shop Africa Organics Baobab shampoo en conditioner Onze tester en schoonheidsspecialiste Karmelita gaf dit setje maar liefst een 10! En dat is echt een unicum als je weet dat zij heel fijn krullend maar ook veel haar heeft dat snel pluizig wordt. Bekijken Het bericht komt de afgelopen jaren regelmatig terug in de media. Geen […]

01:42 - 01:01
luistertijd 01:42 - leestijd 01:01

Het bericht komt de afgelopen jaren regelmatig terug in de media. Geen idee of het in dit geval met zomertijd-komkommertijd te maken heeft bij de Volkskrant, maar afgelopen week stond er weer een fijn artikel in over het feit dat ooglaserbehandelingen in Turkije zo populair zijn.

Claims: de medische behandelingen zijn er van hoog niveau en als het meezit ben je 50% minder kwijt dan in ons land, bovendien kun je herstellen in een fijn hotel in een gegarandeerd zon-rijk land. Er worden prijzen van 1400 tot 1700 euro genoemd.

De Volskrant spreekt van een groeiende trend. Gemiddeld 50 patiënten per jaar bezoeken een van de achttien oogcentra in Turkije van Dunya Eye.

Niet alleen voor ogen maar ook voor het gebit neemt de reislustigeid toe. Daarop boekte het bemiddelingsbureau Medical Travel Service in Baarn dit jaar al 40%+. De stijgende tandartskosten als gevolg van vrije marktwerking zouden hier in ons land debet aan zijn.

Overigens is het niet zo dat zorg in het buitenland verleend, onder de Nederlandse veiligheidseisen valt. In 2010 vertelde de WereldOmroep nog het verhaal van de Turkse kliniek UHG die samenwerkt met een partij die zich Inter-Vision noemt en vertelt dat hun artsen NOG-geregistreerd zijn (Nederlands Oogheelkundig Gezelschap) en daarmee het NOG-keurmerk dragen. Dit blijkt niet te kloppen. Je leest er hier meer over.

Volgens de Belgische krant De Standaard die twee weken geleden ook al een artikel plaatste over dit onderwerp en dezelfde kliniekketen, zijn de Belgen niet echt te porren voor zo’n medisch vakantietripje.

Lees ook