Heb je deel 1 van mijn uitgebreide BB cream test al gelezen? Daarin bespreek ik de BB met een foundationachtig kleurtje.

06:29 - 03:53
luistertijd 06:29 - leestijd 03:53

Heb je deel 1 van mijn uitgebreide BB cream test al gelezen? Daarin bespreek ik de BB met een foundationachtig kleurtje. Ik heb het opgesplitst omdat ik eigenlijk door de bomen het bos niet zie en vind dat er een te losse interpretatie van het BB fenomeen wordt gehanteerd. Nu gooi ik daar zelf ook een schepje bovenop door ook producten in deel 2 te bespreken die niet officieel door de fabrikant de naam BB hebben meegekregen, terwijl ik wel, vanwege de vrijelijke interpretatie, meen dat ik ze aan jullie voor moet stellen.

Vichy Neovadiol Lumière

Claim: Dichtheids- en teintverbeterende verzorging, zonder parabenen. Het draagt op de verpakking niet de naam BB, maar in de perscommunicatie wordt die term wel gebruikt. Uitgebracht in de Neovadiol-lijn als extra verzorgingsproduct voor de 35+ huid. Wat met dichtheidsverbetering wordt bedoeld, snap ik nooit zo goed, ik vind het een vreemde, on-Nederlandse term.

Verpakking: zalmroze tot huidkleurige tube die er fris uitziet en lekker in de hand ligt. De opening van de tube is heel klein waardoor de crème er heel gedoseerd uitkomt. Heel prettig. Zeker in vergelijking met de hoeveelheid in de tube: 40 ml. Hoe zuiniger je kunt doseren, hoe langer je ermee doet.

Substantie: een zalmkleurige crème die romig aanvoelt en makkelijk uitsmeert op de huid. Het parfum is licht bloemig maar wel duidelijk aanwezig.

Resultaat: Ik ben dol op dit product. Niet zozeer vanwege het parfum, dat zou van mij wel iets minder mogen, maar vanwege de substantie en het huideffect. De crème is romig en voelt heerlijk aan op je huid. Zeker als deze vochtarm is. De trekkerigheid is onmiddellijk weg en het blijft ook lekker soepel aan voelen op je huid. Je teint wordt er rose fris van, en krijgt een gloed die je graag ziet in de ochtend – als het vege lijf nog op gang moet komen. Het is voor mij de perfecte non-foundation, het heeft dus ook absoluut geen foundationkleur en daarom zou het wat mij betreft de subnaam BB cream niet mogen dragen. Desalniettemin: ik draag het ook op dagen dat ik niet veel make-up nodig heb, maar mijn huid toch net iets extra’s wil geven. Een dagcrème + zou ik het noemen. Lees ook nog dit artikel erover.

Nadelen: aan het eind van de dag is er niets meer van die dauwfrisse teint over, zo subtiel is het dus. Er zit geen uv-filter in.

La Prairie Cellular Treatment Liquid Soft Glow

Claim: een vederlichte, zijdeachtige formule die de natuurlijke huidtint verbetert en de huid laat stralen. De formule is ontwikkeld om schaduwaccenten te creëren en elk gezichtsdeel vorm te geven en op te lichten, met nadruk op de jukbeenderen. Dankzij het soft focus effect worden rimpels en lijntjes minder zichtbaar. Het is geschikt voor elke huidtint. La Prairie heeft het cellulair complex toegevoegd om de huid te verzorgen.

Verpakking: in een welbekende chique glazen flacon met pompje en een zware zilverkleurige dop. Het doseert zuinig.

Substantie: zeer vloeibaar en zeer makkelijk uit te smeren over de huid. De huid krijgt een mooie satijnen finish met hier en daar een miniem kleine glinstering van een roze kleurig pigmentje. De kleur is per definitie niet bruin. Opvallend is de geur. Hij is sterk aanwezig en ruikt roosachtig. Volgens La Prairie kan dit product zo op de huid aangebracht worden, maar ook als primer onder je foundation. Je kunt hem ook op alleen de huid van die gezichtsdelen aanbrengen die je wilt verbeteren. Dit product behoort dan wel niet tot de BB creams, maar gezien het feit dat de vele merken het begrip BB zo vrijelijk interpreteren vind ik dat dit product gerust in dit segment gezet kan worden. Ik vind het vergelijkbaar het Vichy Neovadiols Lumière crème. Soft Glow is subtieler en heeft een dunne serumbasis, waar Vichy’s Lumière crème echt een crème is. Het product laat de huid doorschijnen. Je kunt hem ook mengen met foundation. Hij is wel bedoeld voor na de dagelijkse verzorging, maar ik vind hem zo verzorgend dat ik hem prima zonder dagcrème op mijn huid kan doen.

Nadeel: het heeft maar enkele van alle BB-kwaliteiten, maar voor de minimalisten onder ons kan dit product het proberen waard zijn. Ook jammer dat er geen uv-bescherming in zit. 30 ml kost 54 euro.

Etat Pur Radiant Complexion Care

Claim: dagcrème voor een onmiddellijk gezonde uitstraling, samengesteld uit een biomimetische formule. Egaliseert de teint en vervaagt lijntjes en tekenen van vermoeidheid.

Verpakking: pompverpakking van 40 ml met transparante dop en een zilverkleurig label dat je open kan trekken waaronder dan een ondermeer Nederlandse beschrijving tevoorschijn komt.

Substantie: Dunne crème die er mooi gedoseerd uitkomt, makkelijk uitsmeert en een zacht frisbloemig parfum heeft. De huid krijgt onmiddellijk glans en voelt lekker zacht aan. Je hebt wel echt een crèmeverzorging op je gezicht. Dat blijf je voelen, die crèmigheid op je gezicht. Etat Pur is nieuw in Nederland en heeft een interessant concept. Het gaat er prat op een biomimetisch concept te zijn, wat zoveel betekent als gebruik maken van actieve stoffen die identiek zijn aan de stoffen in de huid. Dit wil niet zeggen dat alles plantaardig is, stoffen zijn geselecteerd op hun goede opneembaarheid. Er wordt gewerkt met alleen goed bewezen stoffen als hyaluronzuur, aha’s en bha’s glabridine, ectoine, cafeïne, panthenol, Q10. Er wordt in laagjes gewerkt met solo stoffen die je laag over laag kunt opbouwen als serums. Pur Radiant is een finishing touch product na de serums en de moisturizer of in plaats van de moisturizer. Het geeft je huid een mooie tint, niet specifiek fris maar zeker niet foundationachtig.

Nadeel: er zit geen uv-filter in en na een dag op mijn gezicht te hebben gezeten krijg ik er witte vetpuntjes van op mijn huid.

Lees ook deel 1 van de BB test met foundationkleurige cremes.

Lees ook