Onlangs viel bij ons het jaarverslag van de NCV op de mat.

01:17 - 00:46
luistertijd 01:17 - leestijd 00:46

Onlangs viel bij ons het jaarverslag van de NCV op de mat. De Nederlandse Cosmetica Vereniging publiceert ieder jaar een jaarverslag met de cijfers van de cosmeticabranche van het jaar ervoor. Is in 2011 de cosmeticabranche door de crisis gekrompen? Lees hier de cijfers.

Het valt allemaal wel mee

Het nieuws stond er bol van: iedereen gaat er op achteruit. Minder uitgaven, consumenten zijn bang, etc. Wel, de cosmeticabranche lijkt vooralsnog de dans te ontspringen, met een totale groei van 0.7% en een totale omzet van bijna 2.7 miljard euro.

Binnen de decoratieve cosmetica is de categorie nagellak enorm populair, met een groei van maar liefst 27%. Hieronder de omzet en groei in procenten van verschillende categorieën  op een rij:

Lees hieronder meer zakenpraat.

Lees ook