Gezicht Grove porien Pigmentvlekken Vette huid

Zomercrèmes voor de vettere huid

Clinique’s topper Even Better Skin Tone Correcting lotion met spf 20 is er nu ook voor de (zeer) vette huid. De oorspronkelijke versie die in 2008 geïntroduceerd werd, tracht pigmentvlekjes op je huid minder zichtbaar te maken en gezien de populariteit van het product, moeten er toch heel wat vrouwen baat bij hebben.

Het is een lichte, vetvrije formule die de huid na een aantal maanden gebruik egaler van kleur maakt en nieuwe pigmentvlekken probeert te voorkomen. Er zit een volgens Clinique geavanceerd gistmengsel in dat het mogelijk maakt om pigmentophopingen uiteen te laten vallen in de huid waardoor de zichtbaarheid ervan afneemt. Ellagzine zuur en vitamine C helpen de teint te verhelderen. Zeewier helpt de talgproductie te reguleren, silica en speciale crosspolymeren zorgen voor een fluweelzacht huidgevoel. Natuurlijk wordt de huidbarrière een handje geholpen met o.a. cholesterol en linolzuur. De uv-bescherming omvat zowel uv-a (avobenzone) als uv-b (octisalaat en octocryleen). Goed te combineren met de Dark Spot corrector waarover onze Babs al eens een review schreef. 54,50 euro.

Biodermal P-CL-E fluid – jaja, eindelijk is er een luchtige variant van de retro crème (hijwerd al in de jaren 70 gemaakt door Hans Schreuder). Deze lichtere textuur is niet vet en lekker makkelijk smeerbaar. Je kunt hem zowel overdag als ’s nachts gebruiken en voor alle huid, overal! Het product hydrateert, verzacht, kalmeert en beschermt, er wordt gebruik gemaakt van huididentieke stoffen die goed opgenomen worden. 50 ml kost 23,50. Mooi geprijsd in het middensegment. De fluïde is ideaal voor de iets vettere, maar ook gevoelige huid.

Dr. Murad Skin Perfecting Primer Acne and Shine Control is bedoeld voor de vettere, en/of acnegevoelige huid die snel gaat glimmen. Je kunt dit product gebruiken als foundation, of als primer onder je foundation. Het maakt de huid egaal en geeft een verfijnde textuur. Talgafscheiding wordt wat afgeremd en de huid krijgt een matte finish. Het product bevat ondermeer salicylzuur en een prebiotische formule. De laatste bedoeld als weerstandverhoger van de huid waardoor bacteriegroei hopelijk wordt afgeremd. Speciale polymeren verminderen het aanzien van de grove porie en een speciale kleur pigmenttechnologie zorgt voor een goede aansluiting van de kleur op je huideigen teint. Een interessant product. Het kost 43,50.

  • Meer achtergronden, productreviews en experttips voor de vettere huid lees je hier.

Over deze schrijver

Redactie, Monique

Redactie, Monique

Beautyjournalist en uitgever van BeautyJournaal, Monique Lindeboom, zit al 24 jaar in het vak en kent de industrie op haar duimpje. Ze verscheen in diverse tv programma's, had 1,5 jr lang een uitzending bij BNR Nieuwsradio, schreef een boek, doet consultancywerk voor cosmeticabedrijven en cosmetisch medische klinieken en geeft regelmatig interviews aan tijdschriften en kranten over ontwikkelingen in de industrie.

2 reacties

  • De factor 50 gezichts zonnebrand creme van eucerin is erg fijn.
    Als je toch nog een beetje glimt, dan wat blot powder er over heen.
    Gister in 32 graden hele dag buiten bleef mijn makeup goed zitten!

  • Hebben de crèmes van Biodermal en Dr. Murad een SPF? Anders vind ik het misschien niet zulke geschikte crèmes voor in de zomer……

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.