Gezicht Grove porien Vette huid

Skincare nieuws voor de vettere huid

GoodSkin Labs, het trendymerk dat enkele jaren geleden uit de kraamkamers van het Estee Lauder concern kwam, heeft veel aandacht voor specifieke huidprobleempjes. Deze keer is het de porie, en het heet product Z-Pore. Zoals we gewend zijn van dit merk bevat het stofjes die een onmiddellijk effect geven dat erg goed  werkt. In dit geval zijn dat goede diffusers die de grote van een porie minder zichtbaar maken. Het gaat om siliconen polymeren en mica fungeert als matterende stof voor de huid. Vluchtige stoffen en filmvormers zorgen voor een goede hechting aan de huid, waardoor het de hele dag zou moeten blijven werken. Uit eigen onderzoek blijkt dat 85% van de testers na 2 weken een mattere huid hadden, 72% gaf aan een verbeterde huidkwaliteit te hebben (wat precies wordt niet gemeld), 71% vond dat de huid er fijner uitzag. Het merk claimt ook de crème water, zweet en vochtbestendig is. Dit vinden wij opmerkelijk, normaal hoor je dat niet over een crème, wel over make-up. Dit product heeft vanwege de verdoezelende eigenschappen dus ook een make-up karakter. Er wordt niets geclaimd over een afname van grote poriën.  20ml kost 24,95

Biotherm introduceert Pure.Fect Skin tegen huidimpefecties, en voor een zuivere huid. Het bestaat uit een vijftal producten: een gentle scrub bar, een cleansing gel, een exofoliating toner, een hydrating gel en een targeted solution om lokaal aan te brengen op puistjes. De productlijn claimt glimmen tegen te gaan met zink en vulkanische deeltjes, antibacterieel met salicylzuur. In de lijn is ook een algstofje verwerkt met antibacteriële eigenschappen. De lijn is geschikt voor alle leeftijden, dus niet alleen voor de jongere huid. De prijzen variëren van 17 euro voor de solution tot 29 euro voor de hydrator.

Garnier was de eerste afgelopen maanden die een BB cream op de markt bracht. Wij vonden het nogal sterk glimmen, daarom zijn we blij dat er nu een versie voor de vettere huid is gekomen. Aan deze BB cream is perliet toegevoegd (nog nooit van gehoord), dat absorberende dus matterende eigenschappen heeft. Het grappige is dat we in het persbericht lezen dat het een vulkanisch gesteente is en laat Biotherm nu ook ineens iets uitbrengen met dat vulkanisch gesteente. Gelukkig komen we er dankzij Garnier achter wat het dan is, omdat men bij Biotherm verzuimt het uit te leggen. Deze BB versie bevat ook geen oliehoudende stoffen. Volgens Garnier kan dit perliet 2,5 zijn gewicht in olie/water opnemen en is het 5x meer absorberend dan talk. Het droogt ook snel op de huid. Het belooft de poriën niet te verstoppen. 40 ml kost 9,99. We hebben het nog niet getest.

Vichy Normaderm komt met een hydraterende lijn die zelfs voor de meest gevoelige,vettehuid geschikt is. Er worden volgens de persinformatie maar liefst 6 problemen aangepakt: onzuiverheden, verwijde porien, glim, roodheid, vlekjes en onregelmatige teint. De producten bevatten een mix van 1% salicylzuur, 1% glycolzuur, 0,3% LHA=kalium glycyrrhizinaar +25% klei, 7% glycerine. En dit klinkt ons serieus als een heel goede formulering, we zijn ook blij dat Vichy voor  deze Normaderm lijn de percentages communiceert.  Nieuw in de Normaderm lijn zijn de reiniging 3-in-1 met milde scrub vanaf september 2012 voor 13 euro, een global dagverzorging in pomp voor 16,95,  en een global dagverzorging mat in tube voor 15,25.

