Afgelopen donderdag was ik bij de consumentenintroductie van Lancôme’s nieuwste wondercrème: Absolue L’Extrait.

03:52 - 02:19
luistertijd 03:52 - leestijd 02:19

Afgelopen donderdag was ik bij de consumentenintroductie van Lancôme’s nieuwste wondercrème: Absolue L’Extrait. Ik was door de Bijenkorf en Lancome uitgenodigd voor een speciale VIP avond. Nieuwsgierig als ik ben, heb ik de uitnodiging natuurlijk geaccepteerd.

Een consumentenintroductie is iets anders dan een persintroductie. Consumenten maken meestal via promotiestands en gratis samples kennis met nieuwe producten. Lancôme pakte het dit keer anders aan. Een klein gezelschap Bijenkorf klanten was uitgenodigd voor deze VIP avond. Na ontvangst met een glaasje champagne werd het product door verschillende Lancome adviseurs aan groepjes van 2-3 klanten uitgelegd. Zo’n individuele presentatie heb ik nog nooit meegemaakt, het zegt iets over de luxe uitstraling die Lancome aan dit product wil geven. Tijdens de uitleg was er ruim tijd voor vragen stellen, onder genot van lekkere hapjes en nog een glaasje champagne.

Wat doet Absolue L’Extrait?

Absolue L’Extrait is een crème op basis van stamceltechniek. Meestal worden stamcellen van een Zwitserse appel gebruikt, maar Lancome heeft de eigen Lancome roos aan onderzoek onderwerpen en de stamcellen van dezer roos dusdanig weten te prepareren dat ze de vitale eigenschappen om het zelfvernieuwend vermogen van dermale (menselijke) stamcellen zouden kunnen vergroten.  Dankzij de Fermogenesis™ technologie behouden de stamcellen het vermogen om hun kracht ten volle door te geven. Wat de fermogenesis™ technologie is, begrijp ik nog steeds niet helemaal. De uitleg was als volgt: de stamcellen worden afgesloten van de buitenwereld waardoor er geen negatieve invloed op uitgeoefend kan worden. Hierdoor behouden ze hun kracht.

Hoe werkt Absolue L’Extrait?

De stamcellen uit Absolue L’Extrait vormen een laagje rondom de stamcellen van de huid, en zorgen er hierdoor voor dat de eigenstamcellen weer hun werk kunnen doen. Stamcellen springen daar in waar het nodig is. Hoe ouder je wordt, hoe meer gebreken (rimpels, irritatie, ontsteking), hoe belangrijk de stamcellen zijn. De crème is voor alle leeftijden, maar onze adviseuse was reëel genoeg en zei dat als je huid alleen hydratatie nodig heeft, het zonde is om Absolue L’Extrait te gebruiken. De uitleg deed me enigszins denken aan de uitleg die Johann Wiechers gaf bij de werking van One Essential van Dior.

In een potje crème van 50 ml zitten 2 miljoen ‘stamcellen’. Natuurlijk zitten er geen 2 miljoen levende stamcellen in een potje crème, maar er zal extract van 2 miljoen cellen in zitten. Volgens Lancome is dit een concentratie van 8%. Dat is behoorlijk veel, de meeste crèmes bevatten een concentratie van 2-4%.

De Lancome adviseurs zijn bijzonder enthousiast. Dat kan niet op basis van eigen ervaring zijn, want degene die mijn groepje te woord stond gebruikte de crème pas vijf dagen. Wel vond ze zelf dat ze al resultaat zag. Dat sluit ik niet uit. Ik heb zelf eens Authent van Menard getest en zag ook direct resultaat.

Vermeldenswaard is de bijzondere manier van aanbrengen. Bij elke pot wordt een spatel geleverd waarmee je de huid kunt masseren .De spatel bestaat uit een bijzonder metaal waardoor je er zowel warm als koud mee kunt masseren. Zie daarvoor dit filmpje:

Ik heb de crème even op mijn hand mogen voelen, maar dat zegt niet veel. We kregen allemaal een proefverpakking mee naar huis. Ik zal jullie op de hoogte houden van mijn ervaringen.

Voorlopig is Absolue L’Extrait alleen bij de Bijenkorf in Amsterdam te koop. In het najaar volgen meer Bijenkorfs. De prijs ligt rond de €300 voor 50 ml.

Lees hieronder meer artikelen en productreviews van Gerti.

Lees ook