Schade door de zon is veruit de belangrijkste oorzaak van rimpels en huidveroudering. Dat is eenvoudig te zien op lichaamsdelen die vrijwel nooit met zonlicht in aanraking komen en die te vergelijken met delen die dagelijks aan zonlicht worden blootgesteld. Op je billen zal je geen of nauwelijks sporen van rimpels of een ouder […]

03:26 - 02:04
luistertijd 03:26 - leestijd 02:04

 

Schade door de zon is veruit de belangrijkste oorzaak van rimpels en huidveroudering. Dat is eenvoudig te zien op lichaamsdelen die vrijwel nooit met zonlicht in aanraking komen en die te vergelijken met delen die dagelijks aan zonlicht worden blootgesteld. Op je billen zal je geen of nauwelijks sporen van rimpels of een ouder wordende huid aantreffen. Die delen van de huid zijn ook steviger, elastischer en ‘jonger’ gekleurd en dat allemaal omdat ze niet jarenlang zijn blootgesteld aan zonlicht.

Als we jong zijn is onze huid van nature rijkelijk voorzien van antioxidanten die onze huid beschermen tegen negatieve invloeden van buitenaf, met name schade door de zon. De huid verliest vooral door zonneschade het vermogen om antioxidanten te produceren. Als we niet genoeg beschermd worden door antioxidanten die we tot ons nemen via onze voeding en door ze op de huid aan te brengen, veroorzaakt schade door vrije radicalen heel wat ellende zoals: afbraak van collageen, mutaties in het DNA in onze cellen, het belemmeren van het zelfherstellende vermogen van de huid, etc. Kortom: huidveroudering.

Onderzoek toont aan dat antioxidanten helpen:

Dit kost echter tijd en vindt niet in één nacht plaats. En net als bij een gezond voedingspatroon  geldt: hoe krachtiger de antioxidanten in je huidverzorgingsproducten, hoe gezonder en jonger je er uit zult zien.

Daarnaast is het belangrijk dat het huidverzorgingsproduct dat je gebruikt, of dat nu een vloeistof, gel, serum, lotion of crème is, een goede combinatie van krachtige antioxidanten bevat.

Het anti-huidverouderingsproces kun je nog verder stimuleren door het aanbrengen van een product met zonnefilter. Want hoe belangrijk antioxidanten ook zijn voor de verbetering van de huidstructuur, het blijft hoe dan ook van belang daarnaast een goed product met zonnefilter van minstens SPF 15 te gebruiken en dat 365 dagen per jaar!!!

Ook langdurig gebruik van een exfoliërend product met AHA is essentieel. De door de zon beschadigde huid heeft namelijk een ongezond dikke toplaag. Exfoliëren van deze laag zorgt ervoor dat je huid er vrijwel direct beter uit gaat zien.

Samengevat: dagelijkse bescherming tegen de zon, exfoliëren en het gebruik van een combinatie van krachtige antioxidanten (waaronder retinol), helpen huidveroudering te verminderen en tegen te gaan.

Paula’s Choice RESIST Advanced Anti-Aging System helpt bij huidveroudering en rimpels!!!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte gehouden worden van exclusieve aanbiedingen, nieuwe producten en promoties, meld je dan via www.paulaschoice.nl aan voor onze nieuwsbrief. Of bezoek de website van Paula’s Choice.

Dit nieuws maakt onderdeel uit van het merkendossier van Paula’s Choice en wordt je rechtstreeks aangeboden, zonder tussenkomst van de redactie.

Wat BeautyJournaal zelf over Paula’s Choice schreef:

 

 

Lees ook