Gezicht Lichaam Lichaam en zon Zon

Debby’s parlor: Homemade zonnebrand remedie

Het is eindelijk zomer! Ik kwam op TheBeautydepartment.com een hele leuke zelfgemaakte remedie tegen, die zonverbrandingen moet verlichten. Ik heb het zelf niet geprobeerd, maar vond het wel leuk op dit met jullie te delen.

  1. Neem 8-12 theezakjes (Earl Grey of gewone zwarte thee) en bind deze allemaal samen.
  2. Maak vervolgens een thee concentraat (van andere theezakjes). Doop 6 tot 8 theezakjes in een ruime mok en laat dit 3 tot 5minunten trekken, vervolgens laten afkoelen. Dit concentraat kan je bewaren in glazen pot en dus van te voren maken.
  3. Neem dit (afgekoelde) concentraat en doop de eerder bij elkaar gebonden theezakjes er in.
  4. Dep vervolgens met de theezakjes over je schouders, gezicht en rug. Eigenlijk waar het het meest prikt. Thebeautydepartment.com geeft zelf als tip om de zakjes niet koud of heet te gebruiken maar lauw warm. Dit is natuurlijk een persoonlijke smaak.
  5. Als je huid extreem gevoelig is na de verbranding, neem dan een oud shirt en doe daar de theezakjes in. Doop vervolgens het shirt in het concentraat en leg het shirt op de huid. Leuk, maar volgens mij is het dan makkelijker gewoon het oude shirt onder te dompelen in het theewater en dat op je huid te leggen.
  6. Laat het shirt net zolang erop liggen totdat het meeste vocht is verdampt. Herhaal dit proces 5 tot 10 keer. Vervolgens moet de huid niet meer branden en prikken.

Ik weet niet of deze methode werkt en of te omslachtig is, maar het is zeker een keer leuk om uit te proberen. Belangrijk blijft natuurlijk om te voorkomen dat je verbrand. Gebruik daarom ruimschoots anti-zonnebrandcreme en ga ’s middags niet vol in de zon.

Lees ook:

Met je gezicht in de zon: expertadviezen, productnieuws en testreviews

Over deze schrijver

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal redactieteam schrijft artikelen voor BeautyJournaal.nl. Het gaat om artikelen die niet per se door hen op persoonlijke titel gemaakt worden.

1 reactie

  • Dat is een grappig recept. En volgens mij is er ook niet eens zo gek om thee te gebruiken vanwege de tannine die samentrekkend en licht ontstekingsremmend werkt. En dan alle antioxidanten in thee – ook goed om de vrije radicalen op te vangen (mits het op deze manier werkt). Ik zou alleen geen Earl Gray doen – het bevat Bergamot wat huid weer gevoelig maakt voor de UV straling.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Cookies

BeautyJournaal maakt gebruik van cookies.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen