Ze is groot fan van deze black hair producten

05:17 - 03:10
luistertijd 05:17 - leestijd 03:10

Mizani

Mijn haar is altijd al een ding geweest. Vanaf kleins af aan moest ik mijn haren wassen met andere shampoos dan mijn Nederlandse vriendinnetjes. Mijn moeder nam dan altijd producten mee uit Curaçao, want die waren dan beter voor mijn haar. Speciale crèmespoeling om mijn haar klitvrij te maken.

Nu ik al een aantal jaren niet meer thuis woon en zelf mijn producten moet gaan zoeken, ben ik Mizani tegen het lijf gelopen. Mizani is een professioneel merk voor black & mixed haar. Mizani betekent ‘Balans’ in het Swahili. Dit woord vormt dus ook de inspiratie voor de hele productenlijn. De lijn bestaat uit professionele treatments, relaxers, shampoo’s, conditioners en stylingproducten die speciaal zijn ontworpen om te voldoen aan de specifieke behoeftes van black en mixed haar. Op basis van botanische ingrediënten, werken de Mizani producten op zachte wijze om schoonheid en chemie in balans te brengen.

Met als resultaat gezond haar dat optimaal glanst en zacht aanvoelt. Mizani is dus ook het eerste professionele merk voor black en mixed haar in Nederland en is exclusief verkrijgbaar in een select aantal kapsalons. Mijn kapster Shirley, eigenaresse van kapsalon ‘Chokka’s’, gebruikt en verkoopt het en legde me ook uit welke producten goed zijn voor mijn type haar. Er zijn 3 producten die ik daarom graag wil uitlichten omdat dat degene zijn die ik het meeste gebruik. En die voor mij werken.

De Renew Strength Fortifying Shampoo, Renew Strength reconstructing masque en de Coconut Souffle.

Renew Strength Fortifying Shampoo

Belofte: Renew Strength Shampoo is een milde reiniger met proteïnen en céramiden om het haar te versterken. Verzorging voor beschadigd tot zeer beschadigd haar. Beleef de direct herstellende werking van de producten van Renew Strength. Tarweproteïn en en céramiden verhogen de elasticiteit en versterken beschadigd tot zeer beschadigd haar.

Gebruik: op nat haar een kleine hoeveelheid aanbrengen en goed door masseren, daarna uitspoelen. Herhalen indien gewenst.

Inhoud: 250ml

Mijn ervaring: Ik gebruik de shampoo vaak 3x, omdat ik altijd veel producten in mijn haar heb en het daardoor ook best vuil wordt. Dus om het haar goed schoon te maken was ik het 3x, zodat ik zeker weet dat het dan goed schoon is. M’n haar wordt al snel zacht, de shampoo ruikt ook lekker fris. En ik gebruik ook deze shampoo omdat mijn haar veel te stellen heeft. Stijl tangen, föhnen, relaxen beschadigen mijn haar. Dan is zo’n shampoo als deze heel fijn, want die herstelt mijn haar.

Mizani Renew Strength Reconstructing Masque

Belofte: Het Renew Strength masque is een rijk masker dat zeer beschadigd haar herstelt en handelbaar maakt. Verzorging voor beschadigd tot zeer beschadigd haar. Beleef de direct herstellende werking van de producten van Renew Strength. Tarweproteïnen en céramiden verhogen de elasticiteit en versterken beschadigd tot zeer beschadigd haar.

Gebruik: Was je haar van tevoren met Renew Strength Shampoo. Goed uitwassen. Daarna een groot hoeveelheid van Renew Strength Reconstructing Masque aanbrengen van hoofdhuid tot puntje van je haar. Masseer het goed. Laat het 3 tot 5 minuten intrekken en spoel het dan goed uit. Of voor een grondigere conditioning, na het aanbrengen zet je een plastic muts op je haar en ga 10 minuten onder de warme droogkap zitten. En daarna goed uitspoelen.

Inhoud: 250 ml

Mijn ervaring: Ik gebruik hem echt als een conditioner. Dus na het gebruik van de fortifying shampoo, smeer ik de masque in mijn haar, masseer mijn haar en kam het dan ook nog even. Zodat ik geen klitten heb en dat ik zeker weet dat het goed verdeeld is in mijn haar. En dan na 5 minuten spoel ik het uit. Ik moet eerlijk zeggen dat ik nooit alle conditioner uit mijn haar spoel. Mijn haar is dan namelijk extra zacht en makkelijk doorkambaar. En ook dit product ruikt heerlijk fris.

Mizani Coconut Souffle

Belofte: Coconut Souffle is een luchtige leave-in modelleercrème die het haar van binnenuit hydrateert en een beschermende laag om het haar legt.

Geeft glans, definitie en bescherming tegen afbreken van het haar en schadelijke invloeden van buitenaf. Zorgt voor een natuurlijke bescherming tegen UV-stralen.

Gebruik: op licht vochtig haar aanbrengen  en goed verdelen over de lengtes en punten. Daarna stylen als gewenst.

Inhoud: 226 gr

Mijn ervaring: Als je het potje opent komt die heerlijke cocosgeur je tegemoet. I love it! Ik gebruik de Coconut Souffle als ik mijn haren net heb gewassen en voordat ik het ga stylen/föhnen . En ook als ik vind dat mijn haar droog is, dan gooi ik er lekker een beetje coconutsouffle doorheen en dan is het meteen weer zacht en glanzend. Bij dit product krijg je meteen dat zomerse gevoel en het beschermt je haar ook nog eens tegen de UV-stralen. Dit is mijn toppertje!!

 

Lees ook