shop Alhydran Barrier Repair Care cream Is je huid gortdroog na een ingreep, peeling of in de overgang? Zorg dat  je dit SOS product in huis hebt. Bekijken Huidmonitor app checkt plekjes Onlangs is de app Huidmonitor gelanceerd, een initiatief van de Stichting Melanoom. Je maakt met je iPhone of Android een foto van een […]

01:06 - 00:39
luistertijd 01:06 - leestijd 00:39

Huidmonitor app checkt plekjes

Onlangs is de app Huidmonitor gelanceerd, een initiatief van de Stichting Melanoom. Je maakt met je iPhone of Android een foto van een plekje op je huid en de app vergelijkt deze met foto’s in de database. De uitkomst is dan dat jouw plekje wel of niet zorgelijk is en een huisarts bezoek nodig is.

De app geeft informatie over het soort plekje waarmee jouw vlek vergeleken is. Je kunt ook een tijdverloop in stellen en je eigen vlek in ontwikkeling zien, een speciale herinneringsfunctie helpt je er dan aan te herinneren om regelmatig opnieuw een foto van jouw vlek te maken.

De reden waarom deze app in het leven geroepen is, heeft te maken met het feit dat in 2011 40 duizend mensen huidkanker kregen, en men er in 2020 jaarlijks 70 duizend verwacht. Het aantal gevallen van huidkanker groeit sneller dan men ingeschat had. Het gaat vooral om basaalcelcarninoom, een vorm die ook na behandeling weer gemakkelijk terugkomt.

Lees ook