shop Pascaud Repair Complex nachtcrème Monique is groot fan van dit serum en de ontwikkelaarster ervan, Mardge Pascaud, dus ook! Deze herstellende crème stimuleert de reparatie van collageen en elastine, zorgt voor betere werking van de huideigen reparatie-enzymen, helpt bij herstel na peelings, en geeft glow aan de huid. Met o.a. foliumzuur, B-vitamines, lactobacillus (probiotica) […]

01:03 - 00:38
luistertijd 01:03 - leestijd 00:38

Tien instituten uit zes landen die zich geformeerd hebben in het project INSTANT nemen deel aan dit exclusieve project. Zij ontwikkelen nu een sensormethode om nanodeeltjes en het soort nanodeeltjes die ondermeer in cosmetica gebruikt worden te detecteren in bloed.

De wetenschappers zijn van mening dat dit noodzakelijk is omdat nanodeeltjes op steeds grotere schaal gebruikt worden en ze het vermogen hebben om via de longen in de bloedstroom terecht te komen en ook naar de hersenen te kunnen gaan.

De wetenschappers willen uiteindelijk kunnen meten wat de biomoleculaire effecten ervan kunnen zijn op de gezondheid van levende organismen en het milieu zelf.

De huidige consensus is dat de deeltjes niet door een gezonde huid heen, maar niet alle wetenschappers zijn even overtuigd van het veilig gebruik ervan.

Overigens moet per 2013 ook op cosmetica gemeld gaan worden of er gebruik is gemaakt van nanotechnologie.

BeautyJournaal heeft de afgelopen jaren al veel aandacht besteed aan nanotechnologie. Lees artikelen hierover hier.

Lees ook