Prettig maar eigenlijk te duur

04:05 - 02:27
luistertijd 04:05 - leestijd 02:27

MBR Beta Enzyme peeling

MBR staat voor Medical Beauty Research.  MBR positioneert zichzelf als huidverzorging op de grens van medicijn. MBR draait niet om het individuele product, het is een verzorgingsconcept, wat inhoud dat producten graag in relatie tot elkaar gebruikt moeten worden. MBR stelt hoge kwaliteitseisen aan ingrediënten en verwerking.

Het MBR principe bestaat uit drie stappen:

Tot zover alle bedrijfsinformatie.

Ik heb Beta-Enzyme uit de BioChange lijn getest. De BioChange lijn is gericht op de vermoeide huid en bevordert de celvernieuwing van de huid. Deze lijn kan ook gebruikt worden voor en na cosmetische ingrepen.

Hoe is het in gebruik?

Beta-Enzyme hoort bij de eerste stap van het MBR concept: openen. Het is een exfoliant op basis van BHA (salicylzuur), melkzuur en enzymen. Ik tel op de INCI-lijst drie verschillende fruitextracten. Deze exfoliant bevat geen glycolzuur en is daardoor vrij mild. Let wel, alcohol is het derde ingrediënt op de INCI-lijst! Niet iedereen zal daarom gecharmeerd zijn van deze exfoliant. Beta-Enzyme bevordert de opneembaarheid van de huid, omdat een exfoliant de bovenste laag van de huid losweekt. De producten die je erna gebruikt, dringen beter in de huid door.

Je gebruikt deze exfoliant bij voorkeur ‘s avonds op een droge gereinigde huid. Je laat de exfoliant 15 minuten zitten en spoelt hem met ruim water af. Vervolgens gebruik je een lotion als laatste stap van fase 1 (openen) en ben je klaar voor de volgende twee stappen. Afhankelijk van je huidtype kun je hem elke dag gebruiken.

De Beta-Enzyme is een semi-transparante gel. Hij ruikt een beetje muffig, een ander woord heb ik er niet voor. Hij voelt in eerste instantie kleverig aan en geeft een wat trekkerig gevoel als de gel opdroogt. Dat zou door de alcohol kunnen komen alhoewel mijn huid droog voelt. Het is meer het gevoel dat je krijgt als je een gelmasker gebruikt. Je voelt de Beta-Enzyme  echt zitten en het is daarmee geen product om een hele nacht te laten zitten. Het prikt of brandt niet, mijn huid wordt niet rood. Na 15 minuten laat de exfoliant zich makkelijk afspoelen.

Vervolgens voelt mijn huid zacht en glad, maar ook een beetje droog. Gedurende twee weken heb ik deze exfoliant elke dag gebruikt. Dat blijkt iets te veel van het goede. Mijn huid voelt droog terwijl ik van nature een gecombineerd/normale huid heb en geen droge huid. Twee tot drie keer per week is meer dan voldoende. Ik vind het product ook te veel gedoe om elke dag te gebruiken. Ik heb niet elke avond zin om 15 minuten te moeten wachten voordat ik de exfoliant af kan spoelen. Er zijn avonden dan wil ik snel mijn make-up eraf halen, wat crème opsmeren, tanden poetsen. Klaar.

Alle serums en crèmes die ik na de Beta-Enzyme gebruik, trekken snel in. Dat is niet vreemd omdat mijn huid droog aanvoelt. Ik heb zelfs het idee dat ik wat meer crème moet gebruiken dan normaal. Misschien had ik ook een moisturizer uit deze lijn erbij moeten gebruiken?

Gerti concludeert:

Het concept van een afspoelbare exfoliant vind ik niet verkeerd. Er is onvoldoende duidelijk over het lange termijn effect van dagelijks gebruik van AHA en BHA. En natuurlijk als je sebum (vet, talg) en dode huidcellen verwijdert kunnen crèmes beter in de huid doordringen. Maar dode huidcellen en sebum beschermen je huid ook. Dus dagelijks gebruik van een spf is belangrijk.

Ik denk wel dat ik de Beta-Enzyme op ga maken, maar ik zal geen nieuwe fles kopen. Daarvoor vind ik het product te bewerkelijk, te uitdrogend en zie ik te weinig resultaat.

Lees ook