Hele goede hydrator en een mooie rustige teint

03:59 - 02:23
luistertijd 03:59 - leestijd 02:23

Dr Sebagh Luminous Glow Complexion Perfector

Dr. Jean-Louis Sebagh is een van de bekendste cosmetisch artsen van Europa. Hij begon zijn carrière als een cosmetisch facial chirurg, om in 1994 te gaan pionieren met botox, collageen en vitamine injecties. Inmiddels staat hij bekend als ‘iemand die maakt dat je er beter uitziet zonder chirurgische ingrepen’. Zijn focusgebied is anti-aging van met name het gezicht en de nek, maar er zijn ook crèmes voor het lichaam en de handen. Een van de nieuwste producten is de Luminous Glow Complexion Perfector en die mocht ik proberen.

De crème komt in een witte doos met zwarte letters met een rode balk aan de zijkant waar Dr. Sebagh op staat.  De pot zelf is van glas met een zwart deksel, er zit een spateltje bijgesloten. De doos is wel erg groot voor de pot, een hoop loze ruimte.

Wat zegt Dr Sebagh hierover?

De Luminous Glow is een teint booster die de huid van een onmiddellijke mooie gloed voorziet. Het is een essentieel onderdeel van de nieuwe generatie hybride huidverzorging die feilloos de effectieve anti-aging voordelen met buitengewone “quick fix” cosmetische eigenschappen combineert.

Luminous Glow Complexion Perfector strijkt fijne lijntjes en rimpels glad. Een mengsel van hydraterende en anti-aging crèmes, met een sesamzaad derivaat, zorgen ervoor dat de huid zich aanspant en lift. Daarnaast geeft de Luminous Glow een heerlijk verzachtende en langdurige hydratatie. Een echte multitasker dus!

Beloften

Daarnaast kan het ook als masker gebruikt worden en is het een goede make-up basis. Het doet optisch tekenen van vermoeidheid verdwijnen en geeft een mooie glans. De effecten zijn:

– Onmiddellijk stralende, glanzende huid
– Radicaal verbeterde celregeneratie en reparatie
– Onmiddellijke en langdurige hydratatie
– Effectieve anti-aging voordelen

Welke ingrediënten gaan daar onder meer voor zorgen: cyclopentasiloxane, hydroxyethylacrylate/sodiumacryloyldimethyl taurate copolymer, sojaproteine, sesamzaad derivaat, tetrapeptide-2, dipeptide-3 (siliconen, polymeren, peptides). Uitgebreide info over werkstoffen in het cosmetica woordenboek.

Hoe is het in gebruik?

Het is dus multi inzetbaar maar ik begin met overdag en over mijn serum, zoals geadviseerd (serum mag, maar hoeft niet.) Allereerst valt me op dat ik buitengewoon weinig nodig heb om een gehydrateerd gevoel te hebben, het tweede is dat mijn huid er ‘gladgestreken’ uitziet met een mooie ‘matte’ glans. Dat klinkt tegenstrijdig maar je hebt glans die mooi is en glans die neigt naar glim. De eerste is fijn, voor de tweede ben ik allergisch (zal wel komen door mijn acne verleden).  Ook in de loop van de dag gaat het niet glimmen; goed zo. Het voelt zijdezacht aan en ruikt aangenaam, (licht) geparfumeerd.  De geur geeft mij het gevoel met een ‘serieus product’ te maken te hebben. Het bevalt me en ik ga over op twee maal daags. Dan probeer ik het als masker; de bedoeling is een dikkere laag aanbrengen en pakweg 15 minuten in laten werken en dan inmasseren. Oeps, dat lukt niet, de crème rult er in kleine dotjes af, niks inmasseren, afspoelen dan maar. Heerlijk gehydrateerd, dat wel.

Rona concludeert

Ik vind het een heerlijk product. Ik gebruik het nu ruim twee maanden dagelijks over een serum en onder mijn make-up. Mijn huid ziet er goed en rustig uit. Zeer zeker gehydrateerd en het optische effect is erg prettig. Of mijn celregeneratie ook beter is kan ik niet zeggen. Een vriendin die af en toe een potje van me krijgt om ook iets te proberen is er echt helemaal weg van: ‘Ik ben er zuinig mee. Ik bewaar het voor de dagen dat ik er ‘niet uitzie’. Even de Luminous Glow erover en dan is het weer wat.’

 

Lees ook