Deze week werd bekend gemaakt dat de Laser Surgery Kliniek in Haarlem gesloten moest worden nadat gebleken was dat eerdere aanpassingen op last van de Inspectie voor de Gezondheid niet uitgevoerd zijn.

01:17 - 00:46
luistertijd 01:17 - leestijd 00:46

Deze week werd bekend gemaakt dat de Laser Surgery Kliniek in Haarlem gesloten moest worden nadat gebleken was dat eerdere aanpassingen op last van de Inspectie voor de Gezondheid niet uitgevoerd zijn.

De Inspectie had in juni geconstateerd dat vele zaken niet goed geregeld waren: geen noodmediciatie voorziening, geen afspraken bij calamiteiten met ziekenhuizen, desinfectie richtlijnen werden niet voldoende nageleefd, scholing van personeel bleek onduidelijk, het protocol voor liposuctie was niet in orde en er waren twijfels over de reanimatie kwaliteiten van het aanwezige personeel.

De kliniek voert naast laserbehandelingen ook operaties uit, waaronder schaamlipcorrecties waarmee het ook via Groupon-acties stuntte. Directeur Peter van Ispelen laat de Volkskrant weten boos te zijn en de uitspraak ongenuanceerd te vinden. ‘ De consulten gaan door, we mogen alleen niet opereren.’ In andere media wordt betwijfeld of de kliniek dit überhaupt mag doen: dicht is dicht.

Op de website zou staan dat de kliniek al veel celebs, nationaal en internationaal, heeft behandeld en dat de kliniek een goede naam heeft. Alsof een celeb garant staat voor kwaliteit, denken wij dan….

Lees ook:

Lees ook