Een heerlijke moisturizer, fijn cadeautje aan jezelf

03:59 - 02:23
luistertijd 03:59 - leestijd 02:23

L’Occitane Ultra Gentle Moisturizer

Ik moet jullie bekennen dat ik een groot fan ben van de producten en van de winkels van L’Occitane.

De Franse elegante uitstraling van dit merk en haar mooie gestylde producten doen mij in gedachten altijd een sprongetje naar het Franse landschap nemen. Een heel fijne gewaarwording vind ik dat en het is ook vaak de reden dat ik regelmatig in een L’Occitane winkel een kijkje neem en meestal niet met lege handen naar huis ga.

De afgelopen periode heb ik de Ultra Gentle Moisturizer met Shea Butter mogen testen. Deze moisturizer is afkomstig uit de Shea Butter lijn en deze bevat naast gezichtsverzorgingsproducten ook fijne producten voor het haar en lichaam. De moisturizer bevat maar liefst 8% Shea Butter.

Shea Butter wordt ook wel Karitéboter of Galambutter genoemd en bevat belangrijke werkstoffen zoals Allantoïne, Vitamine E en Vitamine A.

Beloften:

De Shea Ultra Gentle Moisturizer is speciaal geformuleerd om de normale tot droge huid te verstevigen en te beschermen en kan het hele jaar door gebruikt worden. De huid wordt effectief 24 uur gehydrateerd.
Comfort: ze helpt de huid te voeden en soepel te maken, dankzij haar concentratie van 8% Shea Butter. De huid is soepel en comfortabel.
Zachtheid: ze helpt de huid te kalmeren en roodheden te verminderen dankzij de plantenextracten van zoethout en bisabolol ( een stof die van nature voorkomt in kamille ). De huid is gekalmeerd en minder reactief.
Dubbele bescherming: tegen huiduitdroging en tegen veranderende weersomstandigheden, dankzij de versterking van het ecosysteem van de huid (natuurlijke suikers uit suikerbiet en tarwe). De moisturizer is hypo allergeen en zonder parfum. De moisturizer is zowel overdag al ‘s nachts te gebruiken.

Hoe is de Ultra Gentle Moisturizer in het gebruik?
De lotion zit in een mooie glazen flacon met pompje en heeft de luxueuze Franse uitstraling  zoals ik van L’Occitane gewend ben. Wisten jullie trouwens ook dat L’Occitane braille op haar verpakkingen heeft aangebracht? Dit komt voort uit het feit dat L’Occitane verschillende goede doelen steunt zoals die voor blinden en slechtzienden door de oprichting van het Fondation L’Occitane, maar dit terzijde.

De lotion is licht van textuur, trekt snel in, maakt de huid mat en ruikt vrijwel niet doordat er geen parfum aan is toegevoegd. Het is een prettige basis voor make-up en hij is zuinig in gebruik. Hij is ook heerlijk als je huid wat trekkiger aanvoelt na te veel zon.

INCI lijst: Aqua**, Butyrospermum Parkii ( Shea ) Butter**, Glycerin**, Butyrospermum Parkii ( Shea ) Butter extract**, Dimethicone, Vitis Vinifera ( Grape ) Seed Oil**, Glyceryl Stearate, Cetearyl Alcohol, Rosmarinus Officinalis ( Rozemarijn ) Leaf Extract**, Helianthus Annuus ( Sunflower ) Seed Oil**, Alpha-Glucan Oligosaccharide**, Bisabolol**, PEG-100 Stearate, Cetyl Alcohol**, Ceteareth-33, Tocopherol**, Hydroxyethyl Acrylate, Taurate Copolymer, Glycyrrhetinic Acid**, Phenoxyethanol, Chlorphenesin, Ethylhexylglycerin Tetrasodium EDTA, Trisodium NTA, Xantan Gum**, Sorbitan Isostearate**, Polysorbate 60**.
** Ingrediënten uit natuurlijk oorsprong

Het is een aardige INCI lijst met hier en daar wel wat kwalijke ingrediënten, zoals het conserveermiddel Phenoxyethanol die de huid kan uitdrogen en/of irriteren. Helaas zie ik het nog te vaak in cosmetica merken die claimen natuurlijk te zijn.

Debbie concludeert:
Het is beslist een fijne lichte crème, ideaal tijdens de zomermaanden. Bijkomend voordeel vind ik ook dat deze vochtinbrenger zowel overdag als ook ‘s nachts gebruikt kan worden. Gebruik overdag wel extra uv-bescherming.

Een ander voordeel vind ik dat deze lotion geen parfum, siliconen of parabenen bevat. Sympathiek vind ik het ook dat het merk aan goede doelen doet.

De prijs-kwaliteit verhouding vind ik ook goed. De producten van L’ Occitane zijn niet goedkoop maar gezien de kwaliteit zijn ze het zeker waard.

Lees ook