shop Avene Very High Protection zonspray spf 50 Deze 200 ml zonnespray bevat kalmerende, hydraterende bestanddelen en veilige Tinosorb zonfilters. Veilig voor mens en milieu. Bekijken Ik heb de afgelopen maanden al heel wat BB creams getest, nu druppelen nog enkelingen binnen, die apart gereviewed worden. Clinique dus! Claim: Deze multifunctionele crème beschermt de huid […]

03:09 - 01:53
luistertijd 03:09 - leestijd 01:53

Ik heb de afgelopen maanden al heel wat BB creams getest, nu druppelen nog enkelingen binnen, die apart gereviewed worden.

Clinique dus!

Claim: Deze multifunctionele crème beschermt de huid tegen uv-a en uv-b straling en camoufleert onvolkomenheden onmiddellijk. Het brengt de huid in balans en gaat overtollige talg- en vetproductie tegen. De huid is egaal, zacht, gehydrateerd en beschermd.

Substantie: een cremige, lichtgekleurde substantie, geurvrij, zoals je van Clinique mag verwachten. In een handige gebruiksvriendelijke tube. De substantie lijkt erg op die van Estée Lauder. Clinique legt uitgebreid uit welke stoffen erin zitten en dat vinden we erg prettig: mica en ijzeroxides en silica voor lichtreflectie waardoor oneffenheden minder opvallen, de teint wordt helder en gelijkmatig. Er zit een mix van zonnefilters in, zowel synthetisch als mineraal. De stoffen zijn ingekapseld in een matrix zodat ze niet in direct contact met de huid komen. Heel goed. Vitamine E is een anti oxidant, cafeïne kalmeert en verzacht, glycyrrizizuur kalmeert eveneens, trehalose, carbolzuur en sodium hyaluronaat hydrateren, een zeewierextract remt de talgproductie af.

Conclusie: dit product is niet echt voor mijn huid geschikt. Ik heb geen vette huid, wel een vettere T-zone. Mijn probleem is dat ik het toch wel heel erg een foundationproduct vindt, hoe zeer ook wordt gezegd dat het een natuurlijk, vooral gezond effect geeft op de huid. Er ligt duidelijk iets op je huid, lichtelijk pan-caky. Desalniettemin camoufleert het inderdaad wel goed – dus in die zin is het super BB – maar ja, wat is de definitie van BB he. Wil je niet teveel zichtbaarheid zal je het dun moeten gebruiken. Dat geldt, vind ik, ook voor de andere foundationkleurige BB creams.

Meest lastig vind ik het feit dat het maar in drie kleuren komt. Ik heb de middelste kleur getest – voor de bleke huid met gele ondertoon. Het past niet bij mijn inmiddels zonnige huid. Ik krijg er een grijzige waas van op mijn huid. Wellicht moet ik dan kleur 3 nemen of gaan mengen, maar dat laatste wordt weer duur. Juist omdat er zoveel matterende eigenschappen in zitten, kan het feit dat het niet perfect je huidkleur is, des te zichtbaarder worden. Met glansproducten valt nog wel eens wat te sjoemelen, omdat de glans het minder laat opvallen.

Ook heb ik moeten constateren dat de substantie niet homogeen blijft op mijn huid. Bij nadere inspectie ’s avonds zag ik dat het product zich als taartpuntjes in mijn poriën had opgehoopt in de T-zone. Het zag er niet fijn uit.

Clinique is er trots op dat dit product in Azië zo populair is. I believe so, maar een Aziatische vrouw is geen Hollandse vrouw:-). Ik ben benieuwd hoe het bij ons ontvangen gaat worden.

Lees ook:

Lees ook