Als je dol bent op speciale oogverzorging, is dit nieuws weer smullen voor je.

01:55 - 01:09
luistertijd 01:55 - leestijd 01:09

Als je dol bent op speciale oogverzorging, is dit nieuws weer smullen voor je.

In de luxe Sublimage serie van Chanel is nu ook een oogcreme uitgebracht.  Sublimage La Creme Yeux belooft niet alleen de tekenen van veroudering af te remmen maar ook wallen en kringen minder zichtbaar te maken. De huid wordt zichtbaar gladgestreken. Een toverwoord tegenwoordig in cosmeticaland. Omdat optisch gladstrijken makkelijker is dan een rimpel van binnenuit uit proberen te deuken, en veel van deze methoden werken super. Vaak gaat er een ingenieus hydratatiesysteem achter schuil dat huid wat laat zwellen.

Chanel’s Sublimage lijn is opgebouwd rond de communicatie van een bijzonder ingredient: een extract uit bloemen en vruchten van de Vanilla Plantifolia, en dan met name de polyketonen en heterosiden eruit, die een herstellend vermogen van de huid kunnen activeren. Ik vind het soms wat lastig met dit soort stoffen om te achterhalen waar het nu werkelijk om gaat. Over polyketonen kan ik niets vinden, behalve op Wikipedia, waar verwezen wordt naar plastic polymeren. Nu zal het bij Chanel niet om plastic gaan, maar wellicht om plantaardige polymeren? Maar hoe ze dan de huid helpen herstellen is me een raadsel, ik geloof wel dat de polymeren effect hebben op het gladstrijken van de huid. Verder worden er heterosiden gebruikt, ook daarvan snap ik niet goed wat het is, ik kan alleen iets vinden over het feit dat het een suiker is.

Welke stoffen verantwoordelijk zijn voor het drainerende effect tegen wallen is ook niet duidelijk. Ah, jammer nou toch dat de informatie zo beperkt is. The proof is in the pudding…Zoals je van Chanel mag verwachten is de geur prettig, de substantie mooi: een fluweelzachte finish. Het kleinood met gouden touch kost € 139 voor 15 ml

Lees ook