Onlangs kregen wij de vraag binnen of het mogelijk is een nagel te transplanteren als je hem door een genetische afwijking nooit gekregen hebt. Plastisch chirurg Frank Niessen, werkzaam bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen in Amsterdam geeft antwoord: ‘Het missen van een nagel heet anonychia en is doorgaans bij de geboorte aanwezig, of kan later ontstaan […]

01:34 - 00:56
luistertijd 01:34 - leestijd 00:56

Onlangs kregen wij de vraag binnen of het mogelijk is een nagel te transplanteren als je hem door een genetische afwijking nooit gekregen hebt.

Plastisch chirurg Frank Niessen, werkzaam bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen in Amsterdam geeft antwoord:

‘Het missen van een nagel heet anonychia en is doorgaans bij de geboorte aanwezig, of kan later ontstaan bij psoriasis. Om nieuwe nagels op de tenen te plaatsen zou het betekenen dat je een nagelbed met nagelmatrix, van waaruit de nagel groeit, zou moeten transplanteren van elders van je lichaam.

Naast dat dit een lastige operatie is die je onder de microscoop uit moet voeren schiet je er weinig mee op. Op de plaats waar je de nagel, of een deel van een nagel weghaalt, daar mis je dan weer een nagel en schiet je er niets mee op. Als het lukt is het beter om kunstnagels te plaatsen.

Overigens jij bent zelf degene bij wie het het meeste opvalt, waarschijnlijk zijn er weinig mensen die het echt zien, dus hoef je je er minder zorgen om te maken.’

Met vriendelijke groet, Dr. Frank Niessen

Note: BeautyJournaal heeft navraag gedaan of plaatsing van een kunstnagel mogelijk is, maar hierover hebben wij tot nu toe geen uitsluitsel gekregen. Mochten er specialisten zijn die hier ervaring mee hebben, laat het ons dan graag weten.

Heb jij ook een vraag aan onze plastisch chirurg Frank Niessen? Stel hem via het contactformulier.

Lees ook