In mijn beleving worden de celebritygeuren gemaakt in een Barbieland waar de roze suikerspinwolken hoog in de lucht drijven, lollies als bloemen uit de grond schieten, overal fruitbomen groeien en elk huis is een kasteel.

05:38 - 03:23
luistertijd 05:38 - leestijd 03:23

In mijn beleving worden de celebritygeuren gemaakt in een Barbieland waar de roze suikerspinwolken hoog in de lucht drijven, lollies als bloemen uit de grond schieten, overal fruitbomen groeien en elk huis is een kasteel. Het is een perfecte meisjeswereld waar men tientallen nuancen van de kleur roze kent. Deze geuren zijn vaak zoet en fruitig. Mijn eigen geurenwereld ligt hier ver weg vandaan. Diep in de donkere bossen. Maar af en toe vind ik het leuk om dit prinsesjesland te bezoeken en kijken wat nieuws er te beleven valt. Deze keer ga ik op bezoek bij Celine Dion, Christina Aguilera en Madonna.

Christina Aguilera Eau de Parfum

Christina Aguilera heeft inmiddels al een vierde parfum toegevoegd aan haar collectie.

Bij het kasteel van Christina Aguilera arriveer ik op de vroegere ochtend wanneer de koelte van de nacht nog niet door de zonnestralen is verjaagd. In de schaduw van de naaldbomen krijg ik een verfrissende fruitsalade van perzik, mandarijn en exotisch fruit. Daarna wordt ik getrakteerd op een kopje zwarte bessenthee met een fruitjam waarin verschillende bloemen zijn verwerkt. Naarmate de zon hoger aan de hemel klimt, wordt de lucht steeds zwoeler en mijn traktaties steeds zoeter. Een schaaltje romige vanillecrème versierd met witte bloemenblaadjes rond mijn bezoek af……

Het parfum is samengesteld uit de volgende noten:

De geur is vrij beschaafd geprijsd. Voor 15 ml EDP betaal je €17,73, voor 30 ml – € 26,07 en voor 50 ml – €36,50.

Celine Dion Signature Eau de Toilette

De nieuwe geur is gelanceerd in april 2012 door Coty. Het parfum is ontwikkeld door de neus Ilias Erminidis van Firmenich, een fan van Celine Dion. Hij is ook de auteur van Vera Wang Princess, So de la Renta voor Oscar de la Renta, een aantal geuren voor Gucci (waaronder Gucci, Blue Label, Pour Homme, Greenergy) en vele anderen. Het geurenkasteel van Celine is opgebouwd uit:

Als ik bij Celine arriveer, dan staat de middagzon al hoog in de lucht. Het is vrij warm en zwoel. Ik wordt uitgenodigd voor een High Tea in de tuin met de proeverij van de huisgemaakte jams. Verschillende soorten jams staan er op tafel in allerlei kleuren. Hun zoete fruitige aroma vermengt zich met de geur van de bloemen uit de tuin in een zwoele gloeiende lucht verhit door de hoog staande zon. Naast appels, framboos en exotisch fruit proef ik ook een jam van rozenblaadjes. Helemaal suikervrij, op basis van muskussiroop. En wat op mijn huid blijft domineren is de geur van de kersenjam. Intens gekleurd met neonroze gloed eromheen en een licht bittere nasmaak van de kersenpitjes. Het ware feest voor een zoetekauw. De jam proeverij van Celine is vrij toegankelijk voor elke beurs. 15 ml EDT kost €15,- en voor 30 ml betaal je €22,-. En voor een tientje extra koop je 200 ml van de bijpassende Body Lotion.

Madonna Truth or Dare

Om het kasteel van Madonna te bereiken moet ik de Barbieville verlaten via het donkere bos. Ik kom er net na de zonsondergang aan. Omringd door struikgewas ziet het er grillig en niet uitnodigend uit. In het donker denk ik silhouetten van witte bloemen te herkennen tussen het struikgewas, maar als ik ze aan probeer te raken, dan snij ik mijn vingers aan de scherpe doorns. “Wacht tot de middernacht” – hoor ik een zacht gefluister achter mijn rug. Pas dan gaan de prachtige bloemen van Gardenia en Tuberoos openen om de lucht met hun euforische zoete en romige geur te vullen. Het is een show voor volwassenen en begint pas nadat de jonge prinsesjes in bed liggen.

De geur van Madonna Truth or Dare is gemaakt door de neus Stephen Nilsen en is toegewijd aan de lievelingsgeur van Madonna’s moeder. Het is niet bekend welke geur zij droeg, maar het ruiken aan Truth or Dare suggereert het klassieke iconische tuberoosparfum Fracas van Robert Piguet. In het begin is het vrij scherp en ergens ook afstotend. De narcotische noot van de witte bloemen is zo scherp, dat het aan een medische zalf doet denken. En het fruit lijkt zo overrijp te zijn, dat je twijfelt of het nog goed is.

Maar als het parfum langer op de huid zich ontwikkelt, dan pas kunnen de witte bloemen zich in alle pracht en glorie ontvouwen. Een rijke zwoele geur van tuberoos, romige volle gardenia, zoete mysterieuze lelie en een fris accent van neroli vormen het hart van deze geur. Benzoëhars, gekarameliseerde amber, vanille en musk verenigen zich in een zoete poederige basis voor het boeket van de witte bloemen.

Het is een geur voor de liefhebbers van Tuberoos en Gardenia. Vergelijk Truth or Dare met Fracas van Robert Piguet, Narcotic Venus van Nasomatto, Tubereuse Criminelle van Serge Lutens of Carnal Flower van Frederic Malle.

Voor het rondje Truth or Dare spel betaal je €29,- voor 30 ml, €39,- voor 50 ml en €59,- voor 75 ml. Een bijpassend Body Lotion kost €19,- voor 200 ml.

Lees hieronder meer reviews van Maxim.

Lees ook