shop Mádara Vitamin C Intense Glow Concentrate Wakker worden met een glow. Mandy doet het! Vitamine C in combinatie met ferulinezuur is een heel krachtig antioxidant complex. De C verheldert je teint, ferulinezuur maakt de huid gladder en helpt pigmentvlekjes tegen te gaan. Bekijken Het is 2 maanden geleden na mijn laatste update. Ik ben […]

05:05 - 03:03
luistertijd 05:05 - leestijd 03:03

Het is 2 maanden geleden na mijn laatste update.

Ik ben nog steeds met de kuur bezig en in juli ga ik weer naar de Beauty Wellnes Lifestyle salon van Annelies Aarts. Nu zullen jullie je wel afvragen, waarom duurt het zo lang?

Zoals ik in mijn derde artikel schreef, ging ik nu voor de “Glow”; eigenlijk de eindfase van de Nu- Derm bootcamp. En omdat mijn sproetjes op mijn voorhoofd ( waar de zon het eerst mijn huid raakt) en onder mijn wenkbrauwen niet zo snel vervaagden, werd door mijn cosmetisch arts aangeraden, om aan deze plekken/gebieden extra aandacht te besteden.

Met deze warme dagen is het soms wel even stressen. Omdat ik een oude hond heb die soms direct naar buiten moet, is het niet relaxt om alle stappen na het douchen te doen, maar smeer ik in ieder geval snel de SPF op mijn gezicht, want ik wil echt dat ik uit de zon blijf.

Ook heb een leuke hoed gekocht voor nog meer bescherming.

Hoe ziet mijn huid er nu uit?


Ik ben al helemaal gewend aan de crèmes, al kwam het een paar keer voor dat ik last kreeg van rode vlekken en zelfs puistjes. Ik zie zelfs wat gerstekorrels (milia), maar als schoonheidsspecialiste weet ik die wel te verwijderen.

Mijn couperose op mijn wangen is beter zichtbaar en Annelies gaat daar gelukkig wat aan doen. Dat is een heerlijk vooruitzicht, want anders verdwijnt het ene en krijg ik het andere ervoor terug, om het maar kort door de bocht te zeggen.

Ik dacht eerst dat het door de Vitamine A zuur kwam, waardoor mijn huid dunner en gevoeliger wordt, maar toen ik dit artikel las over de gevoelige huid, werd ik direct gerustgesteld.

Jetske van Ultee meldt hierin :

Ik heb zelf bijvoorbeeld last van lichte rosacea met soms roodheid en irritatie, en ik gebruik nu zo’n vijf jaar vitamine A-zuurcrème. Vitamine A-zuur zorgt voor een gezonde celvernieuwing en heeft in een aantal opzichten een vergelijkbaar effect als een peeling. Mijn huid is hierdoor zeker minder gevoelig geworden.’’

Door een filmpje op Youtube van een meisje die exact dezelfde kuur doet en heel herkenbare raakvlakken/onzekerheden verteld, werd mij ook iets duidelijk over de galbulten c.q pukkels die ik kreeg.

Ook veel stress en een ontstoken kies maken dat ik er niet op mijn best uitzie. Ik volg de kuur zo goed als ik kan, alleen er waren momenten dat ik de SPF van Obagi verving door een andere zonbescherming (Clinique suncare SPF 30 en Eucerin factor 50), want van de Obagi Healthy skin Protection SPF 35  kreeg ik zo’n witte waas en alle imperfecties zoals schilfertjes e.d. werden heel zichtbaar.

En zoals dat meisje in het filmpje ook vermoedt, de uitslag en pukkels zouden kunnen komen door een te vette crème of een moisturizer. (Sorry Annelies, maar ik blijf een doe-het-zelver soms;))

Het blijft een beetje zoeken, per dag ziet mijn huid er anders uit, maar ik probeer nu mij exact aan de kuur te houden. Al doende leert men, zal ik maar zeggen en ik ben geen type om bij ieder pukkeltje direct aan de telefoon te hangen.

Wat ik wel verdroeg, was Cicaplast van Roche-Posay, die ik een keer gebruikte vanwege een feestje. Je ziet hem staan bij mijn favoriet van de maand mei.

Het meisje praat wel heel traag, maar kijk het filmpje helemaal uit, het is echt heel leuk.

Het andere filmpje wat ik vond geeft je een idee wat mijn ochtendroutine is, zo heerlijk easy ziet het eruit, dat je direct zin hebt om ermee te beginnen. Althans, zo ervaar ik het.

Ik moet nu vlak tegen mijn haargrens de crèmes smeren, het lijkt alsof het pigment daar ook verdwijnt of word ik nu heel snel grijs?

In ieder geval, bekijk de foto’s en zie hoe ver mijn transformatie al gevorderd is. Ik ben heel tevreden en vind Obagi echt werken. Als ik nu al de voor en na foto’s vergelijk, wil ik niet meer terug naar de tijd dat ik zoveel sproetjes had. Als je voor een “out with the old” en “In for the new” gaat, zou ik zeggen, doen!

Lees hier deel 2 en deel 3 met foto’s.

Dit is een van de Youtube filmpjes waar je het hele proces kan volgen: (in de volgende filmpjes beloofd ze wat sneller te praten;)

In dit filmpje zie je wat ik ’s morgens zoal allemaal doe, er zijn wat zijn uitzonderingen, maar dat kan je allemaal teruglezen in het stappenplan van deel 3:

Lees hieronder meer reviews van Babs.

Lees ook