shop Iconic Elements Natural Moisturizer Cream Body Huidarts Francis Wu maakte deze zalige crème voor diepe hydratatie. We love it! Clean beauty! Bekijken Voor de liefhebbers van biologische, organische cosmetica: nieuws van Paula’s Choice, Weleda en het IJslandse Sóley Organics. Graedir De IJslandse Sóley Elíasdottir werkte al jaren in de film- en theaterwereld, toen zij […]

03:45 - 02:15
luistertijd 03:45 - leestijd 02:15

Voor de liefhebbers van biologische, organische cosmetica: nieuws van Paula’s Choice, Weleda en het IJslandse Sóley Organics.

Graedir


De IJslandse Sóley Elíasdottir werkte al jaren in de film- en theaterwereld, toen zij in enkele jaren geleden het roer omgooide. Haar familie houdt zich al zestien generaties bezig met natuurgeneeskunde en ook Elíasdottir besloot zich daarin te gaan verdiepen. Ze bestudeerde de geneeskrachtige kruiden en planten die op IJsland  en in 2007 lanceerde ze Graedir, een multifunctionele, volledig biologische crème, die in IJsland al snel cultstatus kreeg.  Inmiddels heeft ze, door de kennis van haar voorouders te combineren met moderne technologie, een complete lijn van zestien producten voor zowel mannen als vrouwen op de markt gebracht.

Graedir is er inmiddels als crème, als balsem en als handcrème. Het product bevat tal van kruiden, herstelt de huid en helpt kleine wondjes sneller genezen. Voor het gezicht zijn er een crème, een scrub, een masker, een reinigend schuim, een tonic en een spray. Voor het lichaam is er een handzeep, een bodyscrub en een handcrème. Ook is er een shampoo. Voor mannen is er een douchegel waarmee ook het haar gewassen kan worden. Tenslotte zijn er diverse cadeausets. De prijzen gaan van € 12,50 voor een handcrème tot € 50,- voor een uitgebreide cadeauset.

Weleda

Weleda lanceert vier nieuwe bodylotions voor vier verschillende huidtypen en met elk een andere, lekkere geur. De bodylotions zijn zoveel gemaakt van biologische ingrediënten en zijn daardoor voor zo’n 85% biologisch. Granaatappel Renegerende Bodylotion is bedoeld voor de rijpere huid en maakt deze wat steviger. Wilde Rozen Verwennende Bodylotion is voor de normale tot drogere huid en maakt deze lekker glad en zacht. Duindoorn Voedende Bodylotion is bedoeld voor de droge huid en zorgt voor intense voeding. Citrus Hydraterende Bodylotion, tenslotte, is voor alle huidtypes en verfrist en hydrateert. De prijzen gaan vanaf € 11,75.

Paula Begoun

Ook Paula Begoun gaat op groen en lanceert Earth Sourced, een huidverzorgingslijn die voor ruim 98% uit natuurlijke ingrediënten bestaat. De productlijn is, zoals we van Begoun gewend zijn, volledig veilig en effectief, en bestaat zoveel mogelijk uit pure ingrediënten. Alles wat niet nodig is, zoals parfum, kleurstoffen, ftalaten, parabenen en sulfaten, zijn weggelaten.

De lijn bestaat uit een logisch drie stappen plan. Stap 1 is Earth Sourced Perfectly Natural Cleansing Gel, een milde reinigingsgel met kokosextract en aloë vera-sap. De gel maakt de huid goed schoon, verwijdert ook oogmake-up, verfrist en droogt de huid niet uit. Stap 2 is Earth Sourced Perfectly Natural Toner, een toner die is te gebruiken na de reinigingsgel. De lotion bevat tal van krachtige antioxidanten, waaronder goybes, vlierbes, granaatappel en zwarte bosbes. Ook zit er vitamine E in. De lotion kalmeert en herstelt de huid door toevoeging van kamille, haver en amandel. Stap 3 is Earth Sourced Antioxidant Enriched Natural Moisturizer een voedende, hydraterende en beschermende gezichtscrème. Ook dit product bevat tal van krachtige antioxidanten, zoals olie uit de teunisbloem, cranberry, lijnzaad, druivenpit, koolzaad en framboos, die de aanmaak van collageen stimuleren. Sheaboter, lecithine, cacaoboter essentiële aminozuren, hyaluronzuur en vitamine E verstevigen en herstellen de huid. De crème heeft een rijke textuur maar is toch licht en word snel opgenomen. Hij is ook te gebruiken rond de ogen en op het decolleté.  De drie producten van Paula’s Choice Earth Source kosten tussen de € 21,50 en € 25,50.

Lees ook:

Lees ook