschien is een webshop op BJ toch een goed idee, had ik meteen besteld….nu even op zoek gaan waar te koop….

 • @Dorine, dank je wel. Nee, ik heb het niet op mijn handen gebruikt. Maar je brengt me nu wél op een idee:-))
  @Tessa, het is inderdaad een heel fijn masker. Ik weet niet of je het over dit masker hebt als je zegt ‘ik hou wel van maskers die een hele nacht intrekken’ maar dit masker laat je niet de hele nacht zitten hoor, maximaal 10 tot 15 minuten.

 • Dit lijkt mij een super fijn masker! Vooral omdat het op zoveel verschillende punten werkt, ik heb nu het Rose Masker van Sisley, ook wel lekker…. maar die maakt mijn huid alleen zacht en meer niet, als die op is zal ik deze gaan proberen! Ik hou wel van maskers die een hele nacht kunnen intrekken, heb je toch meer resultaat van vaak.

 • Fijn review, Rona! Heb je het masker ook uitgeprobeerd op de pigmentvlekjes op je hand?

  Misschien is dit product het ook wel wat voor mij, voor de bruine vlekjes op mijn onderbenen die na het ontharen op mijn huid zijn ontstaan, waarschijnlijk a.g.v UV straling.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.