shop Dermalogica Invisible Physical Defense SPF30 Mooie, goed beschermende zonnecrème met mineraal filter + antioxidanten. Bekijken In april 2012 introduceerde Sisley op basis van ‘phytocosmetologie’ (het gebruik van natuurlijke plantenextracten in schoonheidsproducten) de “tinted body sun glow gel”. Deze getinte bodygelbelooft op natuurlijke wijze (zónder de in zelfbruiners werkzame, synthetische stof dihydroxyaceton (DHA)) de huid […]

05:30 - 03:18
luistertijd 05:30 - leestijd 03:18

In april 2012 introduceerde Sisley op basis van ‘phytocosmetologie’ (het gebruik van natuurlijke plantenextracten in schoonheidsproducten) de “tinted body sun glow gel”. Deze getinte bodygelbelooft op natuurlijke wijze (zónder de in zelfbruiners werkzame, synthetische stof dihydroxyaceton (DHA)) de huid te kleuren.

Ik ben geen fan van zelfbruiner. Ik krijg bijna nooit een streeploos, egaal resultaat en mijn huid kleurt vaak te (onnatuurlijk) oranje, geel of zonnebank-bruin. Ook de geur van een zelfbruiner vind ik meestal niet prettig. Ik had een fijne zelfbruiner: van La Prairie. Ik ben dus heel benieuwd naar het resultaat van deze getinte bodygel die je aan het eind van de dag gewoon weer met wat water en zeep kunt weg wassen.

Beloften

De getinte bodygel (zonder SPF!) belooft een schitterende huid met een koperkleurige glans dankzij de in water oplosbare kleurpigmenten en gouden paarlemoeren partikels, die het licht vangen. Daarnaast bevat de formule hydraterende en voedende werkstoffen die de huid onmiddellijk zijdezacht en soepel doen aanvoelen. Bovendien, en dat vind ik een goed pluspunt, beschermt de gel tegen de schadelijke werking van vrije radicalen.

De actieve ingrediënten, zo lees ik op de Sisley website, zijn:

Mijn ervaringen

Zowel de eenvoudige witkartonnen omdoos  als de matglanzende, zacht koperbruine sta-tube met glanzende gouden zonaccenten en witte belettering ogen mooi en chique, 100% Sisley.

De bodygel heeft een lichte, luchtige consistentie (‘dikte’) die ik qua textuur meer vergelijkbaar vind met een milk dan met een gel. De kleur is glanzend koperbruin. De geur is zacht bloemig, zowel direct uit de tube als op mijn huid. Voor mij heeft de bodygel precies de goede geurintensiteit (dat wil zeggen ‘heel licht, absoluut niet overheersend of duidelijk aanwezig’) en een heel lekker geurkarakter (ik ruik een verfijnde combinatie van lavendel, roos, geranium en magnolia). Heerlijk!

De formule is snel, gemakkelijk en streeploos op mijn huid aan te brengen en smeert perfect uit. De gel smelt als het ware in mijn huid en geeft gelijk een mooie, satijnachtige koperkleurige glans die heel natuurlijk oogt. Niet te bruin, oranje of geel. Geen (te) diepe zonnebankkleur. Gewoon precies goed. Het witte is er van af en mijn huid ziet er gezond, mooier (oneffenheden en rode vlekjes vallen veel minder op) en zacht getint uit (alsof ik een paar uur in de zon heb gezeten). Tegelijkertijd voelt mijn huid, precies zoals beloofd, voor een paar uur zacht en soepel aan.

Omdat de bodygel in de loop van de middag mijn erg droge huid net iets te weinig hydrateert en voedt, gebruik ik de gel op een gegeven moment ook ná een bodycrème. Het resultaat is (dezelfde) mooie, natuurlijk zomerse glans (waarbij mijn huid dankzij de onderliggende bodycrème net wat langer comfortabel aanvoelt). Voor een intenser resultaat breng ik de gel iets rijkelijker aan. Ik ben helemaal blij met dit product. De getinte bodygel vlekt niet (al laat ik het voor de zekerheid een minuut intrekken), geeft niet af, is over het hele lichaam te gebruiken, en is eenvoudig weer met water en zeep te verwijderen.

Dorine concludeert

In korte tijd is dit product voor mij bijna onmisbaar geworden. De Sisley tinted body sun glow gel is een perfect (afwasbaar) bruiningsproduct als je à la minuut een mooie, egale, natuurlijk zomerse glans aan je huid wilt geven1. Niet alleen ideaal voor overdag, maar ook voor in de avond als je je huid wilt ophalen met een koperkleurige glans. Hoewel de getinte bodygel behoorlijk aan de prijs is (€74,50/ 100 ml), vind ik het vanwege het prachtige resultaat (wat betreft kleur, geur, glans, hydratatie, vrije radicalen bescherming / antioxidant werking) en de zuinigheid, het gemak en de snelheid in gebruik een echte aanrader! Bovendien geen strepen (op je huid) en geen vlekken (in je kleding). Met dit product komt Sisley beslist haar beloften na. De Sisley tinted body sun glow gel is verkrijgbaar bij de betere parfumerie en webwinkels.

1In tegenstelling tot een echte zongebruinde huid, geeft de bruine kleur van de getinte bodygel geen bescherming tegen UV stralen. Als je de zon in gaat, niet vergeten een antizonnebrandcrème te gebruiken.

Bestel hieronder nog zo’n heerlijke tinted glow gel voor een zongekuste teint!

[bestelbutton url=”http://ad.zanox.com/ppc/?25149566C794287226&ulp=/lancaster-bronzing-beauty-adjustable-tan-glow-refreshing-leg-fluid-2119090071?chl=1&fh_secondid=2119090071&fh_lister_pos=11&fh_location=%2f%2fcatalog01%2fnl_NL%2fcategories%3C%7Bcatalog01_40%7D%2fcategories%3C%7Bcatalog01_40_860%7D%2fbrand%3E%7Blancaster%7D&fh_refview=lister&fh_secondid2=211909007100000″]

 

Lees hieronder meer reviews van Dorine

 

Lees ook