Chic & fris, een lentebries

04:03 - 02:25
luistertijd 04:03 - leestijd 02:25

Over de eau de toilette versie van Voyage d’Hermès heeft Beautyjournaal al geschreven, een paar jaar geleden.

Dit jaar heeft Hermès deze geur in een parfumconcentraat gelanceerd. Zou het misschien een nieuwe trend zijn binnen de uniseks- en herengeuren? Want zo is het ook bij Terre d’Hermès gegaan. En eigenlijk zijn het vrijwel uitsluitend damesgeuren die als parfums worden gemaakt. We zullen het zien, want pas driemaal is scheepsrecht.

Shop hier online met korting

 

Het parfum is niet alleen een sterkere concentratie vergeleken met Eau de Toilette, maar het heeft ook een ander balans waarbij accenten van de topnoten naar de basis zijn verschoven. En dat is duidelijk te merken als ik Voyage Parfum op mijn huid spuit.  Het omringt me met het lichtzoete, romige en transparante aura van sandelhout en witte musk en een beetje ceder.

Daartegenover staat een frisse kruidige noot van kardemom omringd door groene citrusnoten. Daartussen in tref ik een vrij scherpe roos met metalige noten van geranium en prikkelend citrus. Eerst lijkt het een beetje storend te zijn – net te scherp en onwennig, maar later verenigt het zich goed met de houtige basis.

Shop hier online met korting

 

Ik herinner me precies wanneer ik dit parfum voor het eerst op had. Het was de eerste dag van mijn vakantie en ik was al moe van de inpakstress. Ik wilde nog maar één ding – wegwezen. Toen alles eigenlijk klaar was, wilde ik nog een geur opdoen voor onderweg. Het woord “Voyage” op het witte doosje trok mijn aandacht. Als dat erop staat, dan moet het wel passend zijn bij mijn reisavontuur? Ik heb Voyage d’Hermès dan ook regelmatig gedragen tijdens deze vakantie. Sterker nog: het was mijn favoriet van de maand in de maand maart 2012.

Voyage d’Hermès past goed bij het vakantiegevoel. Het stelt op gemak met warme romige noten van hout omringt door een bloemenkrans met een sluier van witte musk. De scherpe geraniumnoot is onwennig, wat ook goed bij de vakantiestemming past. Je komt immers altijd iets tegen wat vreemd aanvoelt, zoals andere bedden of bijzondere gebruiken. Het is soms even wennen. En daar bovenop is het gevoel van een exotisch avontuur van kruiden wat de nieuwsgierigheid aanwakkert en voor de bijzondere indrukken zorgt. Er is een koel briesje van de citrusnoten in het begin en een licht zoutig smakende noot van hout aan het eind. Net het gevoel van zoute zeedruppels op je lippen na een mooie strandwandeling.

Shop hier online met korting

 

Voyage d’Hermès is vrij licht en subtiel, maar blijft lang aanwezig. Vergeleken met Eau de Toilette is het krachtiger, warmer, houtiger en iets kruidiger. In mijn beleving is het een uniseks geur. Ik weet dat BeautyJournaal’s Monique er ook dol op is, vanwege de chique frisheid.

Shop hier online met korting

 

Lees ook