shop Africa Organics Baobab shampoo en conditioner Onze tester en schoonheidsspecialiste Karmelita gaf dit setje maar liefst een 10! En dat is echt een unicum als je weet dat zij heel fijn krullend maar ook veel haar heeft dat snel pluizig wordt. Bekijken GoodSkin Labs, het trendymerk dat enkele jaren geleden uit de kraamkamers van […]

03:34 - 02:08
luistertijd 03:34 - leestijd 02:08

GoodSkin Labs, het trendymerk dat enkele jaren geleden uit de kraamkamers van het Estee Lauder concern kwam, heeft veel aandacht voor specifieke huidprobleempjes. Deze keer is het de porie, en het heet product Z-Pore. Zoals we gewend zijn van dit merk bevat het stofjes die een onmiddellijk effect geven dat erg goed  werkt. In dit geval zijn dat goede diffusers die de grote van een porie minder zichtbaar maken. Het gaat om siliconen polymeren en mica fungeert als matterende stof voor de huid. Vluchtige stoffen en filmvormers zorgen voor een goede hechting aan de huid, waardoor het de hele dag zou moeten blijven werken. Uit eigen onderzoek blijkt dat 85% van de testers na 2 weken een mattere huid hadden, 72% gaf aan een verbeterde huidkwaliteit te hebben (wat precies wordt niet gemeld), 71% vond dat de huid er fijner uitzag. Het merk claimt ook de crème water, zweet en vochtbestendig is. Dit vinden wij opmerkelijk, normaal hoor je dat niet over een crème, wel over make-up. Dit product heeft vanwege de verdoezelende eigenschappen dus ook een make-up karakter. Er wordt niets geclaimd over een afname van grote poriën.  20ml kost 24,95

Biotherm introduceert Pure.Fect Skin tegen huidimpefecties, en voor een zuivere huid. Het bestaat uit een vijftal producten: een gentle scrub bar, een cleansing gel, een exofoliating toner, een hydrating gel en een targeted solution om lokaal aan te brengen op puistjes. De productlijn claimt glimmen tegen te gaan met zink en vulkanische deeltjes, antibacterieel met salicylzuur. In de lijn is ook een algstofje verwerkt met antibacteriële eigenschappen. De lijn is geschikt voor alle leeftijden, dus niet alleen voor de jongere huid. De prijzen variëren van 17 euro voor de solution tot 29 euro voor de hydrator.

Garnier was de eerste afgelopen maanden die een BB cream op de markt bracht. Wij vonden het nogal sterk glimmen, daarom zijn we blij dat er nu een versie voor de vettere huid is gekomen. Aan deze BB cream is perliet toegevoegd (nog nooit van gehoord), dat absorberende dus matterende eigenschappen heeft. Het grappige is dat we in het persbericht lezen dat het een vulkanisch gesteente is en laat Biotherm nu ook ineens iets uitbrengen met dat vulkanisch gesteente. Gelukkig komen we er dankzij Garnier achter wat het dan is, omdat men bij Biotherm verzuimt het uit te leggen. Deze BB versie bevat ook geen oliehoudende stoffen. Volgens Garnier kan dit perliet 2,5 zijn gewicht in olie/water opnemen en is het 5x meer absorberend dan talk. Het droogt ook snel op de huid. Het belooft de poriën niet te verstoppen. 40 ml kost 9,99. We hebben het nog niet getest.

Vichy Normaderm komt met een hydraterende lijn die zelfs voor de meest gevoelige, vette huid geschikt is. Er worden volgens de persinformatie maar liefst 6 problemen aangepakt: onzuiverheden, verwijde porien, glim, roodheid, vlekjes en onregelmatige teint. De producten bevatten een mix van 1% salicylzuur, 1% glycolzuur, 0,3% LHA=kalium glycyrrhizinaar +25% klei, 7% glycerine. En dit klinkt ons serieus als een heel goede formulering, we zijn ook blij dat Vichy voor  deze Normaderm lijn de percentages communiceert.  Nieuw in de Normaderm lijn zijn de reiniging 3-in-1 met milde scrub vanaf september 2012 voor 13 euro, een global dagverzorging in pomp voor 16,95,  en een global dagverzorging mat in tube voor 15,25.

Lees ook