shop Eucerin UreaRepair Plus Voetcrème 10% Urea De allerbeste crème bij droge voeten en kloofjes. Bekijken Een enorm probleem voor mannen en vrouwen is haaruitval en haarvermindering. Dit probleem wordt ook steeds meer uit het verdom hoekje gehaald, zoals Monique in dit artikel ook al liet zien. L’Oréal is al 20 jaar bezig om dit […]

05:25 - 03:15
luistertijd 05:25 - leestijd 03:15

Een enorm probleem voor mannen en vrouwen is haaruitval en haarvermindering. Dit probleem wordt ook steeds meer uit het verdom hoekje gehaald, zoals Monique in dit artikel ook al liet zien. L’Oréal is al 20 jaar bezig om dit probleem te onderzoeken en op te lossen. Vichy komt deze herfst met het eerste product dat gebruik maakt van techniek waar een ware wetenschappelijke doorbraak voor nodig was om te realiseren. Decros Neogenic is het eerste producten dat invloed uitoefent op de stamcellen en daardoor voor vermeerdering van het haar zorgt.

Cyclus van het haar

De cyclus van het haar bestaat uit 4 fase. De eerste fase is de actieve fase (Anageen), deze fase bepaalt hoelang het haar wordt. Sommige mensen kunnen hun haar tot aan hun billen laten groeien en andere mensen moeten blij zijn als het langs hun schouders valt. De duur van de actieve fase bepaald de maximale lengte van het haar. Deze fase heeft een gemiddelde duur van 6 tot 8 jaar. Na de actieve fase komt de inactieve fase (Katageen), hier krijgt het haar geen voeding meer. De derde fase is de rustfase (Telegeen), hierin wordt de haar afgestoten en valt het uiteindelijk uit. Tot voor kort wist de wetenschap niet beter dat de haargroeicyclus drie fase had, maar na onderzoek blijkt dat er een vierde fase is. De vierde fase is de slaapfase (Kenogeen), deze fase is enorm belangrijk en heeft veel invloed op de haardichtheid. In deze fase is de haarfollikel in rust en er komt geen nieuwe haar uit. De rustfase kan 2 tot 12 maanden duren, hoe langer de rustperiode hoe meer kaalheid.

Fase 4 en stamcellen

Waarom gaat het haarzakje eigenlijk slapen? Dit alles begint met de stamcellen die zich in de haarfollikel bevinden. Er bevinden zelfs zoveel stamcellen in de haarfollikel dat volgens Bruno Bernard, hoofdonderzoeker L’Oréal, er geen foetus stamcellen voor onderzoek meer nodig zijn. Er bevinden zich twee reservoirs van stamcellen, het bovenreservoir en het onderreservoir. Als het haar gaat uitvallen voegen de twee reservoirs zich samen. Dan is de haarfollikel in de slaapfase beland. Om weer nieuwe haren te produceren moeten de twee groepen zich weer opsplitsen, om dit te bereiken moet de communicatie tussen de twee groepen stamcellen optimaal zijn zodat het onderste reservoir zich kan richten op haarproductie.

Zuurstofarm milieu nodig

Hier gaat het vaak fout. Om de stamcellen weer actief te maken is er een zuurstofarme omgeving nodig, dit wordt ook wel hypoxisch milieu genoemd. Als de omgeving niet zuurstof arm is, worden geen haar progenitor cellen aangemaakt die uiteindelijk de haarcel produceren. Met als resultaat dat het haarfollikel in de slaapstand blijft. L’Oréal heeft met hun onderzoek ontdekt dat als het onderste reservoir van stamcellen in een zuurstofarme omgeving word ondergebracht, ze hun functionaliteit volledig behouden. Hierdoor wordt de slaapfase of te wel latente periode verkort.

L’Oréal research heeft ongeveer 100 moleculen getest die mogelijk de effecten van hypoxisch milieu zouden kunnen nabootsen. Dit leidde uiteindelijk tot het identificeren, selecteren en optimaliseren van een molecuul met de beste biobeschikbaarheid. Deze molecuul draagt de merk naam, Stemoxydine. Stemoxydine bootst de effecten van het hypoxisch milieu na om de functionaliteit van de stamcellen te verbeteren, waardoor de slapende haarbulbussen beter geactiveerd kunnen worden.  Vichy is het eerste merk uit de L’Oréal stal die gebruik gaat maken van dit nieuwe molecuul in het nieuwe product genaamd Dercos Neogenic.

Dercos Neogenic

Een klinisch onderzoek onder dermatologisch toezicht bij meer dan 100 mensen met alopecia, werd uitgevoerd onderleiding van Dr. Pascal Reygagne. Dr. Pascal Reygagne is internationaal vermaard dermatoloog, tricholoog (haarkundige) en directeur van het Sabouraud Health Center in het St. Louis ziekenhuis in Parijs.

Er werd aangetoond dat na drie maanden dagelijks gebruik van Dercos Neogenic 33% meer slapende haarbulbussen zijn ontwaakt. Daarnaast werd de haardichtheid vergroot met gemiddeld 1700 nieuwe haren in een periode van drie maanden.

De unieke verpakking van Dercos Neogenic zorgt ook nog eens voor vernieuwing. Je klikt de losse ampullen in de houder (die veel wegheeft van een vulpen) en je haalt de ergonomisch ontworpen punt van de houder in een zigzaggende beweging over de hoofdhuid. Doordat de punt gemaakt is van wit brons, heeft deze beweging en handeling veel weg van een micromassage die de bloedcirculatie stimuleert. De lotion is niet vet en trekt snel in en heeft daarnaast een zeer aangename frisse geur. Je kunt het product aanbrengen op nat of droog haar, na het aanbrengen mag het haar niet meer gewassen worden. Je kunt wel bijvoorbeeld ‘s morgens het product aanbrengen en ‘s avonds het haar weer wassen. Decros Neogenic ligt vanaf oktober in de winkel en is verkrijgbaar in twee formaten. Er is een verpakking met 14 ampullen verkrijgbaar voor 58.99 euro en er is een verpakking met 28 ampullen verkrijgbaar voor 89.99 euro. Let wel, om de resultaten te bereiken moet het product 3 maanden gebruikt  worden.

Lees ook:

Lees ook