Over deze schrijver

Redactie, Monique

Redactie, Monique

Beautyjournalist en uitgever van BeautyJournaal, Monique Lindeboom, zit al 24 jaar in het vak en kent de industrie op haar duimpje. Ze verscheen in diverse tv programma's, had 1,5 jr lang een uitzending bij BNR Nieuwsradio, schreef een boek, doet consultancywerk voor cosmeticabedrijven en cosmetisch medische klinieken en geeft regelmatig interviews aan tijdschriften en kranten over ontwikkelingen in de industrie.

9 reacties

 • en jolanda, wie veel buiten komt, wordt gewoon bruin, zo werkt het nou eenmaal, geen zonnebrandproduct die dat voorkomen kan.

 • ok, als je veel buiten bent is het wat anders, dan is smeren nuttig. maar he…cosmetica gebruik is geen must hoor. probeer het gewoon eens zonder of met minder. het is wel je huid, een levend orgaan, waarom zou je hem zo vol smeren met zoveel producten:-) iedere ‘ deskundige’ heeft wel een mening, maar het belangrijkste is dat je goed naar je huid luistert, je beste raadgever.

 • Minder kan wel, ga het proberen. krijg ik geen uitslag dan een plofkop….
  Maar ja, weet je vorig jaar met Paula B….durf niet zonder SPF de deur uit te gaan.
  Twee weken friesland, met gem. 16 graden en meer regen dan zon, ben weer zo bruin geworden…..

 • weet je waar ik zelf steeds meer achter kom, nu ik veel en veel meer buiten kom: als ik overdag binnen zit op kantoor gaat echt alles bij mij glimmen (behalve embryolisse bb tot nu toe) – daar is werkelijk niets tegenop gewassen. ook loopt alle oogmakeup in mijn ogen vandaar ik al maanden nog sporadisch oogmakeup gebruik. zodra ik veel afwisselend buiten/binnen ben, heb ik nergens last van, geen enkel product gaat glimmen! soms denk ik wel eens: ik hou op met dat gesmeer, er is niets tegenop gewassen zolang je urenlang binnen zit.

 • je kunt trouwens ook een foundation kopen met en uv bescherming en extra verzorging erin, heb je ook geen dagverzorging meer nodig. en trouwens als je toch de hele dag binnen zit, waarom zou je dan uv houdende spullen gebruiken, voor die paar minuten op fiets buiten? doe niet zo gek….

 • lieve schat je doet veel te veel op je huid!! pascaud uv defense is een complete gezichtsverzorging : voeding en uv bescherming, daar hoeft helemaal niets meer overheen. vind je het gek dat je uit elkaar klapt. als ik het zo hoor kun je beter of dat serum weglaten, of dat serum combineren met een bb cream die ook erg matterend kan zijn en uv bescherming heeft. en ook nog egaliseert. en waarom koop je geen matterende foundation dan heb je geen poeder meer nodig, of doe je alleen poeder op na de verzorging ipv nog eens foundation daartussen. dit is way too much. ik gebruik pascaud uv zonder iets ervoor of erna. het is wel plakkerig en glimmerig, dat wel ja.

 • Na mijn reiniging gebruik ik een serum en daarna Pascaud UV defense. Dat laat ik inwerken want dat plakt. Dan Total Mat van Vichy, foundation en een poeder. Volledig glad en mat ga ik de deur uit op de fiets. Om na een minimale inspanning een plofkop te krijgen waar het water vanaf gutst…..ben dat erg zat. ;-(

 • jolanda, het lijkt me sowieso onder je foundation, je gaat niet over je foundation een product met zuren aanbrengen lijkt me. heb je dat al geprobeerd trouwens? hoe pakt dat uit? spf is een lastig verhaal omdat deskundigen daarn iet eenduidig over zijn. de een zegt: eerst spf dan daycare, de ander zegt gewoon erover heen. ik ben zelf geneigd de eerste meningte volgen.
  ik vind de kiehls spf 30 matterende fluide echt geweldig. een antizonnebrandcare + verzorging. heb je verder niets meer nodig.

 • Die gel van Vichy, Normaderm total mat heb ik al een paar weken in gebruik. Had een beetje moeite hoe ik het moest gebruiken. Onder of over mijn foundation, onder of over mijn SPF. Of dubbel om dat koelende en matte effect te behouden? Wie heeft er tips?

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.